Det danske magasin i Spanien
Prinsessen går fri – hendes mand dømmes – Nyt voldsomt regnvejr – Ældre spaniere arbejder mindst i EU

Prinsessen går fri – hendes mand dømmes - Nyt voldsomt regnvejr - Ældre spaniere arbejder mindst i EU

Prinsessen går fri – hendes mand dømmes

Efter lidt over ét års arbejde med afhøringer og voteringer er der faldet dom i den stærkt omtalte retssag ”Caso Nóos”. Den store medieovervågning skyldes, at den spanske prinsesse Cristina sad på anklagebænken i en storstilet sag om svindel i en række selskaber, som hun er medejer af. Prinsessen slap med en bøde på 265.000 euro for uorden i administrationen, som hun var delvist ansvarlig for. Omvendt blev hendes mand, Iñaki Urdangarin, idømt seks år og tre måneders fængsel. Straffen til dennes partner, Diego Torres, lyder på otte år og seks måneder. Sammen har de to overfaktureret flere myndigheder for cirka seks millioner euro i forbindelse med afviklingen af messer og foredrag. Den forhenværende præsident for De Baleariske Øer, Jaume Matas, var den sidste af de tiltalte, der fik en fængselsstraf. Hans dom lød på tre år og otte måneder. De øvrige tiltalte blev enten frifundet eller tildelt en bøde, som det var tilfældet med Prinsesse Cristina. Det forventes, at dommene vil blive anket.
 

Nyt voldsomt regnvejr

Natten mellem lørdag og søndag blev Málaga-provinsen ramt af et nyt voldsomt uvejr, som visse steder forårsagede store materielle skader. Værst gik det for sig i Málaga centrum og i byens østlige del, hvor der på bare to timer faldt 120 liter vand per kvadratmeter. I bydelen Carrado Calderon styrtede en vej sammen og flere familier måtte evakueres. I alt modtog brandvæsenet i Málaga 230 nødopkald i løbet af natten, men overalt på kysten blev kældre, garager, butikker og erhvervslokaler oversvømmet. Sæsonens første uvejr hændte i begyndelse af december, hvor to mistede livet.
 

Ældre spaniere arbejder mindst i EU

Det er kun 6,3 procent af spaniere over 65 år, der er erhvervsaktive. Det fortæller en ny undersøgelse fra Eurostat (EU-parlamentet). Tallet er det laveste blandt EU-landene og er milevidt fra de 18,7 procent, som er det gennemsnitlige beskæftigelsestal for folk over 65 i EU. I lande som Danmark og Sverige er det ca. 30 procent af de ældre, der fortsat er på arbejdsmarkedet. Om ganske få år, vil de spanske tal dog se meget anderledes ud, idet pensionsalderen nu gradvist øges til 67 år. Og debatten om at øge pensionsalderen til både 68 og 69 år er i fuld gang.
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.