Det danske magasin i Spanien
Rajoy i Málaga – Ny borgmester i Frigiliana – Málaga eksporterer mere end nogensinde

Rajoy i Málaga - Ny borgmester i Frigiliana - Málaga eksporterer mere end nogensinde

Rajoy i Málaga

Mandag var der fornemt besøg i Málaga. Statsminister Mariano Rajoy havde inviteret den franske præsident François Hollande til møde på Málagas rådhus for at snakke terrorisme, immigration, ledighed og vækst. Begge havde en lang række prominente navne med sig til en dag med debat og møder flere steder i byen. Den 6. marts mødes de to statsledere på ny i Frankrig, men det bliver sammen med Angela Merkel og den italienske premierminister Paolo Gentiloni.
 

Ny borgmester i Frigiliana

Den politiske uro i Frigiliana endte i mandags med, at byen fik ny borgmester. Sammen med PA (Partido Andalucista) har PSOE væltet José Antonio González fra Partido Popular, som ellers siden kommunalvalget i 2015 har været borgmester med støtte fra PSOE. Ny borgmester er Alejandro Herrero. Det er første gang siden 1995, en socialist står i spidsen for den smukke hvide landsby.

Málaga eksporterer mere end nogensinde

Det var oprindeligt den økonomiske krise og faldende nationale købekraft, som tvang flere lokale virksomheder ud på eksportmarkederne. Men her har flere nu fået rigtigt godt fat. Således er den lokale eksport steget for fjerde år i træk til næsten at runde de 2.000 millioner euro. Tallene var fuldstændig utænkelige for blot et årti siden. Olivenolie, frugt og elektronikprodukter er de bedst eksporterende produkter og Frankrig, Italien og Portugal er de tre største aftagere af produkter fra Málaga.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.