Det danske magasin i Spanien

Jeg elsker de dage, hvor min schæferhund Selma og jeg arbejder sammen. Hun er min medbehandler, og bidrager med klare beskeder, dyb indsigt, kraftfuld transformation – og latter til alle, som har lyst til at have hende med i sessionerne. Dyr er i det hele taget blevet en mere og mere betydningsfuld del af mit healing team, og meget ofte ender en BodyTalk-session med et dyr som klient med at være en session for dyrets menneske. Det sker, fordi dyrets indsigt er så dyb. Fordi det iagttager sit menneske så intenst, og påtager sig ansvar i en grad, der kan være en udfordring for dyrets helbred. En spejling fører ofte til en parallel-session, hvor både dyret og mennesket bidrager til helingsprocessen hos sig selv og hinanden. Det er spændende og rørende at være vidne til.
Når Selma arbejder, kan jeg have svært ved at følge med. Hun er skarp og lynhurtig, helt renset for de filtre i hjernen, der forsøger at sløre de ting, som vi helst ikke vil erkende. Jeg elsker dette aspekt af arbejdet med hende. Jeg kan være lederen i hverdagen herhjemme og på vandreture i bjergene, men når vi arbejder sammen i en BodyTalk-session, er rollerne byttet om, og jeg er lige dele ydmyg og beæret over at lade hende vise vejen. Hun guider mig igennem, og det bedste, jeg kan gøre, er at lade være med at gå i vejen med tvivl, præstationsangst, overbevisninger og fastlåste tankemønstre.

Alle dyr er velkomne
Store dyr som heste, æsler og køer besøger jeg i deres stalde eller på marken, hvor de bor, mens hunde, katte, fugle, fisk, gnavere og mange andre mindre dyr kommer til BodyTalk i min klinik.
Ligesom mennesker lider dyr af smerter, fordøjelsesproblemer, allergier, angst og tvangshandlinger. De kan være udsat for invasion af parasitter, forgiftning, svigt og mishandling. De kan være trætte, stressede og triste. Især heste og hunde, som i højere grad end fx katte, iagttager og følger deres menneskers fastlåste tankemønstre, udvikler flere sygdomme end deres ‘vilde’ artsfæller.

Jeg har behandlet en hund, som blev overfaldet af naboens hund. Det viste sig snart, at nabohunden havde mere brug for BodyTalk-sessionen end ofret, som tillidsfuld sad og slikkede sine sår, mens jeg arbejdede med dens angriber, der led af separationsangst – og manglende næring via kosten (her må hundens menneske selvfølgelig aktiveres).
En dødsdømt hingst med tarmslyng kom sig i løbet af en halv times BodyTalk, og næste morgen sendte hans menneske mig et foto af en bunke nylagte hestepærer. Han havde ikke spist eller haft afføring i fem dage på tidspunktet for BodyTalk-sessionen, og stod bare i en hjørne af sin boks og sparkede op mod den smertende mave. At se ind i et par slørede, men bedende hesteøjne fylder mig med respekt og erkendelse af, hvor heldig jeg er at få lov til at være en del af denne proces.

Jeg har arbejdet med heste i en stor og fantastisk flot udstyret stald i Irland (den blev bygget i boom-årene), som i den grad manglede formål i deres liv. Formålet kan BodyTalk ikke give dem, men ved at slippe den del af ansvaret for krisen, som dyrene bar for deres mennesker, blev luften ligesom renset i stalden, og en stemning af: ‘Meningen med livet er oplevelsen af det’ sænkede sig over stedet. Undervejs pruttede, skrabede og gabte hestene igen og igen – det ser man ofte, når dyr bearbejder følelser og store skift sker. Når vi gaber, aktiveres skift i den genetiske kodning, fordi tyggemusklerne og kæbeleddet stimuleres.

Jeg har BodyTalket en forsvundet kat i Sverige, som samme aften vendte hjem efter tre måneder på afveje. Jeg har nydt at lade mig drille igennem en session med en sjov gammel hest i Hannover, som havde en masse på hjerte, som ingen opfangede. For at råbe sit menneske op var den begyndt at halte (det var intet fysisk galt med hesten udover almindelige alderdomstegn, og dem BodyTalker vi ikke, ligesom almindelig dyreadfærd heller ikke indgår, uanset hvor irriterende mennesker synes, det kan være). Hesten delte vigtig information om menneske-intriger i stalden, som gik ud over dyrene. Det viste sig at være ridecentrets ejeres grimme skilsmisse, som de havde hemmeligholdt – det kan man for mennesker, men ikke for dyr. Med vigtig viden fra hesten, kunne hans menneske nu agere.
En allergisk fisk, en hane med parasitter, hvis position var truet af en unghane i hønsehuset, en tyr med luftvejsproblemer, som gik ud over hans hjerte, en bjerghund med højdeskræk, en OL-hest med refuseringstrang ved et bestemt spring, et æsel med aktive hukommelser om seksuelt misbrug (og, nej det var ikke en artsfælle, der udførte misbruget), en konstant gøende hund, hvis utilfredshed viste sig at skyldes cellernes manglende evne til at optage væske… Dyret forsøger at kommunikere: Fat det nu! ved at gø, besørge på gulvet eller spise en sko. Desværre forstår vi mennesker det sjældent, og skælder ud i stedet for. Ja, anledningen til at opsøge BodyTalk med et dyr er lige så varieret som med mennesker.

En sidegevinst ved BodyTalk er ofte en dybere kontakt mellem dyret og dets menneske efter sessionen. Vi skal ikke overføre menneskelige egenskaber og følelser til dyr, men tilbyde dem respekt, forståelse, tryghed, klarhed og nærhed. Krusningerne fra en BodyTalk-session med dyr rammer som regel resten af familien. Det er flot at observere effekten for en hel familiematrix.

At arbejde med dyrene fylder mig med en blanding af ydmyghed og stolthed. En klar opvågning fra den typisk menneskelig arrogance: Det handler nemlig ikke om, hvad vi kan lære dyrene, men hvad de kan lære os!

Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Af Helle Espensen, autoriseret Bodytalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.