Det danske magasin i Spanien
Ginkgo Biloba styrker hjernens funktioner og øger udholdenhed

Ginkgo Biloba styrker hjernens funktioner og øger udholdenhed

Ginkgotræet hedder også Tempeltræet og er verdens ældste træ ca. 200 millioner år set med udviklingens historiske briller. Selve træet kan blive flere hundrede år gammel og i Europa bl.a. i London kan man finde Ginkgoer, der er 300 år gamle. Oprindelig voksede Ginkgoen i Kina, og ofte havde man træet udenfor templerne (heraf navnet). Årsagen var, at træet holdt mennesket sund og langtlevende, foruden at træet havde en yndefuld og rolig udstråling, mente man. I den buddhistiske tro er Ginkgo hellig. Ginkgo kan blive 15 meter høj og er ofte meget rank og yndefuld i sin træstruktur. Bladene har en hjerteform og en tendens til at vippe, hvilket giver træet et flot spil i kronen.
Glemsomhed og nedsat udholdenhed er noget, som giver ikke mindst mange ældre mennesker problemer. De fleste affinder sig resigneret med det tilsyneladende uundgåelige, Men sådan behøver det ikke være! Den nyeste forskning har nemlig opdaget, at et ekstrakt af bladene fra ginkgo-træet (Ginkgo-biloba, hjemmehørende i Kina og Japan) modvirker degenerationsprocesser i hjernen ved at fremme gennemblødningen i denne og øge mængden af ilt og næringsstoffer.
Også gennemblødningsforstyrrelser i de perifere arterier, karskader, fremkaldt af diabetes, vævsdød (gangræner), kredsløbsbestemt halten, karbetændelse og andre kredsløbsforstyrrelser behandles ofte med dette middel.
 
Ekstrakten er grundigt udforsket
Over 40 videnskabelige undersøgelser har demonstreret den gunstige virkning af Ginkgo biloba, hvilket bl.a. har ført til omtale i det anerkendte internationale lægetidsskrift The Lancet. I de fleste videnskabelige studier konkluderer forskerne, at det nytter at behandle med Ginkgo biloba. Behandlingen begynder at give resultater efter 4-8 ugers behandling. I ingen af undersøgelserne er der registreret bivirkninger, som kan tillægges Ginkgo biloba-præparater.
De aktive stoffer betegnes henholdsvis ginkgo-flavoneglycosider og terpenlactoner – disse betegnelser dækker igen over en lang række stoffer. Forskningen har fået et godt indblik i stoffernes virkning i den menneskelige organisme, hvor de især er aktive i blodkarrene og hjernecellerne.
 
Ginkgo biloba har bl.a. følgende virkninger:

  • Forbedrer hjernens blodforsyning.
  • Giver hjernecellerne mere ilt og sukker til at danne energi.
  • Modvirker sammenklumpning af blodplader.
  • Beskytter som antioxidanter hjernecellerne mod skader.
  • Forbedrer virkningen af hjernens signalstoffer.
  • Hverve stimulerer ginkgo-ekstrakten hjernens blodforsyning, forbedrer hjernecellernes stofskifte samt beskytter mod skader fra frie radikaler.

Både ældre og yngre
Bio-Biloba kan med fordel anvendes af både ældre og yngre mennesker.
Personer med kredsløbsbesvær i benene, som får smerter i læggene efter kort tids gang – betegnet “vindueskiggersyge” eller claudicatio intermittens – kan have gavn af Bio-Biloba. Præparatet forbedrer blodgennemstrømningen til de arbejdende muskler og lindrer herved symptomerne.
Den blodkarudvidende effekt kan udnyttes mod kolde hænder og fødder – en skavank, som mange generes af, når de kommer lidt op i årene.
Tillige er der visse tegn på, at Ginkgo biloba-præparater kan hjælpe ved astma og ufrivillig vandladning (inkontinens); disse virkninger er ikke videnskabeligt eftervist på nuværende tidspunkt.
Mange yngre mennesker har gjort den erfaring, at de i mentalt belastende situationer, som f.eks. eksamenslæsning, føler sig hjulpet af Ginkgo biloba-tilskud.

 
Ginkgo biloba kan fås i Vitamina i Centro Idea som tabletter eller i flydende form.
Vi har også Ginkgo-balsam og hårbalsam.
Af Vitamina

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.