Det danske magasin i Spanien
Golfnyheder oktober 2012

Uenige golfdirektører

Golfbaneejere og golfdirektører er vildt uenige om momsstigningen fra 8% til 21%. Efter at de store golfturneringer er blevet aflyst, ved man, at der kommer færre greenfee-gæster til banerne. Derfor vil halvdelen af golfbanerne bevare de eksisterende priser, mens den anden halvdel vil hæve dem, da de ikke selv kan dække den manglende indtjening. De burde faktisk søge rådgivning for at komme igennem denne krise. Det bliver spændende at følge den fremtidige udvikling for golfen i Andalusien.

Lauro Golf fejrer 20 års jubilæum
Historien om denne golfbane daterer sig tilbage til de tidlige 90’ere, da jorden stadig var landbrugsjord, og hvor de vigtigste aktiviteter foregik i det nuværende klubhus, en gammel andalusiske bygning kaldet Cortijo El Paredón. Denne århundrede gamle gård har en meget interessant historie bag sig. Den blev bygget i slutningen af det 18. århundrede og var siden tilflugtssted for de såkaldte ’maki’ eller ’guerillaer’ fra den republikanske side i den spanske borgerkrig.

Sommerresidens
Stedet har også været sommerresidens for familien Eloy-García, der viede deres tid til jagt på agerhøns og kaniner. Omkring det store hus boede 31 bosættere. De beskæftigede sig blandt andet med produktion af olie og vin samt servicering af familien i hovedhuset. Den gamle legende hævder, at en af de mest berygtede banditter, kaldet ’Pasos Largos’, søgte ly hos bosætterne for at undslippe Guardia Civil. ’Pasos Largos’ blev skudt, men det lykkedes ham alligevel at flygte.

Berømte navne
Tro mod den andalusiske tradition er samtlige af Lauro Golfs huller navngivet efter berømte tyrefægtere og banditter. Ganske få vidner er stadig i live til at bekræfte sandheden vedrørende de myter og folkeeventyr, der florerer. Et af dem, der der kan give vished for, hvad der virkelig skete for alle disse år siden, er det majestætiske flere hundrede år gamle figentræ, der knejser stolt midt i gården. Figentræets store krone giver den dag i dag skygge til alle i gården, så de kan slappe af efter en god runde golf.

Golfbanen åbner
I 1992 blev Lauro Golf åbnet omgivet af oliven- og egetræer. Hele banen er udformet med henblik på beskyttelse af miljøet og naturen, herunder de gamle egetræer og tusindvis af andre træer, der står mellem og rundt om alle hullerne på Lauro Golf. Denne forunderlige skiftende natur kan til tider gøre det vanskeligt at genkende hullerne fra gang til gang. Meget har ændret sig siden de tidlige 90’ere, hvor afdøde Folco Nardi designede de første 18 huller, men det ændrer ikke ved, at det er lykkedes Folco Nardi at designe en bane med en god teknisk sværhedsgrad, hvor alle dog kan være med.

De sidste ni huller
Udvidelsen fra 19 til 27 huller blev en realitet i 2003 – designet af Mariano Benítez med samme respekt for naturen og dyrelivet. Lauro står i dag som en samlet bane og ikke med nye og gamle huller. Lauro er en relativt flad bane, der nemt kan spilles til fods. Enkelte huller byder på en spektakulær udsigt over Guadalhorce-dalen og Middelhavet. Hvert år arrangeres mere end 50 turneringer på Lauro’s 27-huls-bane.

Lauro Golf er ikke kun en golfbane men et samlingspunkt for hele familien med adgang til Paddle-Tennis Academy, Bowls Club og et ridecenter. Lauro’s lejligheder og rækkehuse er alle bygget i andalusisk stil. Ved klubhuset kan du finde Restaurant Mama Luchía Golf, samt Bistro Bar ’La Risa’, og ved driving rangen finder du snack-baren ’Kiosko’.

Gode præsidenter

Gennem de sidste 20 år har formandskabet i Lauro været besat af først Jorge Maldonado, den tidligere ejer og indehaver af Cortijo, efterfulgt af Luís Jaime fra Carvajal og Salas-Duque fra Aveyro, og endelig fru Tove Maria Pedersen, som er den nuværende præsident.
Klubben arrangerede et stort jubilæumsarrangement d. 22. september. Der blev afholdt golfturnering og paddeltennis turnering med flotte præmier og stor frokostbuffet.
På Lauro Golf er der mange nye initiativer bl.a. ugentlige skandinaviske golfturneringer til en favørpris på 28 euro, og 70 euro for to personer med buggy.
Tilmelding til Lauro Golf på tlf. 952 41 27 67 eller via e-mail: info@laurogolf.com

Valderrama aflyses
The Andalucía Masters, Bankia Madrid Masters, Majorica Open og Castello Masters er alle blevet aflyst i 2012. Det var fire meget vigtige European Tour turneringer, der alle blev ramt af den økonomiske krise.

Det mest alvorlige er aflysningen af Andalucía Masters på Valderrama, der skulle være afholdt fra d. 18. – 21. oktober. Det har været en tradition i mere end 25 år. Turneringen har også været den sidste på sæsonen før finalen for de 60 bedste spillere i kampen om Race to Dubai. Junta de Andalucía har rettigheden til turneringen og de har meddelt, at de absolut ingen penge har til denne turnering.

Det er en katastrofe for golfbanerne, da der var over 10.000 golfere, som besøgte Valderrama hvert år. Disse spillere besøgte også andre golfbaner samt boede på de dyre hoteller og besøgte eksklusive restauranter. Der var planlagt syv turneringer i 2012 i Spanien og der blev kun afholdt tre nemlig på Alóha, Servilla og Finca Cortesín.

Vi skal være meget heldige, hvis vi får to turneringer i 2013. Det er en meget svær opgave at finde sponsorer i et negativt marked.
Det går kun én vej – NEDAD!

 

Sidste chance for tilmelding til Golf- og kulturrejse til Marokko

Race to Dubai – European Tour

Pr. 16. september 2012

1. Rory McIlroy 2.813.962 euro

2. Justin Rose 2.376.628 euro

3. F. Molinari 1.752.353 euro

4. L. Osthuizen 1.745.608 euro

5. Ernie Els 1.732.897 euro

6. Poul Lawrie 1.700.132 euro

7. G. Mcdowel 1.696.610 euro

8. Peter Hanson 1.682.093 euro

9. N. Colsaerts 1.591.204 euro

10. Luke Donald 1.417.370 euro

 

26. Thomas Bjørn 693.321 euro

29. Th. Olesen 673.069 euro

Verdensranglisten

Pr. 16. september 2012
1. Rory McIlroy 12,93 point
2. Tiger Woods 9,54 point
3. Luke Donald 9,18 point
4. Lee Westwood 7,44 point
5. Adam Scott 6,43point
6. Jason Dufner 6,13 point
7. Bubba Watson 6,11 point
8. Webb Simpson 6,01 point
9. Justin Rose 5,87 point
10. Steve Stricker 5,77 point
41. Thomas Bjørn 2,72 point
52. Anders Hansen 2,35 point

Turneringer i oktober 2012
4.-7. oktober: Alfred Dunhill Links Championship
11.-14. oktober: Portugal Masters
18.-21. oktober: Perth International
25.-28. oktober: BMW Masters

Club de Golf Dinamarca
19.-20. oktober: Santana – Klubmesterskabet, sponsor: Nykredit
16. november: Los Naranjos, sponsor: Nordea
Efterårsnyhed for golfere (medlemmer af AHN-Fuengirola/Mijas)
www.ahn-fuengirola.net
E-mail: info@ahn-fuengirola.net
Telefon AHN’s casita: 952 47 47 50

Omkring 500 af AHN’s cirka 800 medlemmer interesserer sig for golf, og til vores ugentlige turneringer er vi altid 150 golfere, der deltager.

 

Selskabsgolf
Vi starter nu Selskabsgolf for at lokke endnu flere golfere til at spille samme med os i AHN. Selskabsgolf er for dig, der siger: ”Jeg bryder mig ikke om at spille turneringer”. Med Selskabsgolf kan du melde dig til med venner og spille sammen. Dit handicap har ingen betydning, og når du tilmelder dig, bestemmer du selv, hvem du vil spille med.

Når du er færdig med at spille, indleverer du dit scorekort hos AHN. Scorekortet anvendes ved udlodning af sponsorgaver under frokosten.

Selskabsgolf begynder den 7. november på den nyåbnede bane i Benalmádena, BILBIL Golf Club. Banen har 18 par 3-hul. Vi starter kl. 10.00 med ”gun start”. Når vi er færdige med at spille, mødes vi i klubhuset til en fællesfrokost. Prisen for golf med frokost: 20 euro per person.

Tilmelding til Carina Theoren på tlf.: 693 26 44 99 eller per mail til: golf@ahn-fuengirola.net.

Der er plads til 72 spillere. Du kommer først i rækken, hvis du ikke har spillet golf med AHN-Fuengirola/Mijas de sidste to år.
Desto flere aktive golfere vi er, jo bedre aftaler kan vi få med golfklubberne. Vi har en aftale med 21 golfbaner nu til efterårssæsonen, men håber at have endnu flere til næste år.

Af Stig Wiberg

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.