Shoptalk april 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lad ikke poolen være ubenyttet

Costa del Sols godt 300 årlige solskinsdage betyder ikke nødvendigvis, at temperaturen i poolen egner sig til svømning det samme antal dage. De fleste vil sige langt fra.
Selvom det kan være nok så dejligt at sidde på terrassen eller i haven og se udover swimmingpoolen, har man selvfølgelig den optimale glæde af bassinet, når temperaturen egner sig til at svømme størstedelen af året. Leisure Services tilbyder nu en bekvem løsning i form af en titanium varmeveksler, der er meget nem at installere.
”Det tager kun mellem tre og fire timer at installere en titanium varmeveksler, der er specielt designet for opvarmning af bassiner. Der er ikke behov for noget byggearbejde overhovedet,” fortæller Kaila Dian, som i 10 år har arbejdet med opvarmning af Costa del Sols swimmingpools. Hun driver firmaet sammen med John Mitchell, som har 28 år i branchen bag sig.
”Selve varmeveksleren er på størrelse med den udvendige del af et airconditionapparat, så den kommer slet ikke til at skæmme på terrassen eller i haven. Derudover drives den på miljøvenlig gas, og har et lavt strømforbrug, så man kan sagtens bevare et økologisk og økonomisk forhold til sin pool,” fortsætter Kaila, der understreger, at man med en varmeveksler forlænger sæsonen med flere måneder. Kombineres veksleren med et dækken, kan man bibeholde en ideel temperatur året rundt.
Det økonomiske får modsat fortegn i forholdet til ens bolig; en opvarmet pool er en sund økonomisk investering i boligen. Det er også en fornuftig investering i helsen; det er et kendt faktum, at svømning er den sundeste sportsgren og at et dagligt dyp kan medvirke til at øge ens velvære og trivsel.
For mere information og et uforpligtende tilbud er man velkommen til at ringe tlf.: 654 396 652 eller 655 835 808 (engelsk- og spansktalende).

 

Ny kollektion fra Päivi i Suazén

Fra april måned kan man i møbel- og dekorationsforretningen Suazén i Centro Idea få den helt nye kollektion fra den finske fotograf og interiørdesigner Päivi Huuhtanen-Price. Kollektionen består af en fotografiserie med udgangspunkt i verdens forskellige kulturer samt dyreverdenen.
Päivi Huuhtanen-Price’s fascination for små detaljer, der er hentet fra hendes mange rejser i hele verden, afspejler sig tydeligt i hendes arbejde, der omfatter motiver som munke fra Burma, en mango-sælger i Thailand, samt en gruppe zebraer, som hun fotograferede på sin sidste rejse til Sydafrika. Sidstnævnte fotografier er en fantastisk kombination af landskaber og dyreliv, og er meget dekorative i alle hjem.
Päivi Huuhtanen-Price er uddannet designer/stylist, men hendes store passion er fotografering. Hendes fotografier kan reproduceres på forskellige materialer som lærred, akvarelpapir, vinyl, glas, tapet og sågar keramik. Besøg Suazén og se de mange muligheder, som den nye kollektion tilbyder dit hjem.

 

Udover syersker, møbelpolstrer og markisemontør, har Henrik siden 1997 haft Mari Carmen ansat i Cortidea.

Gør boligen sommerklar

“Solafskærmning er noget af det, der er størst efterspørgsel på i denne tid”, siger Henrik Stæhr Jørgensen, der nu på 16. år driver Cortidea i Centro Idea, Mijas. “De fleste skandinaver bryder sig ikke om at lukke solen helt ude med de udvendige plastikpersienner, som mange spanske huse er udstyret med, men der er heldigvis masser af andre muligheder; rullegardiner i smarte farver og mønstre, lamelgardiner, persienner i aluminium eller træ samt markiser. Man kan også vælge at få sine gardiner monteret med et tekstil på indersiden, som lyset ikke kan trænge igennem.”
Henrik, der er uddannet gardinmand i Danmark, kom til Costa del Sol d. 1. februar 1990 for at begynde på sit job hos Interiores Daneses, som dengang havde til huse i Centro Idea. “Jeg så stillingsannoncen i Jyllandsposten, og søgte den, fordi jeg trængte til at prøve noget nyt. Jeg kendte lidt til Kysten, idet mine forældre havde haft en feriebolig her i 1970’erne. Jeg faldt hurtigt til, og stiftede familie”, fortæller Henrik, der blev selvstændig i 1995, og åbnede Cortidea. Gardiner er stadig forretningens hovedprodukt, og der forhandles gardinstoffer fra bl.a. Designers Guild, Casamance, Ado, Wind, Gardisette, Pagunette og Alhambra Internacional, men også kvalitetstæpperne fra EGE er meget populære hos Cortideas internationale kundegruppe.

Ombetrækning af møbler tager Cortidea sig også af, og på denne årstid gøres der meget i ombetrækning af hynder til havemøbler. “Blot fordi hynderne er falmede, behøver man ikke at skifte havemøblerne ud. Vi har mange forskellige slags tekstiler til udendørsbrug med høj solægthed. Årets mest populære farver er limegrøn, blå nuancer samt sand- og stenfarver i striber og naturmønstre.”

 

Kystens første Kromand Mini Open

Foråret er kommet, og det er tid til at nyde det gode vejr. Restaurant Kromand i Los Boliches har i den sammenhæng taget initiativet til en ny og anderledes oplevelse, nemlig KROMAND mini OPEN. Her er tale om en minigolfturnering, hvor alle kan være med. ”Der arrangeres altid mange golfturneringer på Kysten, men der kan vi jo ikke alle deltage. Derfor har jeg længe leget med ideen om at lave en alternativ form for komsammen for de mange danskere på Kysten, og resultatet er KROMAND mini OPEN, som er den første officielle minigolfturnering for danskere på Kysten”, fortæller Kromand.
KROMAND mini OPEN afholdes Påskesøndag den 24. april på 18-hullers minigolfbanen lige ved indkøbscenteret Miramar i Mijas kommune. Det vil være gunstart kl. 11.00. Prisen for at deltage er 20 euro, og inkluderer deltagelse i turneringen, en forfriskning samt påskebuffet på Restaurant Kromand efter turneringen.
Der er kun plads til 60 deltagere, hvorfor tilmelding bør ske snarest muligt. Tilmelding og betaling skal ske i restauranten i Los Boliches.
”Alle er velkomne til at deltage, hvad enten man er halvprofessionel golfer, minigolfentusiast eller bare har lyst til at nyde en dag sammen med andre danskere. Vi har allerede mange sponsorer, og der vil være mange flotte præmier til deltagerne”, afslutter Kromand.
Til Påskebuffeten på restauranten efter minigolfturneringen vil der desuden være en overraskelse i form af underholdning af en indtil videre hemmeligholdt entertainer.
Der bliver rift om pladserne, så det er vigtigt at tilmelde sig KROMAND mini OPEN, så hurtigt som muligt.

 

Nu lanceres BOX-TV i Spanien

”Efterspørgslen på flere danske og norske kanaler på Kysten er stor blandt de mange skandinaver, der bor fast eller en del af året i Sydspanien. Hidtil har de fleste danskere modtaget Danmarks Radio via parabol, men de har ikke kunne få TV2 og andre danske kanaler. Der har været mange forsøg på kunne tilbyde disse kanaler via “sling”-systemer fra Danmark, men generelt har løsningerne ikke været en succes”, fortæller Nicolai Aarestrup fra Danelca, der nu lancerer det populære BOX-TV, der i den danske grundpakke omfatter kanalerne DR, TV2, TV3, Kanal 5 og 6’eren og i den norske grundpakke kanalerne NRK1, NRK2, NRK3, TV2 og TV3.
BOX-TV forbindes til ADSL-forbindelsen. På grund af sin specielle sendeform er billedkvaliteten god. Nicolai fortæller, at BOX-TV er meget populært i Skandinavien, hvor det er kendt under navne som YouSee og Boxeren. Med BOX-TV betaler man et abonnement, der garanterer en perfekt drift, så man ligesom i Danmark modtager et stabilt og flot signal.
”Flere skandinaver har siden januar i år fungeret som testpersoner af systemet, modtagen og kvaliteten, og alle er meget positive over systemets stabilitet og kvalitet, og vil uden tvivl fortsætte med BOX-TV”, fortsætter Nicolai. Da han i 2008 blev kontaktet vedrørende forhandling af BOX-TV i Spanien, var han skeptisk, da han kendte til flere løsninger, der tidligere ikke havde vist sig at fungere ordentligt. ”Efter megen korrespondance og møder med leverandøren fandt jeg ud af, hvor godt systemet virker. Her er nemlig ikke tale om et computersystem men derimod en modtager med fjernbetjening, som er meget brugervenlig. Grunden, til at det har taget tre år at få lancering af BOX-TV klar i Spanien, er, at Nicolai ville være 100% sikker på, at kvaliteten var stabil og god – også over en længere periode.
Nicolai fortæller, at stadig færre boligkomplekser accepterer opsætningen af store parabolantenner, og derfor søger andre alternativer. Derfor er Nicolai overbevist om, at lanceringen af BOX-TV i Spanien sker på det perfekte tidspunkt. Han mener dog ikke, at BOX-TV vil udkonkurrere parabolsystemerne, men derimod er han sikker på, at det vil blive en god alternativ løsning.
Hver lørdag i april vil Danelca demonstrere systemet i tidsrummet fra kl. 10.00 – 14.00 i Muebles Píramidas i Caleta de Vélez. Her vil Nicolai og Christian fra Danelca besvare alle de spørgsmål, man måtte have. For yderligere information se også Danelcas nyopdaterede hjemmeside www.danelca.com

 


På billedet ses direktør Hans Hugo From med den traditionelle danske kagemand omgivet af en del af medarbejderstaben. Firmaets stifter Holger Helle, der i dag er direktør og formand for bestyrelsen i moderselskabet i Danmark, var også tilstede da firmaet blev fejret.

Helle Hollis fejrer 29 års fødselsdag og stort flådekøb

Onsdag den 16. februar fejrede kystens ældste danske biludlejningsfirma, Helle Hollis sin 29 års fødselsdag.

Holger Helle var på selve dagen på besøg i Malaga, bl.a. også for at medvirke ved tilrettelæggelsen af sæsonens flådekøb.
Helle Hollis udvider frem mod højsæsonen 2011 med ikke mindre end 560 nye biler fra Peugeot, Opel og Ford, således at flåden i højsæsonen udgør i alt ca 1.000 biler.
Fra påske vil Helle Hollis have Ford Mondeo Stationcar, Ford S-Max og Peugeot Partner i flåden. Blandt vore kunder er mange golfspillere, som efterspørger et noget større bagagerum end der hidtil har kunnet tilbydes – uden at skulle op i de større 7 eller 9 sæders biler.
”Efter et par år med reduktion i flåden er vi nu igen i god fremgang. Det er klart, at vi har mærket konsekvenserne af den verdensomspændende økonomiske krise, faldet i Sterlingkursen, den islandske askesky og flyvelederstrejkerne. Vi er imidlertid kommet styrket igennem og har tillid til fremtiden. Vi forventer ikke, at den nuværende uro blandt de spanske lufthavnsansatte vil få større konsekvenser for vor omsætning.
Helle Hollis kræver hverken depositum eller forudbetaling. Vore kunder kan derfor trygt booke både påske- og sommerbil hos os – uden frygt for at miste deres penge”, udtaler Hans Hugo From.

 

Unik boliginvestering

Første spadestik til det storslåede projekt LightHouse er netop taget og allerede til april næste år vil de første nye boligejere kunne flytte ind.
LightHouse er et nyt, revolutionerende byggeprojektet i Århus Havn, som vækker stor interesse for de udedanskere, som både tænker i bolig uden bopælspligt og investeringsobjekt. “LightHouse bliver opført på én af Århus´ bedste byggegrunde, midt i havnen og med unik udsigt over havet, byen og Riskov”, fortæller Lars Erik Larsen, direktør for LightHouse-projektet. Han fortsætter: “Boligerne bliver opført i bedste kvalitet med en unik facade, som tager udgangspunkt i vandet. Alle får store balkoner, som går i bølger symboliseret af vandet. Byggeriet bliver også kendetegnet ved, at næsten 70% bliver glasoverflade. Det sikrer lys og unik udsigt, også til de små lejligheder.
For både Århus kommune, investorer og kommende boligejere tyder alt nu på, at LightHouse bliver en stor succeshistorie. Projektet har dog været meget ondt igennem, siden Århus Byråd i 2006 udbød den yderste grund på den gamle containerhavn. “LightHouse projektet, der bl.a. indeholdt Danmarks højeste bygning på 142 meter, vandt i særklasse udliciteringen.
Projektet var ejet af Frederiksbjerg Ejendomme og Landic Property, men som følge af finanskrisen gik begge selskaber konkurs. Lighthouse projektet blev efterfølgende overtaget af HavneInvest Århus, der er drevet af lokale forretningsmænd med en stor forkærlighed for århusianske ejendomme. HavneInvest Århus ønskede ikke, at dette enestående projekt skulle gå tabt, hvilket havde været et stort tab for Århus og ikke mindst de fremtidige beboer”, fortæller Bente Lykke fra Århus kommune og fortsætter:
“Århus er en vækstkommune, som indenfor de næste årtier vil få 75.000 nye indbyggere og 50.000 nye arbejdspladser. Derfor er det vigtigt med den ny byudvidelse mod havnen.”
Blandt de lokale forretningsmænd, der var med til at få LightHouse projektet tilbage på ret kurs, er Formueplejes stifter, Claus Hommelhoff. Sammen med Johan Nairn fra Nybolig i Århus vil han lørdag den 2. april præsentere projektet for interesserede på Hotel Tamisa Golf.
Tilmelding til henrik@eventhuset.es eller på tel. 670 63 57 86.

 


Den sidste vilde hvide tiger blev dræbt i 1958 i Indien, og siden er de ikke blevet set uden for fangenskab.

Hvide tigre er kommet til Fuengirolas zoologiske have

Den zoologisk have i Fuengirola har fået et nyt eksotisk indslag – to hvide tigre.
Man har nu en unik chance for at se disse fantastiske dyr i den zoologiske have, hvor dyrene lever i semi-frihed. Målet er også at få de udryddelsestruede dyr til at yngle. De besøgende gøres opmærksomme på, at tigrene er truede i deres naturlige omgivelser, og om den virkelige risiko for, at de bliver udryddet. Dermed øges også kendskab til dyrene og interessen for at støtte de fonde, som arbejder for bevarelsen af de hvide tigre.
I dag er der kun syv procent tilbage af tigrenes oprindelige levesteder. Så selvom de yngler i fangenskab, er det svært at finde steder, hvor man senere kan sætte dem ud i det fri. Der findes ikke noget naturligt miljø for dem at bo i. Hver time udryddes hvad der svarer til 300 fodboldbaner af regnskoven på øen Sumatra i Indonesien, og tigrene får sværere ved at finde føde, da mennesker jager deres bytte, og tigrene fanges desuden i fælder, beregnet til hjorte og vildsvin.
I Asien og Sibirien fortsætter den illegale jagt på tigrene, selvom de smukke dyr er fredet over hele verden. I Kina har man nu forbudt tigerekstrakt i medicin, men på det sorte marked kan man fortsat få et tigerskelet til 1.700 dollars per kilo. Den sidste vilde hvide tiger blev dræbt i 1958 i Indien, og siden er de ikke blevet set uden for fangenskab.
Den hvide tiger er ikke en selvstændig art, men en underart af den utroligt sjældne bengalske tiger, hvoraf alle underarter er truede. Tigrene er gode til at tilpasse sig forskellige klimaer, fra de frosne sibiriske skove til den tætte, varme regnskov på Sumatra. Den bengalske tiger er måske den bedste til at tilpasse sig, da den både lever i de kolde nåleskove i Himalayas højder og i de tørre skovområder i det nordvestlige Indien.
Fuengirolas zoologiske have, som sidste år skiftede navn til Bioparc, har i alt 198 dyrearter, der repræsenterer junglen i Asien og Afrika. Blandt disse er nu også de sjældne hvide tigre og andre eksotiske arter, som er et både spændende, glædeligt og lærerigt bekendtskab. Læs mere om tigrene, åbningstider m.v. på www.bioparcfuengirola.es

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa