Byrådsmedlemmer vil score kassen på atomaffaldsplads
Ti kommuner ansøgte i februar om at lægge jord til et lager til atomaffald, kaldet Almacén Temporal Centralizado (ATC), som industriministeriet havde udliciteret. Officielt var det i visheden om, at et affaldslager ville betyde omkring 300 arbejdspladser.
I to byer i Valladolid-provinsen var årsagerne ifølge dagbladet El País ikke helt så noble. Her tilbød man staten jordstykker, der tilhører to byrådsmedlemmer, som ville blive betalt tre gange så meget for jorden, end hvis de havde solgt den på almindelig vis.
Den ene af byerne, Santervás del Campo, tilbyder industriministeriet 74,48 hektar, der tilhører et firma kaldet Rústico Los Tesos, der ejes af to søstre, hvoraf den ene, María del Carmen Allúe García, er medlem af byrådet (PP).
Byens borgmester forsvarer situationen med, at byen kun har 70 indbyggere, som næsten alle er i familie med hinanden, og det er derfor ikke underligt, at netop et medlem af byrådet ejer den jord, der bliver tilbudt.
Den anden by hedder Melgar de Arriba, og her tilbydes 40 hektarer af hvilke de 5,6 tilhører byrådsmedlem José Andres García Moro.
Kun lidt håb for spanske gidsler i Mauretanien
Det er over seks måneder siden, at de spanske nødhjælpsarbejdere, Albert Vilalta og Roque Pascual blev taget til fange i Mauretanien, da de kørte fødevarer og medicin fra Catalonien til den vestlige del af Sahara. Sammen med dem var Alicia Gámez, som blev frigivet i marts,
De to mænd er i hænderne på en gruppe kaldet AQIM, der er under ledelse af Mokhtar Belmokhtar, som har stået bag en række kidnapninger. Gruppen menes at have tætte bånd til Al Qaeda.
Da de tre personer, der alle kommer fra Catalonien, blev taget til fange, krævede kidnapperne, at fængslede islamiske terrorister skulle frigives fra mauretanske fængsler. Senere forlangte man løsepenge. I dag regner man med, at de tilbageholdes som et slags menneskeligt skjold.
Det spanske udenrigsministerium gør alt, hvad den kan, for at få de tilfangetagne frigivet. Forhandlingerne mellem Spanien og terroristerne ledes af Burkina Fasos præsident, Blaise Compaoré, der flere gange har besøgt gidslerne, hvilket er sket forskellige steder i det nordlige Mali.
La Fortaleza i Vélez-Málaga skal blive museum
Byrådet i Vélez-Málaga planlægger at konvertere tårnet i den arabiske fæstning til et museum. Fæstningen blev bygget i det 14. århundrede.
Budgettet er på 68.000 euro, og for disse penge vil man kreere fire forskellige rum i tårnet, som skal have hver sin permanente udstilling over byens historie.
Håbet er, at museet allerede vil kunne åbne i midten af juli.
Tålmodighed på vej til lufthavnen
Selv om Málagas nye terminal er færdig, vil det stadig ofte være en langsommelig affære at komme frem og tilbage til lufthavnsbygningerne.
Den planlagte udbygning af til- og frakørselsforholdene er endnu ikke færdig, og det betyder, at alle skal køre ad den samme vej som hidtil, Avenida Comandante García Morato, der den eneste vej, der fører til og fra lufthavnsbygningen.
En udbygning af tilkørselsvejen fra A-7 vil først være færdig til næste år, og der er endnu længe til, at den nye ydre ringvej i Málaga ser dagens lys.
De bilister, som kommer fra Málaga, skal nu dreje af tidligere end før, nærmere betegnet ved legetøjforretningen ToysRus, da der foregår arbejde på den resterende strækning. Der er opsat skilte, men skulle det smutte, skal man bare hen til Churriana-krydset ved IKEA for at vende om.
Imam erklærer prostituerede hellig krig
En imam i Cartagena ved navn Yazid Koudri har erklæret krig mod byens prostituerede, skriver dagbladet El País. Ifølge avisen har imamen og en gruppe mænd fra hans menighed hærget byens historiske kvarter, og råbt fornærmelser og trusler efter de prostituerede.
Én udtaler, at imamen forsøgte at køre hende ned med bilen, og at han kaldte hende en hore.
Flere prostituerede har ligefrem bedt myndighederne om beskyttelse.
Imamen, der har indsamlet 200 underskrifter i en by med 210.000 indbyggere, mener, at kvinderne – mandlige prostituerede er åbenbart i orden – skal væk fra gaderne og tilbage til deres hjem, hvor de kan fortsætte deres erhverv.
Situationen er så anstrengt, at Cartagenas borgmester har måttet bede udenrigsministeriet om øget politiassistance.
37 års fængsel for at påkøre fem personer på Málagas gågade
Manden, som i 2008 gik amok og kørte en kamikaze-tur op og ned ad Málagas hovedstrøg, Calle Larios, er blevet idømt 37 års fængsel.
Midt på dagen den 30. august 2008 kørte han i fuld fart op ad gågaden og påkørte med vilje alle, han kunne komme i nærheden af, inklusive en mand i kørestol. Han skulle være nået op på 60 eller 70 km/t på den forholdsvis korte gågade.
Da han nåede op til Plaza de la Constitución vendte han omkring og kørte samme vej tilbage. Han forsøgte at køre fra gågaden, men en lastvogn kom i vejen, og politiet kunne derfor anholde ham med det samme.
Undervejs ramte han fem personer.
Retten i Málaga anså, at der var tale om drabsforsøg, og manden er idømt syv et halvt års fængsel for hver, ligesom han skal betale erstatninger, der er afhængige af alvorligheden af de pågældendes skader.
Domstolen betragtede ved strafafsigelsen mandes psykiske tilstand som en formidlende omstændighed.
Marokko vil have dialog omkring Ceuta og Melilla
Det har aldrig været nogen hemmelighed, men nu har Marokkos statsminister, Abas El Fassi, gjort det klart for alle; Marokko gør krav på Ceuta og Melilla. Statsministeren kaldte under et møde i den marokkanske kongres de to områder for marokkanske, og han bad sin spanske pendant, José Luis Zapatero, om at indgå en dialog omkring de to spanske enklaver og en række små, nærliggende øer, "for at afslutte okkupationen".
Invitationen til en dialog kom kort efter, at et skilt med ordene "Vi kommunikerer til alle indbyggere i det besatte Melilla…" var sat op ved en grænseovergang mellem Melilla og Marokko. De spanske myndigheder protesterede, men som svar fik Spanien altså, at man ønsker en dialog omkring enklaverne.
Marokkos statsminister havde ikke udtalt sig om enklaverne, siden kong Juan Carlos i 2008 for første gang besøgte Ceuta og Melilla. Da sammenlignede El Fassi de to byers situation med Palæstinas.
Den spanske udenrigsminister, Miguel Ángel Moratinos, har svaret, at den marokkanske statsministers kommentarer ikke ændrer noget, og at Spanien står fast på, at Ceuta, (spansk siden 1580), Melilla (spansk siden 1486) og øerne er og forbliver spansk territorium.
1040 års fængsel til lufthavnsbombemænd
De tre ETA-medlemmer, der stod bag bombningen den 30. december 2006 i Madrids Barajas-lufthavn, er nu blevet dømt i sagen. To personer, begge ecuadorianske statsborge, blev dræbt, da bomberne sprængtes på lufthavnens parkeringsplads. 48 personer blev såret.
Den statslige højesteret Audencia Nacional idømte hver af de tre mænd 1040 års fængsel. Straffen er udregnet efter antal omkomne og de sårede, der regnes som drabsforsøg, samt materielle skader. De tre mænd er desuden idømt et erstatningskrav på 1,2 millioner euro til de omkomnes familier samt 41,6 millioner euro til forsikringsselskaberne.
Stadig delte meninger om rygning
Rygning burde forbydes i samtlige offentlige rum, inklusive alle barer og restauranter. Det mener 47 procent af den spanske befolkning ifølge sundhedsministeriet. Det er 13 procentpoint flere end i 2006, da den nuværende rygelov trådte i kraft.
Restaurationsbranchen har dog mange betænkeligheder over en yderligere stramning af lovgivningen. Man mener, at et totalt forbud mod rygning indendørs alene i Madrid vil medføre lukning af 300 barer og diskoteker. På landsplan anslår branchemedlemmer, at ca. 3.000 barer vil blive nødt til at lukke, hvilket ville føre til, at 15.000 ville miste sine jobs.
Pr. 1. juni trådte den lov, der dikterer, at alle cigaretter og andre former for tobakspakker skal have et skræmmebillede i form af for eksempel tjærefyldte rygerlunger i kraft. Da tobaksindustrien mener, at det tager tid at tilpasse sig denne lov, har tobaksfabrikanterne 12 måneder til at opfylde loven.
Spareoperationens akter
Den spanske regerings anden spareplan er efter kongressens godkendelse (169 stemmer for, 168 imod) trådt i kraft. Efter års konstant stigning i offentlige udgifter skal planens punkter spare i alt godt 15 milliarder euro, fordelt på 5,25 milliarder i 2010 og 10 milliarder i 2011.
Hermed skulle statsbudgettet for 2010 kunne slutte med et underskud på seks procent af bruttonationalproduktet, i stedet for det tidligere ventede minus på 7,5 procent, og seks procent mod forventede 11,2 procent næste år.
Pensionister, offentligt ansatte og kommende forældre står forbavsende nok først for skud i denne omgang. Statsminister José Luis Rodríguez Zapatero havde ellers gentagne gange svoret, at uanset krisens omfang, ville han aldrig røre ved pensionerne eller andre sociale ydelser. Men til slut måtte han alligevel bryde sine løfter til vælgerne og skære vidt og dybt med sparekniven.
· Pensionerne fastfryses i 2011. Spanien har i dag omkring fem millioner pensionister.
· 2,8 millioner offentligt ansattes lønninger er allerede sat ned med mellem 0,56 og 15 procent afhængig af lønramme. Alle offentlige lønninger er fastfrosset i 2011.
· Kommende førtidspensionister skal opfylde strengere krav for at få tildelt den tidlige pension.
· Fra den 1. januar vil checken på 2.500 euro per nyfødt barn ikke længere blive udbetalt.
· Mindre tilskud til medicin og indførsel af pakninger, der indeholder medicin til den pågældende behandling og ikke mere, skal spare 1,3 milliarder.
· Der er også sat stop for hjælp på 600 millioner til udviklingslande.
· Stop for offentlige byggeprojekter for godt seks milliarder.
· Regionerne skal til sammen finde en milliard og kommunerne 200 millioner euro.
Der hersker ikke megen tvivl om, at den spanske regering ikke kun blev opfordret af EU og IMF, men nærmest tvunget til at indføre disse besparelser, da man frygtede, at Spanien ville ende i samme sorte hul som Grækenland, hvor Spaniens fald dog ville have langt værre konsekvenser.
Flere punkter fra den første sparerunde er nu også trådt i kraft, for eksempel er IVA’en per 1. juli steget til hhv. 18 og otte procent, ligesom kapitalvindingsskatten er steget med op til to procent.
Statsminister Zapatero har advaret om, at der er flere skattestigninger i vente, og at disse vil ramme de allerrigeste. Han har ikke præciseret, hvornår det vil ske.
Arbejdsmarkedsreformen trumfet igennem
Regeringen, arbejdsgiverforeningen (CEOE) og fagforeningerne (UGT og CCOO) kunne ikke blive enige om en model for en reform af arbejdsmarkedslovgivningen, og den 16. juni besluttede regeringen at gennemtrumfe ændringerne gennem et dekret.
Meningen med reformen er selvfølgelig at fremme beskæftigelsen, øge antallet af fastansættelser og mindske antallet af korttidskontrakter med det endelige mål at reducere den rekordhøje arbejdsløshed på 20 procent.
Omkring en fjerdedel af arbejdsstyrken arbejder i dag på kontrakter på tre eller seks måneders varighed.
De vigtigste ændringer går ud på, at arbejdsgivere fremover skal kompensere afskedigede medarbejdere med 33 dage per års ansættelse, mod tidligere 45 dage – én af de højeste i verden. Ifølge en særregel kan virksomheder, der "oplever negativ vækst" nøjes med at udbetale 20 dages erstatning. Denne vage formulering forventes at give mange forskellige juridiske interpretationer.
Det nye er desuden, at man opretter en fond, kaldet El Fondo de Garantía Salarial (Fogasa), som både staten og arbejdsgiverne skal betale til, og som i alle tilfælde skal betale otte dage af den afskediges finiquito.
For at udligne forskellene mellem fastansættelser og korttidskontrakter, vil antallet af dage, som arbejdsgiverne skal betale ved ophørelse af sidstnævnte, fra 2012 og til 2015 gradvist stige til 12 dage.
Ændringerne indførtes med omgående virkning.
Regeringen mener, det er den vigtigste reform af arbejdsmarkedslovgivningen, der er sket de sidste 20 år. Hverken arbejdsgiverforeningen eller fagforeningerne er dog tilfredse med ændringerne. CEOE mener, den er utilstrækkelig, mens fagforeningerne anser, at den reducerer arbejdstageres rettigheder. UGT og CCOO har allerede varslet generalstrejke den 29. september, samme dag som lignende aktioner forventes at blive afholdt i andre europæiske lande. Gennemføres strejken, bliver det den første under den nuværende socialistiske regering.
Danskere fanget i skudopgør
Den tidligere fodboldlandsholdsspiller Henning Munk Jensen og journalist for La Danesa Morten Møller blev den 5. juni fanget i et skudopgør mellem mafiamedlemmer. Episoden fandt sted på en fortovscafé i Riviera del Sol i Mijas, hvor de to, efter at have været til grundlovsfest i Club Danés, ville afslutte aftenen med en snak om den kommende VM-turnering i fodbold.
Pludselig kommer en knallert kørende forbi og i samme nu høres seks skud.
"Vi så en ung mand falde om på fortovet. Han skreg og blødte. Så var alt stille. Manden var død," fortæller Morten Møller, der tillægger, at han dagen efter kunne læse i avisen, at der var tale om en 26-årig britisk statsborger med fornavnet Dan.
"Det forlyder desuden, at den dræbte var eftersøgt for mord i England. Den mistænkte blev to dage efter episoden anholdt i Coín," siger Morten Møller.
Politiets foreløbige undersøgelser peger på, at der enten var tale om et opgør mellem mafiosos. Er det tilfældet, er der tale om det tredje mord sat i forbindelse med mafiaen i år på Costa del Sol. Det andet drejer sig om en mand, som fiskere i maj fandt død, pakket ind i en plastikpose på havet ud for Benalmádena, og en tredje, som måneden forinden blev stukket ned i samme by.
En anden teori går ud på, at der er om et opgør af mere personlig karakter.
Kongefamilien på discountferie på Mallorca
Kong Juan Carlos og familien holder igen denne sommer ferie i paladset Marivent på Mallorca. Som så mange andre, må kongefamilien dog også spare på feriebudgettet i år.
De lokale myndigheder på Balearerne, der bidrager til familiens ophold, underhold og forplejning, har i år afsat godt 1,3 millioner euro til familiens ferie, hvilket er 200.000 euro mindre end sidste år. Det betyder blandt andet mindre personale på Marivent, hvor der som altid holdes hof under sommeren.
Kongehuset har ikke på forhånd oplyst, om kongens lystbåd, Fortuna, vil kunne ses på Palma-bugten eller om den vil ligge stille denne sommer. Som resten af Spanien.
Ellers ligger yachten strandet i marinen i Porto Pi, mellem Palma og Cala Mayor, hvor den hvert år koster 120.000 euro at vedligeholde, plus besætning. Den 41 meter båd, der kan nå en fart på 70 knob (120 km/t) havde oprindeligt en prisseddel på 18 millioner euro og var en gave fra en gruppe forretningsfolk. Det koster 26.000 euro bare at tanke den op.
Alt taget i betragtning er det naturligvis småpenge, men symbolikken kan meget vel få den nu 72-årige sejlglade konge til at blive på land, mener dagbladet El Mundo.
Mens kongefamilien er på Mallorca, kan man løbe ind i statsminister Zapatero på strandene på Lanzarote (La Mareta) eller i Huelva (Las Marismillas), samt under et besøg hos kongen på Mallorca. Tidligere somre har statsministeren aflagt kongen to besøg, men det ene er i år sparet væk.
Dommer i Cóin undersøger sag om mishandlet kvie
Dyreværnsorganisationen El Refugio har nu også anlagt sag mod den flok unge, som en majmorgen slog en kalv ihjel i Alhaurín el Grande. Det var afslutningen på byens festuge, og som afslutning her på afholdtes et "tyreløb" med unge kvier i byens tyrefægterarena.
I Alhaurín kom byens unge direkte fra nattens festligheder til arenaen for at lege San Fermin. Forskellen på løbene i andre byer og i andre år i Alhaurín var dog, at den ene af de to kviekalve døde af mishandlingen. Og at dette års "løb" blev optaget på video af miljø- og dyreværnsforeningen Colectivo Andaluz Contra el Maltrato Animal y Medioambiental. De lagde videoklippet på nettet.
Her ser man, hvordan unge mænd overfalder det totalt forsvarsløse og skrækslagne dyr. Den forsøger at finde ud derfra, men der er selvfølgelig ingen udgang. Mishandlingen bliver den for meget, og den falder langsomt sammen. Først på forbenene, hvilket ikke får fyrene til at stoppe mishandlingen. Den lægger sig så helt ned og dør. Den anden kvie falder over den døde kalv. Begge får lige nogle sidste spark.
Arenaen var fyldt med tilskuere, der var politifolk og sågar dyrlæger tilstede, og ingen gjorde noget for at forhindre den fortsatte mishandling.
Byens borgmester Juan Martín Serón (PP) meddelte senere, at "tyreløbene" ikke længere ville blive afholdt. "Vi ønsker at slå fast, at ingen kvie blev dræbt under festen, da døden indtraf på grund af et frontalt sammenstød mellem de to kvier," fortsatte han. Det modsiger dog det, de fleste så på videoen, og borgmesteren har senere måttet erkende, at dyret døde på grund af mishandlingen.
Førnævnte dyreværnsforening har anmeldt de unge og det samme har El Refugio, der også sagsøger borgmesteren. Domstolen i Coín skal nu afgøre, om de implicerede skal stilles for retten.
Det er første gang i landet historie, at en sag om dyremishandling i forbindelse med tyrefægtning eller -løb kommer for retten.
Stop for "sundhedsturisme" skal give besparelser på to milliarder euro
Efter opfordring fra den spanske regering forventes EU inden udgangen af året at ændre lovgivningen, så det ikke længere er det land, hvori man har opholdstilladelse, der skal betale regninger for behandlinger, der finder sted i et andet land.
I korte træk går forslaget ud på, at udgifterne skal dækkes af opholdslandet, men modtager patienten behandlinger i sit hjemland, skal dette land betale regningen.
Spaniens forslag er modsat Sveriges, der går ud på, at når for eksempel en dansker med residencia i Spanien behandles i Danmark, så skal Spanien betale. Flere millioner pensionister fra andre EU-lande bor som bekendt i Spanien, og den svenske model øjensynligt ville have kostet Spanien to milliarder om året.
Vedtages Spaniens forslag, vil aftalen træde i kraft i 2013.
Den inkluderer desuden en regel om behandling i et tredje land. Skulle en dansker i Spanien ønske at komme under behandling i for eksempel Italien, skal de spanske myndigheder først autorisere behandlingen.
Dette gælder ikke akutte behandlinger under besøg i er tredje land.
Dagbladet El País har regnet ud, at der bor 2,3 millioner andre EU-borgere her i landet. Af disse er en meget stor del pensionister. For hver af disse modtager Spanien hver måned 300 euro fra oprindelseslandet, uanset om pensionisten benytter sig af det offentlige sygehusvæsen eller ej. Den spanske stat får altså hvert år 3.600 euro for hver europæisk pensionist, mens udgifterne til de spanske sygehusvæsen gennemsnitligt ligger på 1.500 euro, og derfor, mener avisen, er hele systemet en god forretning for Spanien.
Spaniens værste miljøkatastrofe for retten
Olietankeren Prestige var i 2002 skyld i den værste miljøkatastrofe i Spaniens historie, da den dumpede 77.000 tons olie ud for Galiciens kyst.
Det 26-år gamle skib var registreret i Bahamas, ejet af et liberisk selskab, som havde udlejet det til et græsk selskab, mens olien tilhørte et schweizisk selskab.
Skibet var på vej fra Letland til Gibraltar, hvorfra det skulle videre til dens endelige destination, Singapore. Ud for den galiciske kyst begyndte det at indtage vand. Skibets kaptajn, grækeren Apostolos Mangouras, kaldte SOS, og kystvæsnets helikoptere transporterede de fleste af de 27 besætningsmedlemmer ind til land. Kaptajnen og et par andre mand blev om bord. Kaptajnen bad om tilladelse til at gå i havn i Spanien og forsøgte også Portugal. Han blev afvist begge steder og blev af de spanske myndigheder beordret til at sejle længere ud på havet.
Det skete ikke, og da skibet knækkede i to dele løb de mange tons olie ud i havet. De miljømæssige konsekvenser for Galicien var katastrofale.
Nu er kaptajnen og rederiets sag kommet for retten i A Coruña. Anklageren kræver, at kaptajnen idømmes 12 års fængsel og en bøde på 43.200 euro, mens rederiets forsikringsselskab, The London P&I, risikerer et erstatningskrav på 2,33 milliarder euro.
Retssagen forventes først afsluttet til efteråret.
Film med Tom Cruise og Cameron Dias lanceres i Sevilla
Dele af filmen "Knight and Day" med Tom Cruise og Cameron Diaz i hovedrollerne blev i foråret indspillet i Sevilla. Produceren, Fox, besluttede derfor at afholde verdenspremieren i den andalusiske hovedstad.
Filmen er en aktionkomedie om et par på et glamourøst og farligt eventyr.
De to skuespillere gentog en scene i filmen, som førte dem via katedralen og de indiske arkiver, inden 85 filmdistributører og 200 journalister sammen med skuespillerne, 150 medarbejdere fra Fox og en håndfuld kendisser som Duquesa de Alba så filmen.
En talsmand fra Fox i Spanien udtrykte stor tilfredshed med, at filmen blev lanceret i Sevilla, og det ville have været umuligt at betale sig fra samme mængde reklame.
Fuengirola afholder Hundens Dag
Fuengriolas byråd mener, at hundene fortjener anerkendelse for det arbejde, de gør for menneskene. Det være sig som kæledyr, hjælp i politiarbejde og som førerhund.
Den 13. Juni afholdtes derfor den første Hundens Dag (I Día del Perro), hvor byens borgmester, Esperanza Oña, førte an i et optog. Der var konkurrencer og udstillinger og forestillinger med hunde fra Guardía Civil og Policia Nacional samt brandvæsnet.
Anklageren kræver 30 års fængsel til Roca
Den offentlige anklagemyndighed i retssagerne omkring Malaya-sagen, kræver 30 års fængsel til sagens hovedperson, den forhenværende formand for teknisk udvalg, Juan Antonio Roca, som mistænkes at have skummet og hvidvasket 245 millioner euro.
Roca kan desuden se frem til en bøde på 810 millioner euro, som Marbellas borgmester Ángeles Muñoz (PP) mener, bør tilfalde kommunen og ikke statskassen.
Retssagerne, der starter den 27. september ved retten i Málaga, involverer 95 personer, der alle er mistænkte for korruption, hvidvaskning af penge, afpresning og bestikkelse.
Nyhederne i tal:
180.000 euro
Kræver tyrefægter Julio Aparicio – ved godt helbred igen efter en tyr stak hornet gennem halsen og ud af munden på ham – for at stille op igen.
61,35 procent af stemmerne
Fik den nye formand for FC Barcelona, Sandro Rosell, der afløser den karismatiske Joan Laporte.
1.479 afskedigelser
Ni dage efter at have købt rejsebureauet Viajes Marsans af formanden for arbejdsgiverforeningen (CEOE) Gerardo Díaz Ferrán og hans partner Gonzalo Pascual, fyrer den nye ejer, Ángel de Cabo, 1.479 medarbejdere. Omkring 130 afdelinger forventes at lukke.
0,6 grader varmere
Var gennemsnitstemperaturen højere i marts, april og maj end i forhold til gennemsnittet for 1971 til 2000.
980.000 euro
Skal den catalanske lokalregering betale i erstatning til et forældrepar, hvis barn blev tvangsfjernet, grundet stofmisbrug. Retten anser, at myndighederne ignorerede at tage i betragtning, at parret er under behandling.
Ukendt antal overskrifter
Men sikkert så mange som fodboldlandsholdets nederlag, fik pseudokendissen Belén Esteban, da hun holdt ferie på den græske ø Santorini. Overskrifterne havde selskab af damen iført sorte læderbukser, siddende på et æsel malet gul og orange.
1.253 kg hash
Konfiskerede politiet i slutningen af juni på en båd ud for Marbellas kyst, nærmere betegnet omkring Cabopino. De implicerede sagsøges nu for at "bringe offentlighedens sundhed i fare."
12 indbrud
Nående en mand at begå i Málaga of Fuengirola, før Policía Nacional anholdt ham. Han brød ind gennem vinduer eller døre, mens beboerne sov.
4 år
Nåede en dreng på Tenerife at blive, før familiens pitbull i juni overfaldt ham i hjemmet. Hunden bed drengen i halspulsåren, og han blødte ihjel.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001