Det danske magasin i Spanien
Ingefær mod gigt – og til de rejseglade

Ingefær mod gigt - og til de rejseglade

alt

Ingefær stammer oprindeligt fra det tropiske Asien, men dyrkes også i Afrika og Indien. Ingefær er en knoldformet, leddelt rod. Den er 2-5 cm. i diameter, får 10-20 cm. lange blade og røde bær, og er gennem årtusinder blevet anvendt såvel i madlavning som medicinsk.
Ingefær modvirker gigtlidelser og reumatisme, idet den er inflammations- og betændelseshæmmende og vil måske i fremtiden blive det foretrukne middel mod gigt. Den er i hvert fald bedre til at slå smerter og hævelser ned med end de fleste af de gamle gigtmidler, der sælges i dag, og så har ingefær ingen bivirkninger.
Ingefærrod er et almindeligt stimulerende middel, der styrker kredsløbet, åndedrættet, fordøjelsen og nervesystemet, og giver en generel rensning af systemet gennem huden, tarmen og nyrerne. Ingefærrod er stærkt karminativ, slimløsende, mavestyrkende, adstringerende, vanddrivende og rødmefremkaldende og styrker den almindelige sundhedstilstand.
Ingefærrod er rig på næringsstoffer, kan bruges alene eller sammen med andre urter. Ingefærrod er i de seneste år blevet undersøgt videnskabeligt og har vist sig at have værdifulde egenskaber, der også letter blodoverfyldning i svælg og lunger, lindrer symptomerne ved forkølelse og influenza samt menstruationslidelser.

alt

Forskere har konkluderet, at ingefærrod virker direkte på mave-tarmkanalen, hvor den hjælper med til at nedsætte kvalme ved at neutralisere og absorbere toksiner. Ingefærrod fremmer den almindelige fordøjelse, mildner kolik og kvalme, da den hjælper med til at kontrollere opkastninger. Som et middel mod træg fordøjelse hjælper ingefærrod med at fjerne tarmluft og virker løsende på kramper i mave og tarm. Ingefærrod er også med til at holde maven i orden, hvad der gør den værdifuld ved både diarré og forstoppelse.
Virker som kosttilskud
Ingefærrod leverer som kosttilskud betydelige mængder af calcium, jern, magnesium, fosfor, natrium og zink. Den indeholder 18 aminosyrer, vitamin A, thiamin, riboflavin, niacin og askorbinsyre og er desuden en mindre protein-, fedt- og kulhydratkilde.
Iflg. forskerne har ingefær ingen kendte toksiske virkninger ved indtagelse i normale doser, men hvis de driller en sart mave, skal der selvfølgelig tages hensyn.

Ingefær kan fås som flere forskellige slags kapsler hos Vitamina i Centro Idea.

Af Vitamina

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.