Det danske magasin i Spanien
Vi hører bedst med højre øre

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Skal man have sit budskab igennem i et rum med larm og musik, skal man tale til det højre øre. Det viser en serie italienske undersøgelser.
Forskere fra universitetet i Chieti har igennem en række undersøgelser konstateret, at det er bedst at tale ind i det højre øre på mennesker, der befinder sig i et rum med meget støj.
En del af undersøgelsen gik ud på, at forskerne henvendte sig til en række gæster på en larmende natklub. Først mumlede de noget uforståeligt og afventede derefter om gæsterne tilbød højre eller venstre øre til at få sætningen gentaget.
Ved at observere gæsterne, kunne forskerne desuden konkludere, at langt de fleste gæster talte til hinandens højre øre, når de talte sammen.
I den afsluttende del af undersøgelsen spurgte forskerne gæsterne, om de måtte få en cigaret – og fik klart mest respons, hvis de talte direkte til gæsternes højre øre.
Når man kører i bil, kan det være nyttigt at huske på, at chaufføren lytter til resten af bilen med sit højre øre, mens personen på passagersædet lytter med sit venstre.

Af Hanne Rothe, Audiomas

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa