Det danske magasin i Spanien
Top 10 til en dejlig maj

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Selvfølgelig glæder jeg mig til, at vi forhåbentlig snart igen bliver givet lidt frihed, men egentlig har jeg det rigtig godt. Jeg er super taknemmelig for, at jeg bor i et hus med en skøn have og to, i denne tid,  meget forkælede hunde.

Jeg bliver efterhånden mere og mere sikker på, at det hjælper på diverse smittespredning, at vi holder os inde, selvom jeg godt ved, at det rammer hårdt for mange familier. Jeg har en tyrkertro på, at når friheden igen banker på, vil Spanien, Spanierne og os, der har vores daglige liv her, hurtigt komme ovenpå igen.

Måske ikke på samme måde. Jeg tror og håber de fleste af os vil være bevidste om nødvendigheden af stille og roligt at kreere en mere produktiv, mere succesfuld, mere fredelig, mere veluddannet verden, hvor kriminalitet er en sjældenhed i stedet for en normalitet. Som Mahatma Gandhi en gang udtalte ”Vær den forandring du ønsker at se i verden.”

Med til at overbevise mig om, at vores tvungne isolering fra hinanden er rimeligt, var to forskellige episoder, jeg læste om.

Den første jeg faldt over, var en gammel bog skrevet af, den verdensberømte, nu afdøde, clairvoyante. Sylvia Brown. Jeg var så heldig at høre hende, da jeg for mange år siden var i Los Angeles. Bogen jeg kiggede i, hedder ”Ends of days”  I bogen stod,  at i 2020 ville en lungebetændelses tilstand sprede sig over hele verden. Sygdommen ville angribe lunger og bronkier. Det ser ikke ud til at være ende på verden, da hun også beskriver mange hændelser i årene fremover. 

Den anden episode, der nær fik mig til at falde ned af stolen, og  være endnu mere positiv overfor vores karantæne var en artikel skrevet af den kendte astrolog Susan Miller.  Jeg skynder mig at skrive, at mit kendskab til astrologi er stærkt begrænset. Men hun skrev at konstellationerne af stjernerne på himlen ved denne her virus, der lige nu løber som en steppebrand, var den samme som da den spanske syge plagede hele verden og dræbte over 50 millioner mennesker. Jeg husker som barn, hvordan rædslen krøb ind under huden, når morfar fortalte om lidelsen som hele familien var angrebet af. Det var en anden tid og hele verden led under 1. Verdenskrig, og der var ikke den viden, vi har i dag om vigtigheden af hygiejne og afstand. 

Det nytter ikke at lade modet falde. Vi må videre og se fremad. Lige nu har vi den måned, jeg elsker allerhøjest, ikke bare fordi det er min fødselsdagsmåned, men også fordi alting er grønt  med et ubeskriveligt smukt farveorgie overalt, hvor øjet vandrer i naturen. 

Med det tiltagende lys, stiger interessen og livslysten og vi får lyst til at gøre noget godt for os selv og vores sundhed.

Så hermed følger min top 10 liste, der er ment som inspiration, hvis du synes, du mangler lidt energi og overskud til denne smukke forårsmåned.

  1. Først og fremmest sørg for et godt multivitamin/mineral produkt af god styrke og optagelighed. Se efter at produktet er velafbalanceret og alsidigt med alle vitaminer og mineraler. Har du svært ved at sluge en vitaminpille, findes der gode flydende velsmagende produkter, nogle endog med aminosyrerne repræsenteret. Er du træt og udkørt, kan du føle forskellen i.l.a. få dage, når kroppen får lidt hjælp. Er du veganer, kan vælges et tilskud specielt til veganere.
  2. Uden tvivl har du hørt en masse om omega 3, og hvor vigtig den er for både krop og hjerne. Hvis du ikke spiser rigeligt af fede fisk hver dag, bør du sørge for et dagligt tilskud. Udover at spise fisk kan du også få omega 3 fra hørfrøolie, og forskellige havalger.Det kan være en god ide at kombinere omega 3 med andre olier som med f.eks. omega 3 – 6 – 7 – 9. Omega 9 er især god til at sænke det dårlige kolesterol, Omega 6 er også god, men sørg for at få den i en god kvalitet. Den kan hjælpe til at hæve energiniveauet. Omega 7 virker især godt på slimhinderne, og nyeste forskning peger på, at det endvidere kan være en støtte for hjertet. Alle olierne findes i forskellige kombinationspræparater.
  3. C – vitamin er en stærk antioxidant, og nok det mest kendte vitamin. Mens de fleste dyr selv producerer deres C–vitamin, er den evne gået tabt hos os mennesker. Under opdagelsesrejsernes epoke døde tusindvis af sømænd af skørbug, fordi de manglede C-vitamin. Ved skørbug falder bindevævet fra hinanden, blodkar brister, og blødninger opstår i alle slimhinder, mavetarmsystemet, munden osv. Den kendte, nu afdøde Erik Kirchheiner skriver i sin bog ”Ny Effektiv Naturhelbredelse” om Den spanske Syge der ramte 80 – 90% af befolkningen og dræbte millioner af mennesker. Han stiller spørgsmål ved om flere kunne have overlevet hvis de havde fået tilstrækkelig store doser C-vitamin. Et spørgsmål der for altid vil stå hen i det uvisse.Vi bør tage tilskud af dette vitamin. Den anbefalede officielle daglige dosis er på 75 mg. Mange forskere og videnskabsmænd mener, at behovet dels er højere måske omkring 200 mg, og dels kan være meget individuelt. Er du stresset, ryger, tager megen solbad , eller er i forurenede områder er behovet større. Det menes, at kunne forkorte varigheden af en forkølelse. Selv tager jeg i ca. 2000 mg dagligt. Har du i en periode taget høje doser af C-vitamin og ønsker at gå ned i dosis, så gør det gradvist.
  4.  Q10, også kaldet også coenzym Q10 eller ubiqinon er et vitaminlignende stof, vi selv producerer i leveren, men allerede fra 20 års alderen begynder Q10 produktionen at svækkes i kroppen. Q10 findes i alle cellerne undtagen i de røde blodlegemer. Virkningen af indtagelse af Q10 kommer ret hurtigt. Du mærker oftest det mellem 1 – 4 uger efter, du er startet på at tage produktet. Q10 Styrker især hjertemusklens pumpekraft. Findes især i alle mitokondrier, der er cellernes små kraftværker. 
  5. D-vitaminet er kendt som solskinsvitaminet, som vi selv kan producere, hvis vi får nok lys. D-vitamin er vigtig for udvikling af sunde og stærke tænder og knogler. D-vitamin er nødvendig for optagelsen af kalk til knoglerne. D-vitamin er et af de nødvendige vitaminer. til at styrke dit immunsystem.D-vitamin var en epokegørende opdagelse da man for ca. 100 år siden opdagede vitaminets helbredende virkning på engelsk syge, rakitis. Forskellige undersøgelser har vist at mange har underskud af D-vitaminer. Har du en mistanke for at være i D-vitamin underskud, kan du gå på et laboratorium og få taget en blodprøve. Har du en belastet lever eller nyrer, er der især fare for D-vitaminmangel. 
  6. B-vitaminer aktiverer dit immunsystem. En stor del af vesten mangler B-vitaminer. Den kendte forfatter Jens Okholm skrev i én sine bøger, at man kunne gøre rotter til alkoholikere, hvis de manglede B-vitaminer.Der findes en lang række B-vitaminer. Det er allerbedst, hvis du tager et kompleks middel med dem alle sammen, da de arbejder tæt sammen, selvom de alle har vidt forskellige funktioner, lige fra at give energi til at hjælpe med at danne blod. Fælles for dem er, at de er af stor betydning for nervesystemet og den mentale funktion.
  7. Kan Jang er et naturlægemiddel baseret på andrographis (kayurt) og russisk rod. Absolut min helt store favorit når det gælder til hjælp ved en forkølelse og andre infektioner i de øvre luftveje samt influenza. I en undersøgelse under to influenzaepidemier i Rusland 1999 og 2000 medførte det hos gruppen på 677 personer, der havde taget Kan Jang en hurtigere og bedre rekonvalescens end i placebogruppen. Det er en god ting at have i husapoteket og at starte med den ved de første symptomer. Det har jeg erfaret, virker bedst.
  8. Rosenrod også kendt som Rhodiola. Det er en plante, hvor det er roden, der bruges Har været brugt i den alternative medicin i mange år til at bekæmpe stress, træthed, nervøsitet og depression. Den øger serotonin i hjernen.
  9. Ginkgo Biloba kommer fra Tempeltræet, der er verdens ældste levende træ. Det har i mange år været betragtet af kineserne som et helligt træ, fordi det er så hårdfør. Tempeltræet har været gennem mange videnskabelige analyser, der har afsløret mange forbløffende virkemåder. Den anvendes især til kredsløbsproblemer, kolde hænder og fødder, muskelsvækkelse, impotens, svimmelhed, tunghørhed m.m.
  10. Det grundlæggende vigtige er din kost. Sørge for at leve så sundt og godt, det overhovedet er muligt. Desværre tror jeg ikke, det er muligt for os at få en tilstrækkelig sund kost i dag til at dække vores behov. Personligt tror jeg, at kosttilskud af god kvalitet er alle pengene værd. Min erfaring er, at kosttilskud kan medvirke til at bevare helbred og sundhed. 
Af Anni Dahms

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa