Det danske magasin i Spanien
Når feriekufferten skal pakkes

Når feriekufferten skal pakkes

Jeg har lige begået en kæmpebrøler, og jeg har lovet mig selv, at det gør jeg aldrig mere. Det kostede unødvendigt på helsen.

Måske kunne jeg havde undgået at blive syg, eller også ville forløbet have været mildnet.

I juni skulle jeg en tur til Danmark, og kun være væk i 5 dage. Inden afrejsen følte jeg mig vældig sund. Derfor tænkte jeg ”Pyt for de par dages skyld behøver jeg ikke medtage nogle af mine sædvanlige kosttilskud.”

Kufferten var pakket med en masse nyt smart tøj, som jeg glædede mig til at have på, når jeg skulle være sammen med en masse mennesker.

Derfor var der heller ikke plads til det kosttilskudsarsenal, jeg bruger til hverdag, og som jeg altid bringer med mig, hvor end jeg går og står.

Der var kun gået 2 af de 5 dage, før jeg følte, at noget var galt med mit helbred. Jeg følte mig utidig, havde svært ved at koncentrere mig og fokusere, jeg skød det væk, glemte det lidt og deltog i festlighederne (min datters bryllup). Jeg tog den smule kosttilskud, jeg havde i tasken og resten af ferien gik så nogenlunde.

På vej hjem til Spanien kiggede jeg forretninger i lufthavnen og fik købt et par gaver.

Jeg følte mig enorm træt, men glædede mig til at slappe af i natflyet. Havde købt ekstra benplads og skulle bare hygge.

Men jeg havde gjort regning uden vært.

På sæderne bagved mig sad 3 granvoksne mænd, der synes, at stilletiden, var tid til at feste igennem, så alle kunne høre dem! De drak og larmede hele turen til Malaga.

Endelig hjemme I mit elskede Málaga kunne jeg mærke at noget ikke var som det skulle være…

Jeg skyndte jeg mig at tage min urtete, og så kom reaktionen dagen efter. Der fulgte nogle stride dage med influenzasymptomer, høj feber, slim og hoste og smerter i hele kroppen, hvor kroppen bare havde brug for at restituere sig.

Jeg er sikker på, det kunne have været undgået eller stærk mildnet, hvis jeg bare havde haft mine sædvanlige kosttilskud med mig på rejsen.

For mange af os er det tiden hvor sommerferien står for døren. På baggrund af min egen ferieoplevelse og den stigende smitte, opfordrer jeg dig, der skal ud at rejse, til at sørge for at have godt med kosttilskud med i kufferten. Således kan mange ubehageligheder eventuelt undgås, og ferien kan nydes med velbehag og glæde.

Kosttilskud

Her viser jeg et lille udpluk af kosttilskud, som jeg anbefaler at tage med på ferien.

 1. Det vigtigste jeg altid medbringer, er et lille udvalg af løse teer, jeg blander efter behov. Der af drikkes et par kopper dagligt evt. som iste.
  Min te blanding består oftest af mælkebøtte, fyrnåletræ, stjerne anis, fennikel. Mælkebøtte eller løvetand, som den også kaldes, renser lever og galde samt virker vanddrivende og stimulerer udskillelsen af affaldsstoffer og fremmer immunsystemet. Fyrnåletræ har i mange år været brugt som et middel i hostemedicinen og virker slimløsnende og immunstimulerende. Stjerne anis elsker jeg, dels pga. sin smukke form, men også fordi den smager dejligt og er slimløsnende. Fennikel smager vidunderligt, tåles af alle, har en helende virkning på mave og tarm, ved forkølelse, betændelse og mange andre lidelser. En te med anis og fennikel er også fantastisk til spædbørn med mave-tarmforstyrrelser.

 2. Tag en ekstra bøtte C- vitaminer med. Er der optræk til en truende forkølelse, er det vigtigt du tager det i opløbet for at få den optimale virkning.
 • Er der tale om luftvejsproblemer må NAC med. NAC er en forkortelse af N-Acetyl-L- Cisteine. Den virker fantastisk slimløsnende, og jeg har set små mirakler med dette stof, hvor selv en hårdnakket hoste og bronkitis blev hjulpet hurtigt. Dosis er 1 tablet daglig, men her, hvor jeg selv var meget dårlig af hoste og tyk slim, overdoserede jeg med god virkning. Jeg har også set små mirakler med dette middel hos folk med astma. Det er ligeledes beskrevet at NAC måske kan forebygge høretab, hvis høretabet skyldes for meget støj.
 • Til sommerens uforudsete infektioner har midler med Echinacea, Andrographis og Eleuterococcus senticosus hjulpet mange en ferie til ikke at blive helt ødelagt. Midlerne kan bruges af alle aldersklasser (Søg læge hvis du er alvorlig syg).
 • Sørg for, at maven har det godt. Start et par uger inden feriesæsonen med at give ekstra pleje til dit tarmsystem i form af en god probiotika. Sørg for et produkt med højt indhold af levedygtige mælkesyrebakterier. Skal du på antibiotika kur må dosis øges et stykke tid.
 • Husk din daglige vitaminpille selvom det er ferie. Sørg for at medbringe et letoptagelig kvalitetsprodukt der både indeholder vitaminer og mineraler.
 • De essentielle fedtsyrer må med. De virker godt på din hjerne og kredsløb, og hjælper dine cellemembraner til at bevare deres elasticitet og må under ingen omstændigheder glemmes i ferien.
 • Skal du solbade i ferien, er det godt med tilskud af Betakaroten. Allerbedst er det at starte med Betakaroten 1 måned før selve solbadningen. Det er bedst for huden at starte tidligt, men under alle omstændighederne er de vigtige at tage.
 • Tager du normalt Q10, så husk af få dem med på ferien. Tag gerne lidt ekstra med. Det er vigtigt at fortsætte med dine Q10, idet Q10 ikke opbygges i kroppen til mange dage.
 1. Ved du, at din sommer kan blive en belastning for leveren så start allerede hjemmefra med et godt produkt til støtte af leveren og fortsæt med produktet hele sommeren. Det er ingen undskyldning for at lade stå til, ellers kan du få leverproblemer over lang tid.
 1. Hav altid Silicol mave gel med i førstehjælpskassen. Har du fået en diarre, eller ondt i maven, luft i maven eller halsbrand hjælper gelen straks. Den kan bruges af hele familien lige fra små børn og op til den ældre generation.

Kosten

Sørg for at få rigeligt med vand. Vand er det bedste middel til at slukke tørsten. Har du små børn så sørg for, at de drikker tilstrækkelig med vand i stedet for at slukke tørsten gennem søde læskedrikke. Væn dem fra baby til, at vand smager godt. Holder du ferien her i Spanien, hvor vi i perioder oplever ekstrem varme, må du sørge for at drikke ca. 2 liter vand dagligt. Kan du mærke, du er i salt underskud, så salt din mad med en god urtesalt eller put en anelse salt i vandet.

Sørg for at gøre kosten så let og indbydende. Det er som regel ikke den store appetit, der hersker her i sommervarmen. Spis gerne kold mad, hvor kun fantasien sætter grænser. Gerne en masse æg, tomater, agurk, kold blomkål andre grøntsager med hjemmelavet yoghurt dressing smagt til med en masse krydderurter. Pift op med en dejlig fetaost. Det øger smagsoplevelsen med en masse dejlige krydderurter, evt. med rejer eller skønne boquerones.

Kolde pastasalater med dejlig krydderdressing er ofte et hit på sommerbordet. Brug forskellige pasta, nogle pastaer indeholder mere protein end andre.

Der er en masse skønne sunde frugter fremme. Nyd dem i stedet for en masse usund slik. Hvis du går efter frugter og grønsager, vil du også opdage, at du lettere tåler varmen.

Vær bevidst om, at du vil gå sommeren igennem med en let og sund kost.

Selvfølgelig kan du nyde et glas vin eller to eller nyde en kold øl på den nærmeste bar. Pas i imidlertid på med for megen alkohol. Det er alt for let at lade stå til, når du er i gode venners lag. Du kan nyde din vin ved at tage en tinto verano, og ellers tage et glas vand for hvert glas vin du drikker. Undgå den tunge alkohol.

Når du tager til grillfest, så undgå de brankede grønsager. Spis dem i stedet for rå. Undgå den brankede mad og se til at kyllingelår og diverse bøffer er ordentlig tilberedt uden nogen former for den farlige brankning.

Husk på at din lever også skal have en god sommer, så den er frisk når hverdagen kalder.

Tips

Uanset hvordan du skal holde ferien, så bestem dig på forhånd, at din sommer skal være fyldt med gode aktiviteter. Det gælder enten du skal holde en storbyferie, eller en afslappet ferie ved havet.

Medbring godt fodtøj til dine forskellige aktiviteter og lad dine slippers være til ren afslapning, sørg for gode løbe eller travesko.

Er du ikke den store motionist, så kan sommerferien være en mulighed for at starte nogle gode daglige rutiner.

Kan du gå, selv med lidt besvær, så tving dig til at øge distancen hver eneste dag – fra 10 minutter op til ½ time.

På de fleste strande findes mange gode motionsredskaber som kan give nogle fornøjelige minutter og en masse sved på panden.

Er du til det mere rolige yoga, findes der mange yogahold på stranden, i mange forskellige sværheds-niveauer.

Hav håndsprit med i tasken, hvis du skal besøge fremmede toiletter.

Sørg for at investere i en god solcreme. Start ud med en høj faktor for senere evt. at bruge mindre faktor.

Husk en god solbrille. Det er vigtigt at passe godt på dine øjne, uanset hvad alder du har. Sørg for et godt udvalg af hatte, der både pynter og tager den værste sol fra ansigtet.

Et vigtigt og godt råd. Når du har badet, så læg dig aldrig til at tørre. Skift straks badetøj. Det har kostet en masse urinvejsbetændelser og forkølelser, når du ligger og tror du kan tørre.

Mange læger påtaler farerne ved at bære vådt badetøj. Det gælder både for kvinder og mænd.

Hav en rigtig dejlig sommerferie med masser af skønne oplevelser for krop og sjæl!

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.