Det danske magasin i Spanien
Genåbning af Spanien: Vi kan komme i Fase 1 allerede på mandag

Genåbning af Spanien: Vi kan komme i Fase 1 allerede på mandag

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Skuffelsen var enorm, da det i weekenden kom frem, at Málaga og hele Costa del Sol måtte forblive i den såkaldte Fase 0 i regeringens plan for genåbning af landet. De fleste havde nemlig forberedt sig på at tage skridtet ind i Fase 1, som blandt andet ville have betydet større bevægelsesfrihed for den enkelte, samt delvis genåbning af butikker og restaurationer. Myndighederne har dog bebudet, at man allerede i den forestående weekend vil revidere situationen, hvilket åbner døren for, at provinsen kan træde ind i den længe ønskede Fase 1 allerede nu på mandag. Alternativt må vi vente til den 25. maj.

Det var ellers ventet, at Málaga-provinsen, med udtagelse af Málaga by og Rincón de la Victoria, ville træde ind i Fase 1 allerede i mandags, men de spanske myndigheder valgte i sidste øjeblik at afvise hele provinsen, primært som følge af sidste uges stigende smittetal samt det faktum, at provinsens byer ligger så tæt op ad hinanden, at det er vanskeligt at implementere individuelle sikkerhedsforanstaltninger. 

I alt 51 procent af Spanien er nu i Fase 1 heraf hele Andalusien med undtagelse af Málaga- og Granada-provinsen. Det kan der som sagt blive ændret på i de kommende dage. 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa