Det danske magasin i Spanien
Genåbning af Spanien: Hele Costa del Sol kan komme i Fase 1

Genåbning af Spanien: Hele Costa del Sol kan komme i Fase 1

Spændingen er stor forud for weekendens evaluering. Her vurderes Málaga-provinsens muligheder for at tage skridtet ind i Fase 1 i regeringens plan for genåbning af Spanien.

Skuffelsen var enorm, da det i sidste uge kom frem, at Málaga og hele Costa del Sol måtte forblive i den såkaldte Fase 0. De fleste havde nemlig forberedt sig på at tage skridtet ind i Fase 1, som blandt andet ville have betydet større bevægelsesfrihed for den enkelte, samt delvis genåbning af butikker og restaurationer. 

Myndighederne analyserer flere elementer, når de vurderer, om en provins er klar til at tage skridtet ind i en ny fase. De kigger blandt andet på smittetallene og ledig kapacitet på hospitalerne. For blot en uge siden holdt 15 procent af alle nye smittede i Spanien til i Málaga. Siden da er tallene dog blevet forbedret. Det samme gælder kapaciteten på hospitalerne, så optimismen forud for weekendens evaluering er stor. 

49 procent af landets provinser er fortsat i Fase 0. Næsten alle har, som Málaga, søgt om at tage skridtet op i Fase 1.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.