Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det er et godt spørgsmål, og det er et, vi ofte får!

Det er sådan, at vores krop producerer celler døgnet rundt igennem hele vores liv. Hvert syvende år er alle celler i kroppen blevet udskiftet, så hvert syvende år har vi altså ‘fornyet’ hele vores krop. Så vi kan godt sige, at kroppen er en levende mekanisme – og ja, den er bestemt også biologisk!

Kroppen skal have næring for at lave celler, altså byggematerialer. Vores byggematerialer får vi blandt andet fra vores kost, og det betyder jo så, at vores kost skal indeholde det, kroppen har brug for! Hvis det ikke gør det, ja, så sker der en form for nedbrydningsproces. Det sker langsomt, men det sker!

Vores krop har dagligt brug for næring bestående af: over 2 liter vand – vand bruger vi overalt i vores krop! Vi har brug for mineraler og spormineraler blandt andet til at holde vores knoglestruktur intakt og balancere vores PH-værdi. Vitaminer skal vi blandt andet bruge til vores energiproduktion, vores tarm, vores stofskifte og mind-set. Fedt bruger vi til vores nerver og hjerneceller, vores led og tarm, og aminosyrer bruger vi til opbyggelse af muskler og knogler, til evnen til at leve i nuet, til produktion af lykkehormoner, organer, til din vitalitet og energiproduktion.

Så når kroppen ikke har de relevante byggematerialer, så skabes der over tid ubalancer og i værste tilfælde sygdom.

Det er desværre sådan i dag, at forarbejdet mad, sukker, fytinsyrer i korn, kemikalier, forurenet luft, pesticider, kulsyre fra sodavand og meget andet udvasker kroppen for dens mineraler og vitaminer. Alle disse elementer giver syre i kroppen. Kroppen bruger mineraler og vitaminer til at skabe base, og derfor skabes der en form for ond cirkel, hvis ikke vi får de nødvendige byggematerialer.

Det meste af vores frugt modnes i et fly på vej over Atlanten, og derved er der ikke det samme indhold af vitaminer i frugten, som der var den gang din oldemor levede. 

Vores grøntsager bliver sået på rockwool eller i mineralfattig jord, og derfor indeholder vores grøntsager heller ikke det samme indhold af vitaminer og mineraler, som de gjorde en gang – og som din krop har brug for.

Du kan stærk regne med, at grøntsager og frugter, der er økologiske, indeholder meget mere næring end ikke-økologiske! 

En af grundende er, at vores grøntsager (også frugt) er en levende mekanisme som du og jeg. Vi har alle behov for lidt modstand i livet, der gør os stærke – det er sådan, vores immunforsvar fungerer. Når en bakterie eller virus kommer ind, sætter immunforsvaret vores beredskab i gang, og når vi har bekæmpet bakterien, så opdaterer kroppen vores immunforsvar og næste gang, samme bakterie kommer ind, så ved kroppen, præcis hvad den skal gøre! Netop derfor har vi mennesker også godt af at få feber en gang om året for at få opdateret vores immunforsvar og få ‘brændt’ affaldsstoffer af inde i kroppen. Vores fødevarer har også brug for modstand fra vind, vejr, bakterier og svampeangreb, for at holde sig så stærk som mulig, og det er den næring, vi ønsker at indtage.

Så hvis du spørger mig, så er kosttilskud meget vigtige for at sikre bedst muligt kropsflow frem over!

Vi lever desværre et liv, hvor vi får utrolige mange frie radikaler ind i vores system, eller hvor kroppen selv laver det, fordi der er for meget syre tilstede i kroppen. Dette giver en masse ubalancer og til sidst kan det give alvorlige sygdomme som cancer.

De frie radikaler får vi fra friture stegt mad, ødelagt olie, brændt mad, radioaktive stråler, bilos, kemikalier og meget mere. For at vi kan beskytte os selv imod disse frie radikaler, skal vi bekæmpe dem med antioxidanter. 

Hvis du deler ordet op antioxidant, så giver det antioxidation. Hvis vores celler oxiderer, så bliver de syge, derfor skal vi tilføje en masse antioxidanter dagligt.

Grønt og frugt, som har en masse farve, er fyldt med antioxidanter – jo mere farverig, jo flere vitaminer – og altså antioxidanter, og så er det vigtigt, at du går efter det økologiske!

Vi mennesker kan desværre ikke selv danne C-vitamin, som mange andre dyr kan, og derfor skal vi have tilføjet det. C-vitamin finder du i de fleste frugter og grøntsager, men der findes meget i især citroner og bær. C-vitamin er en stærk antioxidant, der altid har været kendt for at kunne holde doktoren for døren. C-vitamin booster nemlig vores immunforsvar og giver en masse støtte. 

Så vores endelig svar er: Ja, du har brug for kosttilskud dagligt, nogle mere end andre. 

Du går aldrig galt i byen ved at tage en god vitaminpille og Omega-3. Du kan købe min egen vitaminpille lige her: currame.nordicvms.com

Ønsker du at give din krop et energiboost og oplever mere vitalitet og glæde i din dagligdag? 

Hos curra · me arbejder vi med helheden, kosttilskud, kost og laboratorietester. Det er nemlig sådan, at du kan tage en hormonanalyse og finde præcis ud af, hvor dine ubalancer ligger og få en præciseret behandlingsplan ud fra dine ubalancer, krop og behov!

Book Friederich til en sundhedskonsultation som afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på friederich@currame.com

Køb produkter lige her: currame.nordicvms.com

Friederich har hver måned en gratis dag, hvor du kan komme ned i Centro Sanum i Centro Idea og spørge ham ganske gratis til råds.

På gensyn! 🙂

Chloe & Friederich


Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @curra.me.


Facts:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 20 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance. 

Se mere til dem på www.currame.comhttps://www.facebook.com/currame/ og @currame0

Af Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa