Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der blev lidt stille i røret, og så svarede han, at han i tankerne altid sammenlignede mig med min gamle store BMW, jeg havde kørt i i mange år.

Det var blevet en klassisk, endnu smukkere bil med alderen, fordi den var blevet passet godt, og alle funktionerne fungerede som et velsmurt maskineri.

Det var magisk. Det skulle jeg tænke på i stedet for mine beklagelser og være glad for, at jeg stadig var i live og aktiv.

Jeg besluttede mig øjeblikkeligt til at blive bedre til at passe på mig selv og nyde livet.

Vi er opdraget til at betragte alderen som en tid,  hvor det er normalt med flere inflammationer, forskellige svagheder, skader fra frie radikaler, mitochondriernes degeneration (cellernes kraftværk), talomere der bliver kortere, hukommelse der svækkes, rynker, incontinens m.m. 

Vi kan ikke dreje uret tilbage. Kroppen ved godt, hvor den er på vej hen, men husk at vi alle er individuelle, og alder er noget vi langt hen ad vejen kan kontrollere.

Og som Maurice Chavalier engang udtalte; ”alder ikke er så dårlig, når vi tager alternativet i betragtning.”

Kosten

I forbindelse med et længere og sundere liv, tror jeg, den bedste formel er spis mindre og spis rigtigt.

Vi er alle forskellige. Mad kan stresse dig, hvis du ikke spiser det, din krop har brug for. Mange mennesker har forskellige fødeemner, de ikke tolererer. Det er ikke noget, mange læger tager højtideligt. Derfor glem alt om alle mulige moderne diæter f.eks.  Atkins, blodtypediæt, paleoer osv. Du er selv nødt til at mærke efter i din krop, når du har spist, hvordan din mad bekommer dig. Ikke mindst må du være opmærksom på, hvad du putter i munden i denne søde juletid, hvor alle supermarkeder bugner med alskens søde fristelser. Et fødevareemne der er gældende for alle typer at undgå, er fødemidler, der indeholder tilsat sukker.

Min erfaring er, at mange mennesker er intolerante overfor produkter fra hvede og mælkeprodukter. Egentlig tåles mad fra dyr, der er blevet behandlet ordentlig og er økologisk ofte bedre.

Nyd julen og tag gerne et par glas vin. Husk at drikke god kvalitet vand ved siden af.

Kosttilskud

  • Som altid nævner jeg det vigtige i at tage en base af et letoptageligt blandet multivitamin/mineralprodukt.
  • L-Carnosine er en stærk antioxidant og været kendt i en menneskealder. Det er et af de bedste antiaging produkter, der er. Tag gerne 500 – 600 mg daglig. 
  • Det fungerer allerbedst, hvis det tages med E-vitamin ca. 400 IU daglig. Vitaminet er ungdomsvitaminet, der medvirker til forebyggelse af sygdomme, hjertelidelser og Alzheimer.
  • Ginkgo Biloba har været kend af kineserne i mere end 2800 år. Det er velkendt og en vigtig hjerneføde. 
  • Phosphatidylserine fra Lecithin er også vigtig hjerneføde, der beskytter mod frie radikaler. 
  • Q10 er et vitaminlignende tilskud. Det er fantastisk til at styrke dit immunsystem og medvirke til at forebygge hjertetilfælde og nedsætte alderdomsprocessen. Dosis er 100 – 200 mg daglig. Personligt foretrækker jeg Ubiquinol som, efter de sidste undersøgelser, går direkte i blodet i superhøje koncentrationer. 
  • Husk D vitamin. Det er et af de stærkest virkende vitaminer med en masse gode virkninger bl.a. som antiaging og forebyggelse af forkølelse og influenza.
  • Omega 3 fedtsyrer er vigtige. De beskytter både arterier og hjerne og medvirker til at reducere inflammationer. Med den sidste ny viden ser det også ud til at beskytte mod cancer.

Tips

Det allervigtigste af alting tror jeg, at det er vigtigt at have et meningsfyldt liv, allerhelst sammen med nogle af dine kære.

Lidt barsk tror jeg, at ensomhed, er ligeså nedbrydende som at være storryger. 

I disse tider, med en jul lige om hjørnet og Coronaen stadig spøgende rundt, så tænk på dine ældre kære. Mange er bange for at være til ulejlighed og beder ikke om selskab.

Fortæl dem at du elsker og behøver dem, uanset hvor de befinder sig i livet.

Glædelig Jul!

Af Anni Dahms

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa