Det danske magasin i Spanien
Forventninger og håb for 2021

Del

I min Nytårsartikel kan du læse om: 

 • Forventninger og håb
 • Kostændringer
 • Tid til dig selv
 • Planlæg din tid
 • Kom op om morgenen 
 • Svært ved at falde i søvn
 • At hjælpe andre

Mange synes sikkert, at mine drømme er urealistiske. Men drømmene har jeg lov at have. Somme tider går drømme i opfyldelse. Mine drømme for fremtiden er med til at gøre mine dage glade, taknemmelige og forventningsfulde. Jeg drømmer om en fremtid, begyndende netop i dette nye år, hvor livet er smukt, strålende og blendende, fyldt med glæde og taknemmelighed, hvor mørket bliver mindre og mindre.

Mine egne fortsætter i dagligdagen er hver dag at blive bedre og mere ærlig og kærlig både overfor mig selv og mine omgivelser, samtidig med at jeg på en måde uden at såre nogen kraftfuld giver udtryk for mig selv, og det jeg står for. Et vigtigt emne for mig er aldrig at dømme nogen eller synes, at nogen bør gøre noget andet, end det de gør. Vi har alle noget med i bagagen som er med til at udløse vores synspunkter og handlinger.

Kostændringer

Helt basalt har jeg et nytårsfortsæt med at spise endnu mere sundt, idet det er afgørende for, hvorledes vi har det i hverdagen og som bekendt ”Du er hvad du spiser” eller i hvert fald, hvad du optager.

Jeg tror, jeg deler dette nytårsfortsæt med mange, blandt andet fordi mange af os lige har haft en juleferie med mere usund mad, end vi ellers indtager til dagligt.

Jeg vil lave en madplan for en uge ad gangen, der overvejende er økologisk, og måske vil kosten også indeholde lidt mindre kød, selvom jeg altid spiser kød fra dyr, der har levet godt og økologisk. Med en god planlægning bliver madlavningen lettere i en aktiv hverdag, der er fyldt med mange gøremål.

Det er også vigtigt for mig, at holde en stabil vægt, eller måske endda formindske den en smule.

Personligt er det ikke lige mig at følge nogle af de forskellige diæter som f.eks. Keto, paleo og blodtypediæten. Jeg går mere ind for, at du kender din krop og føler, hvilken mad der er bedst for dig. Spis mindre, undgå raffineret sukker, tyg grundigt, spis med bevidsthed i ustressede omgivelser.

Er blodsukkeret kommet ud af balance efter julens udskejelser, og er der kommet et par kilo ekstra på vægten, så er det nu tiden til at gøre noget ved sagen!

Sund mad dit blodsukker vil elske er æg, forskellige former for nødder så som mandler, cashewnødder, valnødder og pekannødder. Af sunde frø kan nævnes solsikke og sesamfrø.  Avocado- og olivenolie har gode fedtstoffer til hele kroppen og er især vigtig for hjerte og kredsløb. 

Kosttilskud

 • En god olie er kokosolie, der også findes som MCT olie, der regulerer appetitten, så du bliver hurtigere mæt og ikke så let lækkersulten. MCT olien er kendt for at øge energien og stimulere immunsystemet samt evnen til at koncentrere sig. Samtidig hjælper den dig til at øge forbrændingen. MCT olie er en forkortelse for Medium Chain Triglycerider, dvs. mellemlange kæder af triglycerider.
 • Hvis du ønsker at slanke dig kan det være en god ide at tilføje CLA kapsler. Forkortelsen står for conjugated linolic acid, der overvejende indeholder omega-6 fedtsyrer. CLA er kendt for at medvirke til et vægttab, og er især virksomt, hvis du samtidig dyrker en eller anden form for motion.
 • Grøn te hjælper dig med at forbrænde fedt og slanke dig. Den er sund med mange gode antioxidanter. 
 • Acetyl-L-Carnitine er en aminosyre, der kan hjælpe kroppen med at omdanne fedt til energi. Hjælper desuden kroppen til at producere energi og er især vigtig for hjertet og hjernen mm.
 • Afrikansk Mango er en frugt, der også fås i kapselform og er kendt for sin appetithæmmende og dermed slankende virkning.

Tag tid til dig selv

Ønsker du at slanke dig, er det også vigtigt, at du tager tid til dig selv og sørger for ikke at stresse. Stress gør, at dine binyrer kommer på overarbejde og laver for meget af cortisol, og når dit cortisol er forhøjet, er det svært at slanke dig.

Er du stresset og føler dig træt, kan det være en god ide at tage russisk rod eller andre kosttilskud hvor russisk rod indgår. Russisk rod hjælper ved både mental og fysisk træthed. Desuden støtter den immunsystemet og den fysiske modstandskraft.

Vær opmærksom på at planlægge din tid

Nedenstående skrives som en inspiration til dig, fordi jeg føler, at tiden går så hurtigt, at det vigtigt med en oversigt over, hvad vi bruger tiden på, for at få det størst mulige  kvalitetsindhold i hverdagen.

Derfor er et af mine nytårsfortsætter at planlægge min tid bedre, hvori der også kan indgå tid til spontanitet. 

Uanset hvor mange og fikse kalendere der er på computeren, mobilen og andre sjove smarte løsninger holder jeg stædigt fast på at købe den farvestrålende og smukke kalender af Paulo Coelho. Bare det at tage den i hånden bringer mig en masse glæde og inspiration. Der er skrevet en masse vise sætninger, som alle er lærerige og giver stof til eftertanke.

For i dag er skrevet:

” Det er vigtigt at lade visse ting ligge

Give slip på dem. Frigøre sig fra dem.

Da jeg læste ordene her til morgen satte jeg et stor udråbstegn omkring det – det var lige til mig, og jeg tror mange af os vil nikke samtykkende.

Jeg elsker mit arbejde følger med fagligt, så godt jeg kan. Jeg er utrolig glad for at arbejde og at betjene nye såvel som gamle kunder. Når det er sagt, er det samtidig et nytårsfortsæt, at der bliver mere plads i kalenderen til bare at være mig selv, dyrke mine venner, familie og fritidsinteresser.

Og så håber jeg, at der også må være plads til dejlige ferier gerne mange forskellige steder i 

verden.

Kom op om morgenen

Jeg elsker at komme tidligt op om morgenen, og derfor blev jeg rigtig glad, da jeg læste om den undersøgelse der er blevet foretaget af forskere fra University i Toronto i Canada, der har forsket i betydningen af at stå tidligt op om morgenen. Det viser sig, at morgenmennesker har mere overskud, er mere glade og friske, og er mere motiverede til dagens udfordringer.

Vi har behov for lys, gerne så meget som muligt. Det menes at være en del af forklaringen på hvorfor morgen mennesker er mere glade. De når at få mere ud af dagslyset og lyset er i høj grad styrende for vores velbefindende.

Så er du B menneske så få fat i vækkeuret og lad det vække dig, og hav så selvdisciplin til at komme ud af fjerene. Det viser sig, at hvis du snuer længe om morgenen er dit immunsystem ikke så stærkt og du er mindre glad, end hvis du kommer ud af sengen tidligt.

Det er en god vane at stå op og gå i seng på samme tid i hverdagen. Gå i seng på et tidspunkt så du kan få de timers søvn din krop har det bedst med.

Har du svært ved at falde i søvn

– er der flere naturlige gode hjælpemidler.

 • Magnesium er et mineral mange mennesker mangler. Det kan være en stor hjælp med et tilskud inden sengetid. 
 • B vitaminmangel er ofte også årsag til søvnløshed. Husk at B vitaminerne skal tages om morgenen.
 • D-vitamin kan også hjælpe ved søvnløshed.
 • Melatonin kan være en god ide og tages om aftenen.
 • Der er mange forskellige varianter med Humle og Baldrian, som også tages om aftenen.
 • En god kop kamillete en halv time inden sengetid kan gøre underværker. Det har været brugt siden middelalderen mod søvnproblemer og er godt for både krop og sjæl.

At hjælpe andre

– er at hjælpe sig selv

Det er en dejlig fornemmelse, at hjælpe andre, både dyr og mennesker. Det kan være alt efter din kunnen og formåen. Hvis du giver penge eller andet til en hjemløs, så vær opmærksom på, at forestille dig personen som frisk, glad og hel med rigelig af fornødenheder. Vi må aldrig i tankerne bevare dem som svage hjælpeløse og hjemløse. Tanker og forestillinger er langt stærkere, end vi overhovedet tænker på i hverdagen.

Mine nytårsønsker for dig og for mig selv er at vi i dette år og mange år frem glemmer vores selvkritik. Tilgiver os selv og andre over de fortrædeligheder, der er og har været i livet, selvom det i visse tilfælde kan virke fuldstændig umuligt.

Det der er sket i fortiden er sket og kan ikke ændres. Vær god ved dig selv, elsk og accepter dig selv lige præcis og fantastisk som du er.

Godt nytår!

Af Anni Dahms

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.