Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Lasse Mertz

Han er en mand med mange talenter – også boldtalent. Som dreng blev han sjællandsmester i bordtennis, og som ung var han inde i varmen hos ungdomslandsholdene i både tennis, badminton og håndbold. I dag nyder han varmen på Solkysten. Og han nyder padel-spillet, som er blevet hans nye levevej. Lasse Mertz er som træner og coach blevet en populær skikkelse i Costa del Sols padelmiljø.

Han har en Enneagram Practioner-uddannelse  og bruger det flittigt – også som padeltræner. ”For at få udviklet og motiveret mine padelspillere, må jeg få klarlagt hvilken type menneske, jer står overfor. Ellers taler vi let forbi hinanden og spilder tiden,” mener Lasse Mertz. Det sidste har han aldrig gjort – spildt tiden. Han har sat mange skibe i søen. De har været vidt forskellige, men er altid blevet skabt med hjertet på rette sted og omgivet af spændende mennesker.

Hjertebørnene

Lasse Mertz var stadig teenager, da han fik smag for iværksætteriet. Som butikselev i Mr. Harris i Lyngby Storcenter spyttede han tøjet over disken i stor stil. Da hans chef ville starte for sig selv, tøvede han ikke med at få den unge supersælger med som partner. Det blev til Specialbutikkerne, og der blev hurtigt skabt syv af slagsen lidt nord for København.

”Det gik godt og det var spændende, men det varede ikke længe. Vi var forskellige og min partner havde nogle sider, jeg ikke brød mig om. Jeg blev købt ud og alt var godt,” fortæller Lasse, som samtidig begyndte at interessere sig for It-verdenen. Derfra har han haft de rette folk omkring sig. Sammen har de skabt en bunke af projekter, aktiviteter og eksperimenter. Særligt tre har en stor plads i Lasses hjerte. Det første går tilbage til 1990, da Lasse blev stærkt interesseret i den nye teknologi og etablerede House of IT.

”Vi udviklede Document- og Workflow management systemer i stor stil. De første info-standere blev ligeledes skabt i starten 1990 – Infostander som man kender fra terminalerne i Kastrup Lufthavn hvor man selv checker in. På et tidspunkt havde jeg 30 mand på lønningslisten plus en afdeling med ni mand i Norge. It-virksomheden har altid haft en plads i mit hjerte, det var en spændende tid,” fortæller den danske iværksætter.

Det samme gælder husbådene – de luksuriøse husbåde på 300 kvadratmeter, som fik fine anmeldelser på London Design Festival. Konceptet hed Simply Living – men var meget besværligt.

”Det er svært, at finde egnede bådpladser til husbåde – og endnu sværere at finde havnepladser. Vi fik designet, bygget og solgt flere husbåde til glade ejere. De fik luksus, der var til at betale,” forklarer Lasse. Hans skib kom i havn – men så heller ikke mere. I havnen står husbådene fortsat. Det er Lasse Mertz glad for, for projektet gjorde ham glad.

Det samme gælder hans tid på Restaurant Tournesol i Charlottenlund.

”Det var en gammel barndomsdrøm, der gik i opfyldelse. Jeg har altid kunnet lide stemningen og været glad for mad ikke mindst at tilberede mad – særligt det franske og spanske køkken,” fortæller Lasse, som havde en rigtig god partner.

”Vi rejste flittigt rundt for at komme tæt på det lokale landkøkken, finde specialiteter og gode vine. Derfor havde vi noget, de andre ikke havde – til fornuftige priser,” forklarer den forhenværende restauratør. Fra 2015 og tre år frem stod den på et hektisk liv som kok og restauratør, glade gæster, god stemning – og lange, lange arbejdsdage. ”Restaurationsbranchen er ikke pengene værd. Det var oplevelsen til gengæld,” forsikrer Lasse. Han udelukker ikke at tage turen én gang til – måske sågar på Costa del Sol. Men det er og bliver kun en tanke. Først sender vi tankerne tilbage til foråret 2021.

Smid trygheden over bord

I et svagt øjeblik havde Lasse Mertz lovet at lægge fliser på terrassen hos en god ven. Det skulle kombineres med lidt hygge, god mad og padel. Det var lige Lasse, som besluttede at udskyde sin hjemrejse.

”Vi spillede dagligt på Fuengirola Padel Club by WeKap. Her er mange baner og alletiders miljø. Jeg sagde til dem, at jeg gerne ville give timer, og lige pludselig ringede de hver dag,” fortæller den danske padeltræner, som i dag typisk er booket fra ni til nitten, fem-seks dage om ugen. Det er både spaniere og udlændinge fra hele Costa del Sol, der gerne vil trænes af Lasse. Den middelaldrende dansker er faldet bedre end godt til.

”Jeg har lange dage, men skønne dage. Jeg elsker mit job, mit sociale liv og min nye kæreste. Alt er godt.” Endnu bedre bliver det, når mine børn og børnebørn kommer på besøg. ”De sender blot en tekstbesked med rejsedatoer og et hjerte. De har lidt tøj og praktiske ting hos mig, og kommer, som det passer dem. Heldigvis kommer de ofte,” siger Lasse om sine tre voksne piger fra første ægteskab. Det er som om, han har, og har prøvet, alt hvad han engang drømte om.

”Trygheden er alt for dominerende i manges liv. Den hæmmer direkte folks udvikling og mulighed for at udleve sine drømme. Det gælder om at tænke positivt og ikke sætte stopklodser for sig selv,” bliver de sidste ord fra Lasse Mertz. Han ligger handling bag de klare ord. Det behøver man ikke tage to kopper kaffe med ham for at se.

Ti skæve til Lasse

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Det bedste er livet og dagligdagen. Dagen er lang, og der er tid og plads til meget mere her end andre steder. Det værste er de mange turister i højsæsonen.

Din dårligste vane?

Jeg er ikke god til at slappe af. Og jeg er slet ikke god til at sige NEJ.

Din bedste og dårligste handel?

Den bedste var at sige farvel til Danmark. Det kostede ikke noget, og jeg har fået en masse igen. Den dårligste handel gjorde jeg i 1987, da jeg brugte 70.000 kroner på en dyr motor, som slet ikke passede til min bil.

Hvad gør dig nervøs?

Jeg er meget sensitiv og bliver let lidt nervøs og urolig, hvis jeg ikke har en god føling med folk. Dumme mennesker gør mig også nervøs.

Har du et godt ritual?

Jeg reder min seng hver morgen. Så er dagens første opgave løst, og du er godt i gang, inden du kommer ud af døren.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Det skulle være med Steve Jobs. Jeg er betaget af hans tankegang og filosofi omkring Apple. Der er kun få som ham, for han var tro mod sine værdier.

Tror du på Gud?

Ja. Jeg tror på, der er noget, der er større end os. Et eller andet sted, lever jeg også efter de ti bud.

Er der noget, du fortryder i dit liv?

Kun nogle småting, for jeg har altid fulgt mit hjerte.

Måske burde jeg have taget til udlandet noget før.

Har du en helt – eller et forbillede?

Ja – det er min Moster Tove og Onkel Svend. Dem har jeg altid nydt at være sammen med. Hun var meget livsglad, positiv og kærlig – men absolut også et bestemt menneske.

Min onkel kunne være streng, men han var en dygtig forretningsmand, som jeg så op til.

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

At springe Bungee Jump fra en bro i Frankrig. Det var 60 meter ned. Jeg tog springet for ti år siden for at bryde mine grænser. Jeg har nemlig højdeskræk.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.