Det danske magasin i Spanien
La Danesa anbefaler: fem flotte byer i Andalusien

La Danesa anbefaler: fem flotte byer i Andalusien

 
 
Vi zoomer ind på nogle af de store byer i Andalusien, hvor de fleste af vores læsere nok er bekendte med Málaga og det nærliggende område. Her følger en liste over fem flotte byer i Andalusien, hvor vi kigger på de fire største samt populære Ronda. Med andre ord: her er La Danesas anbefaling over andalusiske storbyer, du muligvis ikke har besøgt endnu, men måske bør overveje at planlægge et visit til. Se listen over ti mindre spanske byer, vi tidligere har anbefalet her:
 

1) Granada

by1
Byen er formodentligt mest kendt for Alhambra, maurernes ultimative levn fra deres besættelse af Spanien mellem år 711 og 1492. Granada er dog meget mere end dette arkitektoniske vidunder. I kvarteret Albaicín kan man beskue Alhambra bedre end fra nogen andre vinkler, samtidig med at man, grundet områdets skæve gader og huse, tages tilbage til tiden, hvor byen var maurisk. Vi anbefaler, at din indgang til Albaicín-kvarteret går igennem La carrera del Darro! Granada er også kendt for at være den sidste spanske by, som er 100 % loyal overfor det originale tapas-koncept. Det vil sige, at uanset hvor i byen, du bestiller noget at drikke, inkluderer din drikkevare en lille, gratis anretning. Man kan med fordel vandre rundt omkring området ved floden Río Genil (som vokser og skrumper i takt med, at sneen på Sierra Nevada smelter) og bymidten med katedralen samt de to pladser Bib Rambla og Plaza de la Trinidad. Af gode tapas-barer kan nævnes Mesón Rincón de Rodri, Om Kasuum og barene ved Calle Gonzalo Gallas, hvor man skal lede længe efter fornemme anretninger men til gengæld får meget for pengene, som eksempelvis på El Peruano.
 

2) Sevilla

by2
Byen er uimodståeligt flot, lad det være sagt med det samme. Der ligger en æstetisk tilfredsstillelse i blot at beskue de flotte lejlighedsejendomme, men Sevilla, som Andalusiens hovedstad, byder på meget mere. La giralda, et maurisk tårn, stiger op over de fleste af byens bygninger mens katedralen (som teknisk set er verdens største) er fantastisk flot dekoreret. I forbindelse med at Sevilla i 1929 var vært for verdensudstillingen, opførte man Plaza de España, som ligner et sted, guder kunne bo. El Alcázar, som optræder i Game of Thrones, er et fantastisk eksempel på arkitekturen og vegetationen, maurerne bragte med sig og indførte i de godt 700 år, de indtog Spanien.

3) Córdoba

by3
Når man gør sin indtræden i Córdoba, anbefaler vi at gøre det via den gamle romanske bro, Puente Romano, som er opført i det første århundrede af vor tidsregning. Før man går over broen, møder man tårnet, Torre de la Calahorra, fra 1369. Via broen træder man direkte ind i den gamle bydel, hvor både jøder, maurere og kristne har efterladt historiske levn. Córdoba er specielt kendt for verdens tredjestørste moské, La Mezquita de Córdoba, som maurerne opførte kort efter deres indtog på den iberiske halvø, i år 786. Selvom det hurtigt løber op med flere entrépriser, bør man også kraftigt overveje at besøge Alcázar de los Reyes Cristianos, et palads som har bevidnet forskellige spanske epoker, men som i dag udstråler fred med fantastiske haver og flot arkitektur.

4) Ronda

by4
De spanske kyster er kendt for sine Pueblos Blancos (hvide byer), hvor Ronda formodentligt er den mest kendte. Som Alhambra i Granada, ligger Ronda på et klippefremspring, hvilket er forklaring på den dramatiske kløft, El Tajo, som er 100 meter dyb. Den gamle bydel adskilles fra den kommercielle del af den verdensberømte bro, Puente Nuevo, som trods sit navn er fra 1700-tallet. Tyrefægtning stammer oprindeligt fra Ronda, hvorfor byen naturligvis rummer Spaniens bredeste og en af de ældste arenaer fra 1785.

5) Cádiz

by5
Fønikerne var der først, hvilket vil sige for omkring 3.000 år siden, og derefter har alle de andre folkeslag, der gennem årene er kommet til den iberiske halvø, også sat sine præg på byen og hele Costa de la Luz, hvor bl.a. romerne har efterladt sig nogle ikke uinteressante ruiner.
Størstedelen af de særprægede, koloniagtige bygninger, der i dag udgør byen Cádiz, blev dog bygget i det 18. og 19. århundrede. Mange af indbyggerne, Los Gaditanos, mener, at det er karnevallet, et af Spaniens største, mest støjende og længst varende, der specielt kendetegner byen, men vi mener nu, at det er dem og selve byen. Beliggenheden ved Cádiz-bugten og det uendelige Atlanterhav, der stadig giver en overflod af fisk og skaldyr til områdets mange fiskerestauranter og små barer, Chiringuitos, er med til at skabe en meget charmerende atmosfære, hvilket har resulteret i, at mange kalder Cádiz for Spaniens La Habana.

Af Paulo Chichon, paulo@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.