Det danske magasin i Spanien
Kabalen løst i Mijas · Mere solcreme hindrer hudkræft · Usikkerhed omkring ny spansk regering

Kabalen løst i Mijas · Mere solcreme hindrer hudkræft · Usikkerhed omkring ny spansk regering

Kabalen løst i Mijas

Et af kommunalvalgets store mysterier ser ud til at være løst. Efter en måneds forhandlinger er Ciudadanos og Partido Popular i Mijas kommet frem til en løsning, hvor de deler borgmesterposten mellem sig, så hvert parti får to år i borgmestersædet. Den vej rundt forsætter Maldonada (Ciudadanos) som borgmester, inden Nozal og hans partikollegaer fra Partido Popular tager over om to år. Ved kommunalvalget den 26. maj fik de to partier samlet 15 af de 25 pladser i byrådet. Samarbejdet mellem Ciudadanos og Partido Popular gik efter valget i 2015 hurtigt i stykker, men den nye politiske situation i Mijas, samt klare instrukser ovenfra, har tvunget de to partiet til at give samarbejdet et nyt forsøg.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Mere solcreme hindrer hudkræft

solcreme
 
Et nyt studie fra tre førende hudspecialister på Málagas universitet er mundet ud i en række klare råd omkring solbadning. Det mest opsigtsvækkende går på mængden af solcreme, som det strandglade folkefærd bruger. De tre hudlæger mener nemlig, at vi skal smøre os ind i to til tre gange så meget solcreme, som vi gør i dag. Dernæst er det vigtigt, at vi smører os ind, inden vi går på stranden, så cremen får tid til at trænge ind i huden, og at vi bruger en solfaktor på mellem 30 og 50. Hudspecialisterne understreger, at vi nok skal blive solbrune trods den høje faktor. Det kan blot tage lidt ekstra tid. Myndighederne råder også alle de tyndhårede strandløver til at bære kasket og alle til at undgå solen fra klokken 14 til 17, hvor den er stærkest. Følger man hudspecialisternes råd, reduceres risikoen for at blive ramt af hudkræft gevaldigt.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Usikkerhed omkring ny spansk regering

pedro sanchez
 
Det er over to måneder siden, spanierne stemte til parlamentsvalget, men de spanske politikere har fortsat ikke fået dannet ny regering. Og i følge Pablo Iglesias fra Podemos, kommer det først til at ske til september. Lederen af det venstreorienterede parti vil nemlig ikke nøjes med at være støtteparti for Pedro Sánchez og PSOE. Tværtom vil han have sit parti med i en ny koalitionsregering som, med støtte fra et par af de små nationalistpartier, skal skabe den politiske stabilitet, som Spanien har brug for. Pedro Sánchez, som blev valgets store sejrherre, er derimod ikke meget for at afgive ministerposter til de, til tider, rebelske Podemos-politikere. Derfor tyder alt på, at PSOE ikke kan samle flertal, når der i næste måned i parlamentet skal stemmes om Pedro Sánchez’ kandidatur som statsminister. I august går parlamentet på sommerferie, så først til anden afstemning i september, kan Pedro Sánchez, i denne omgang på et simpelt flertal, udnævne sin nye regering.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.