Det danske magasin i Spanien
Christian Stadil – Humlebien indtager Spanien
Det er en travl, men fattet mand, der træder ind i loungen på Hotel H10 i Puerto Banús. Christian Stadil, der er mest kendt som hummels funky ejer og direktør, fortæller her La Danesa om virksomhedens syvemileskridt på det spanske marked under sit eget visit på Costa del Sol.
I hotellets hall passerer vi en hær af mennesker med den karakteristiske limegrønne keyhanger om halsen, hvis ID-kort bevidner, at de er deltagere på Jesper Buchs Seedster camp, der nærmer sig sin afslutning.
”Jeg var inviteret som keynote speaker på denne Seedster camp, og faktisk satte mit oplæg publikumsrekord,” smiler Christian, da vi tager plads i loungens sofa. ”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at så mange personer havde lyst til at høre på, hvad jeg har at fortælle,” tilføjer han ydmygt.
”Udover oplægget har jeg holdt mentormøder med en del af deltagerne i løbet af ugen. Blandt andet Firtalsgroup, der driver Helsebixen.dk, som jeg investerede i sammen med Jesper Buch og Tommy Ahlers. De blev for nyligt opkøbt af Matas og er gået fra et være et ’start up’ til en egentlig virksomhed, hvilket de så skal finde ud af at være nu,” fortæller Christian, der selv har en række virksomhedssucceser bag sig.

94 år for at nå én milliard

Hummel blev etableret i 1923 i Tyskland. Christian Stadil og dennes far opkøbte virksomheden i 1999.
”Det tog hummel 94 år at nå en omsætning på en milliard kroner. Nu vil vi nå to milliarder om fem år, når hummel fylder 100,” siger Christian ordfast og fortsætter: ”Og den målsætning kan vi sætte på grund af direktionens enormt dygtige arbejde. Allan (Allan Vad Nielsen, adm. direktør i hummel, red.) har gjort et kæmpe stykke arbejde og opnåede nogle rigtig flotte resultater trods et valutadyk i Tyrkiet, som er et vigtigt marked for os.”

Klassens frække dreng

Hummels produkter sælges i det meste af verden, men nogle markeder er mere markante end andre, forklarer Christian Stadil: ”Generelt sker der en fuldstændig ændring i hummel i øjeblikket. I Indien arbejder vi med en ’digital first’ strategi, hvor vi sørger for at markere os online for derefter at rykke ud og være fysisk til stede på markedet. Men på de andre markeder arbejder vi med en strategi, der udfordrer de etablerede sportsbrands som Nike og Under Armour. Dybest set ser vi på, hvad de gør, og så gør vi det stik modsatte. Det giver muligheder for os at skabe noget på markeder, som ingen andre gider røre ved,” siger Christian om det faktum, at mange af de store konkurrenter skærer ned på den fysiske tilstedeværelse i form af lukning af butikker, hvor hummel derimod ønsker at gøre det modsatte, mens de stadig bevarer en stærk online del. ”På nuværende tidspunkt åbner hummel en ny butik hver tredje uge. I 2020 kommer vi også til at åbne egne butikker i Spanien.”
 
Hummelbien interview img

Store visioner for hummel i Spanien

”Hummel arbejder sådan, at enten ejer vi markedet selv eller også har vi det som en joint venture. I Spanien har vi José García Alcaraz, som er en dygtig distributør på det spanske marked. Hummel opererer på godt 30 markeder verden over, men netop Spanien er et ganske vigtigt marked for os. ”Jeg tror rigtig meget på Spanien, og faktisk er Spanien vores top 5 fokusmarked globalt. Spanien er en vigtig væksthjørnesten og kommer til at bidrage med vigtige millioner, der gør, at vi kan nå vores målsætning om to milliarder i 2023.”

Hummel og holdsport

Blandt hummels sponsorhold er Marbella, Murcia, Albacete, Elche, Osasuna samt ikke mindst Ibiza, som vækker opsigt med deres trøjer med ’god karma’ i form af en karma-figur med hørebøffer.
”Noget, som er anderledes for det spanske marked og for hummel, er, at vi i høj grad satser på holdsport. Det er især fordi, at José García Alcaraz er rigtig dygtig på denne front. Vi har syv hold i La Liga og Segunda på nuværende tidspunkt, men det vil være sådan, at når du åbner for dit TV, vil du se de største spanske hold med hummeltrøjer på,” siger Christian og tilføjer, at Real Madrid spillede i hummeltrøjer så sent som i ’94.

Den ikoniske humlebi

Der er som nævnt sket rigtig meget for hummel på det spanske marked de seneste år. ”I 2020 kommer vi også til at introducere ’Style’ (hummel Sport Style, red.) på det spanske marked,” siger Christian og peger entusiastisk ned på sine fødder, der er iført et par sneakers i afslappet stil, der bærer et umiskendeligt hummellogo.
For Christian selv har det også været sjovt at opleve, hvordan man gør forretning i Spanien: ”Første gang, jeg var hernede for at diskutere forretning med José García Alcaraz, begyndte vi dagen hen ad titiden og det første, han gjorde, var at tage os med på en padel-bane. Vi fik først talt forretning sent om aftenen, da vores middagsreservation var kl. 01,” griner Christian, der som familiefar ikke har så mange af de lange aftener på skemaet længere. Dette betyder også, at han går glip af Seedster campens famøse ’white party’ i Jesper Buchs Mansion. ”Ja, med kone og tre små børn, det fjerde på vej, trækker fester ikke på samme måde længere,” griner Christian, før han tager afsked med La Danesas udsendte.
 
Om Christian Stadil
Ejer af og CEO i konglomeratet Thornico A/S, der omfatter mere end 120 virksomheder indenfor fødevarer, shipping, teknologi, fast ejendom, finansiering, emballering og sport og mode. Christian Stadil er derudover adjungeret professor ved Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse ved Copenhagen Business School og en aktiv investor i bl.a. Løvens Hule-programmet på DR1.

Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.