Det danske magasin i Spanien
Henriette Arvin: Tik tak – zenbuddhistisk urfilosofi

Henriette Arvin: Tik tak – zenbuddhistisk urfilosofi

Hendes børn har aldrig boet i Danmark. Den ældste dreng er født i Hong Kong og den yngste er født i Vancouver, som er manden Robs hjemland. Nu hedder hjemlandet Spanien og børnene går i tosproget skole.
Jeg møder Henriette på en bar i det ikke specielt charmerende industrikvarter i Alhaurín de la Torre. Børnene går i skole lige om hjørnet og Henriette har, for at begrænse sin daglige transporttid, lejet sig ind i en kontorbygning her. Da jeg spørger ind til hvorfor, de har valgt en skole så langt fra hvor de bor, fortæller Henriette: ”Vi har prøvet os lidt frem med skoler. Først gik mine drenge på en meget streng skole, hvor de fik ondt i hænderne af at skulle skrive alt ned. Derefter gik de på en hippie-skole, hvor min ene søn lærte at strikke, og nu går de på en skole her i Alhaurín de la Torre, der er midt imellem og det er vist meget godt,” griner Henriette, som udnytter tiden mens drengene går i skole med at arbejde. Arbejdstitlen er ’Brand Director’ for urvirksomheden Obaku, og branding bliver der tænkt meget i. Det vender vi tilbage til.

Starten på det spanske eventyr

De flyttede til Spanien i 2015. Efter nogle måneders søgen fandt de drømmehuset i Monda.
”Jeg arbejdede også dengang i min fars urvirksomhed, så det var lidt med hjertet oppe i halsen, at jeg fortalte ham, jeg havde tænkt mig at tage springet og flytte til Spanien. Men min far var hurtig til at foreslå mig en stilling, hvor jeg ikke behøvede være fast på kontoret, blot jeg var i nærheden af en international lufthavn,” fortæller Henriette, som fra Málaga lufthavn rejser rundt i hele verden på jævnlig basis, når hun mødes med de virksomheder, der fører eller skal føre, Obakus ure. Og det bliver til mange og lange flyveture. Urene er nemlig repræsenterede i mere end 60 lande.
Henriette selv plejer at få uro i kroppen, når hun har boet fem år det samme sted, fortæller hun, men i Spanien har familien for alvor fundet sig til rette: ”Min mand plejer at sige, at han har tænkt sig at dø i Spanien,” griner Henriette, der heller ikke har i sinde at forlade drømmehuset, som netop nu er ved at blive renoveret.

Branding

’Obaku’ står der på den slanke urskive, der pryder Henriettes håndled. Urene fra Obaku i skandinavisk rent design, der fører sig frem under zenfilosofien, og de klarer sig rigtig godt på verdensplan. Men i Danmark er der ikke mange, der kender dem.
”Det er et problem for os, at vores brand ikke er kendt i Danmark. Obaku føres over hele verden i mere end 60 lande. Vores største marked er Emiraterne. Derefter klarer vi os også rigtig godt i Hong Kong samt Australien. Men vi vil altså være kendt i Danmark,” siger Henriette ordfast.
Urbranchen anno 2019 er dog ingen dans på roser, selvom man har distribution verden over. ”Næste uge skal jeg til urmesse i Basel i Schweiz. Denne messe er nok halvt så stor i år som sidste år. Alle, der producerer ure, er ramt af de samme trusler; faldende detailsalg, smartwatches og øget nethandel. Og så det faktum, at mange ikke går med ur længere,” fortæller Henriette, som har en mission om at skrue tiden tilbage. Eller i hvert fald standse den nogle stunder.

Don’t miss the moment

Den konstante opkobling, vi oplever i form af smarte aggregater, der hele tiden kan påminde og måle os, vil Obaku nu gøre op med. Deres nye kampagne går således i luften med sloganet ”don’t miss the moment” og er Henriettes påfund.
”Desuden arbejder vi på at få vækkeuret tilbage i soveværelset,” fortæller Henriette og viser La Danesas udsendte tegningerne til det nye design, der skal overtage smartphonens plads på natbordet.
Slow-bølger ruller ind over os i disse dage, og udtryk som ’slow TV’ samt ’slow fashion’ er så småt ved at vinde indpas. Henriette ønsker med Obaku at bringe uret tilbage til at være et smykke og et redskab der, nå ja – viser tiden. Og intet andet.
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.