Det danske magasin i Spanien
Har du aftalt med dig selv, at du skal stoppe med at spise sukker? Men er alligevel endt i slikskålen efter et par dage? Der er ikke noget galt med dig! Du har bare misforstået din krop!

 

Det handler om vaner, overbevisninger og mønstre

Vores krop bruger ca. tre måneder på at udskifte en vane. Den første måned ’larmer’ hele din krop, du udrenser, og du får cravings. Den næste måned tænker kroppen, ‘ej nu må du altså lige!’, den prøver at gøre alt for at få dig tilbage til det trygge! Den tredje måned tænker kroppen; “ok, jeg kan se, hvad du mener”. Hvis du smutter tilbage her, ja, så er det hele spildt, da det først er i den fjerde måned, at du kan prøve slik igen og reelt mærke, om det er dig.

Når vi spiser sukker dagligt, skaber vi en afstand til kroppen

Sukker er meget energi på en gang, som giver kroppen et blodsukkerchok. Dette gør, at din krop kommer på et ‘trip’, det sitrer indeni, og du får følelsen af lykke. Sukker påvirker kroppen, så den udskiller mere dopamin (‘fake lykkefølelse’). Vi udskiller både endofiner, serotonin og dopamin. Serotonin er vores lykkehormon, som vi gerne skulle mærke dagligt, uden at gøre noget for det, og endofiner udskiller du automatisk, når du for eksempel råber “YES”, løber en tur eller andet.
 
Så ved at være på sukker dagligt, har vi altså en krop, der er på overarbejde og et nervesystem, der er i ubalance.
 

Dit nye mål

Der er altså mange odds imod dig, når du tager en beslutning om at stoppe med sukker. Dine vaner gør alt for, at du bliver i det trygge – også selvom det ikke er godt for dig. Du vil opleve abstinenser, såsom hovedpine, træthed eller kvalme.
 
Når vi stopper med at spise sukker, opdager vi, hvorfor vi starter med at spiser det. Sukker giver denne ‘fake’ lykkefølelse og giver afstand imellem sind og krop – du mærker ikke dig selv tydeligt. Nogle gange kan det være kærligt at spise sukker for ikke at mærke den smerte, man kan have dybt inde i maven.
 
Har du aminosyremangel?
Når vi har et aminosyremangel i kroppen, kan du opleve ensomhed, tristhed, træthed, intet overskud mv. Sukker er med til at fjerne os fra dette, og derfor kan det være en let løsning at dulme, her og nu – men bestemt ikke i længden.
 
Hvis du ønsker at komme ud af denne vane, men mindst mulig kamp, bør du tage en aminosyretest: currame.com/produkter/aminosyrer-test/. Den tester på dine kropsdepoter og derudfra kan du få lavet dit eget specialdesignede aminosyrepulver, som passer præcis til din krop og dens mangler.
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedkonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på friederich@currame.com eller på +452720 7723
 
info@currame.com ● www.currame.com ● Instagram @curra.me
Af Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Uddannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.