Det danske magasin i Spanien
Málaga vinder frem som studieby – Nyt supermarked – Brexit skaber stor usikkerhed – AHN i gavehumør

Málaga vinder frem som studieby - Nyt supermarked - Brexit skaber stor usikkerhed - AHN i gavehumør

Málaga vinder frem som studieby

Det er blevet populært at lære spansk. – Og specielt i Málaga by. På bare ét år er antallet af sprogstuderende i byen blevet fordoblet. Helt præcist tog 29.300 studerende i 2016 på et kortere- eller længerevarende sprogkursus i Málaga, som i dag har 23 autoriserede centre. Det er kun Barcelona, som overgår Málaga målt på antal elever og sprogskoler.
 

Nyt supermarked

Du får varen med 30 til 70 procent rabat. Til gengæld er den nær udløbsdatoen. Det portugisiske internet-supermarked ”Good After” stormer frem på det spanske marked. Supermarkedet har specialiseret sig i at opkøbe varer nær udløbsdatoen for at videresælge med store rabatter. Konceptet har fungeret i flere år med succes i Portugal og vinder nu frem i Spanien. Madrid, Catalonien, Baskerlandet og Málaga-provinsen er supermarkedets bedst sælgende områder. ”Good After” tilbyder cirka 400 fødevarer og produkter, der dog ikke inkluderer friske dagligdagsprodukter, som alle sælges med store rabatter.
Man kan kun handle via nettet. Varerne pakkes fra centrallageret i Porto og er fremme indenfor 48 timer. Levering er gratis på alle ordrer over 49 euro.
 

Brexit skaber stor usikkerhed

Briternes Brexit tager fortsat overskrifter i de spanske medier. Vel er det måneder siden Storbritannien stemte sig ud af EU, men i Bruxelles er politikerne langt fra nået til enighed om de mange nye handelsaftaler, som skal forhandles på plads. De sidste par dage har stemningen været direkte intens mellem parterne – i særdeleshed mellem Storbritannien og Spanien som på ny er kommet i verbalt slagsmål om Gibraltar og de mange arbejdspladser og handelsinteresser, der er på klippeøen. Situationen bekymrer naturligvis de mange britiske residenter på Costa del Sol, som f.eks. her og nu ikke ved, om de er dækket af deres sygesikring, nu de tilhører et ikke EU-land. Temaet var et af de store samtaleemner til ”Residents Day” i Nerja i weekenden, som har 2.200 britiske residenter.
 

AHN i gavehumør

ahn0504
Asociación Hispano Nórdico i Fuengirola / Mijas har netop doneret 5.000 euro til både Fuensocial og AFA i Fuengirola. Førstnævnte hjælper fysisk og psykisk handicappede børn og unge, mens AFA hjælper familier med medlemmer, som er ramt af Alzheimers sygdommen. Den skandinaviske forening AHN er inde i en rigtig god stime med mange nye medlemmer og øgede indtægter på bl.a. deres golfaktiviteter. Derfor har foreningen for andet år i træk haft mulighed for støtte gode formål i Fuengirola.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.