Det danske magasin i Spanien
Presbyopi-operation – frihed til at se uden briller

Presbyopi-operation – frihed til at se uden briller

Presbyopi, eller alderssyn, er ikke længere grund til at være tvunget til at anvende briller resten af livet. Det er en linseoperation, hvor multifokale akryllinser erstatter naturlige linser, og det er den perfekte løsning, som giver friheden til at se uden briller.

Efter en vis alder er der ingen, som kan undvære presbyopi, uanset om man har perfekt syn eller har været nærsynet eller langsynet hele sit liv. Med årene forringes elasticiteten i øjet, linsen bliver stivere, og øjets naturlige evne til at fokusere på nært hold forsvinder. Ved ca. 45 års alderen behøver de fleste læsebriller og med andre synsfejl som nærsynethed eller astigmatisme, kommer man også til at behøve progressive briller eller i værste fald flere forskellige briller. Dette kan begrænse ens livsstil samt forårsage problemer i hverdagen. Derfor vælger stadig flere at få foretaget et kirurgisk linseskift. De fleste, som gennemgår en presbyopi-operation, slipper for briller. De behøver heller ikke anstrenge sig for at se på forskellige distancer med progressive briller eller opleve billede- eller tekstforvrænging eller deformeringer, når der arbejdes på computerskærm. De forvrængninger, som kan mærkes med briller, findes ikke i den kunstige multifokale linse, som erstatter den stive naturlige linse i en presbyopi-operation. Et eksempel: professionelle golfspillere overraskes over, hvor meget lettere det er at spille, samt det bliver meget klarere at putte på green efter linseskift.
Under en presbyopi-operation blødgøres først den naturlige linse, hvorefter den fjernes gennem et tunnelformet snit på et par millimeter. Derefter placeres den akryliske linse i øjets linsekapsel. Operationen tager kun ti minutter pr. øje og er smertefri takket være bedøvende øjendråber i tre uger samt fugtgivende øjendråber i et par måneder. Resultatet er permanent, og ingen senere rettelser er nødvendige. Desuden udvikler man ikke grå stær efter en linseoperation, som vi ellers alle får med alderen.
Risiciene ved en operation er næsten ikke-eksisterende, og med den rette medicinering forsvinder de fleste eventuelle besvær hurtigt. Den mest alvorlige risiko er infektion, hvilket dræber 1 af 300.000 personer. Andre komplikationer under operationen ligesom større problemer under rehabiliteringsperiode er også næsten ikke-eksisterende. Normalt besvær er tørre øjne, som kan opleves i mildere eller sværere grad. Røde, kløende, brændende eller rindende øjne er typiske symptomer, som ofte let kan afhjælpes med hjælp af øjendråber eller ved sværere tilfælde Thermoflo-behandling, som lindrer direkte, og hvis effekt varer op til seks måneder. De første måneder efter operationen kan man opleve vanskeligheder ved at læse i svagt lys eller se ’halos’ (auroraer) rundt om stærke lyskilder i mørke, ved f.eks. nattekørsel. Det er ganske almindeligt, men beskrives af patienter som lettere besværligt. Statistikken viser, at 98% af patienterne er tilfredse med operationen.
Før en presbyopi-operation kræves meget omfattende og grundige undersøgelser udført af erfarne øjenkirurger. Med resultater fra tests, målinger og analyser, træffes beslutning omkring kirurgi, taktik, teknik, fordele og ulemper samt valg af linser, alt sammen ud fra patientens individuelle forudsætninger og altid i samråd med denne. Alt fra øjets anatomi og tilstand til proceduren forklares af vor kirurg med hjælp af animerede videoklip på en letforståelig måde. Desuden kan resultatet hjælpe til at forudse mulige risici og bivirkninger.
Hos os på Sol Eyes-klinikkerne har patientilfredsheden højeste prioritet. Med over 30 års erfaring af øjenkirugi giver vi vore kunder den bedst mulige service samt friheden til at se uden briller.
Af Sol Eyes, www.soleyes.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.