Det danske magasin i Spanien
Du bliver syg af at være sur! Føler du dig energiforladt og ukoncentreret, lider du af forskellige småskavanker? – uden egentlig årsag.

Du bliver syg af at være sur! Føler du dig energiforladt og ukoncentreret, lider du af forskellige småskavanker? - uden egentlig årsag.

Det kan være tegn på, at din krop er for sur. Det er vigtigt at forstå, at når kroppen bliver for sur, er der også mindre ilt tilstede i kroppen. Den går i en tilstand af stagnation, billedelig talt som en sø der ikke for tilført nyt vand, og derfor bliver iltfattig, så fisk og vegetation forgår.
 
De mulige følger af for meget syre er ledegigt, slidgigt, nyresygdomme, hudlidelser, diabetes etc.
Den sunde tarmflora angribes, og næste skridt er forstoppelse, diarré, oppustethed, ildelugtende afføring og dårlig ånde. Hvis miljøet i nyrerne er for surt, kan der dannes nyresten.
Også halsbrand kan tilskrives en forsuring af kroppen. Hvis kosten mangler basiske elementer, producerer maven dem. Maven producerer samtidig også syre, så der vil blive ved med at være et overskud af syre – og det løber op i spiserøret.
Din krop har et “buffer-system”, som opretholder syre-/basebalancen. Men dette system kan blive presset, hvis din kost igennem længere tid indeholder for få basiske fødevarer. Og så bliver det farligt, for kroppen henter basen fra sine egne depoter i f.eks. led, knogler, tænder og hårrødder. Og det tærer på vores krops kapital. De mulige følger er porøse knogler, der let brækker (osteoporose), slidte eller betændte led (slid- og ledegigt), tyndt, spaltet hår og svage eller løse tænder (caries, parodontose).

Det kan du forebygge og dermed bringe forholdet mellem syre og base i balance igen. Her spiller vores kost en væsentlig rolle og med de rigtige (basiske) fødevarer kan du gøre en masse godt for din krop.
Køb en rulle lakmuspapir og test din morgenurin og -spyt. Det ideelle er omkring 7-7,5. Ligger pH-værdierne lavere på f.eks. 5-6 betyder det, at kroppen har brug for at udskille syre, og at vi trækker på basereserverne.
 
Du er velkommen på vores workshop i Vitamina med foredrag vedrørende syre-basebalancen og basisk kost onsdag d. 19. april kl. 18.00.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.