Det danske magasin i Spanien
Gør hælen ondt? Når du står op om morgenen og tager dagens første skridt, gør det så ondt i hælen? Så har du muligvis Plantar fascitis, ofte kaldet hælspore – et ofte forekommende problem.

Gør hælen ondt? Når du står op om morgenen og tager dagens første skridt, gør det så ondt i hælen? Så har du muligvis Plantar fascitis, ofte kaldet hælspore – et ofte forekommende problem.

Hvad er hælspore?

Det er en inflammation i hælens væv, som forekommer pga. trykket på hælen.
 
Hvordan forekommer hælspore?
En skarp smerte i hæl-området, som er mest intens om morgenen, når vi står op og så forsvinder det langsomt, når vi har gået lidt.
I begyndelsen er smerten ikke særlig voldsom, men hvis man ikke straks gør noget for at afhjælpe den, kan det hurtigt blive værre og fremprovokere større problemer og kroniske smerter pga. hærdelse af hælens væv.
 
Er hælspore et almindeligt problem?
Ja, det er et meget almindeligt problem. For folk som ikke er sportsudøvere, ses tilfældene ofte efter 45-års alderen og for unge, som dyrker sport, er tilfældene hyppigere. 10% af befolkningen lider af hælspore på et eller andet tidspunkt i deres liv, og det er mest byppigt hos kvinder.
 
Hvordan kan man afhjælpe hælspore?
Normalt forsøger man at afhjælpe smerten uden at koncentrere sig om årsagen til problemet, som skal findes i trykket på hælen pga. en bestemt type sko, måden at gå på eller fodens struktur.
Det vigtigste er at analysere fodtrykket og vurdere, om årsagen til hælspore ligger i måden at gå på eller fodens struktur. Hvis sidstnævnte er tilfældet (mest sandsynligt), er det nødvendigt med tilpassede indlægssåler, som afhjælper trykket på hælen.
Sammen med indlægssålerne er det nødvendigt at lave udstrækninger samt bruge den korrekte skotype.
Hvis man kun behandler smerten, vil problemet igen forværres, når man efter en periode er tilbage med normale fysiske aktivitet, og med tiden er den eneste løsning kirurgi.
En indlægssål, som ikke er egnet, har ikke blot nul effekt, den kan også forværre problemet.
Nogle råd til at afhjælpe hælspore
Brug en flaske med koldt vand til at massere fodfladen. Tennisbolde kan også bruges. Brug også sko med så lav hæl som muligt.
Det bedste råd, hvis du har problemer med dine fødder, er at besøge Clínica Podológica Sørensen i Fuengirola, som med glæde vil tage imod dig. Ring på 635 90 50 54, jeg taler dansk.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.