Det danske magasin i Spanien
Trådløse netværk i ferieområder kan koste dig dyrt

Trådløse netværk i ferieområder kan koste dig dyrt

wifi LD

 

Der er god grund til at være ekstra opmærksom på falske wifi-netværk i ferieområder med mange mennesker. Især hvis du sætter pris på, at dine personlige oplysninger forbliver private. Du får her seks gode råd til en sikker wifi-adfærd.  

Costa del Sol er et populært turistmål og et oplagt sted for it-svindlere at forsøge at narre passwords, CPR-numre og andre private oplysninger fra såvel turister som fastboende.    

Det gør de ved at sætte et falsk wifi-netværk op, som udgiver sig for at være et reelt åbent trådløst netværk. Her har it-svindleren mulighed for at dirigere al netværkstrafik gennem sin egen computer og dermed stjæle login-navne, passwords og andre personlige data fra din smartphone, tablet eller computer, som du er logget på med.   

– Især i områder med mange mennesker er der generelt større risiko for at havne på et falsk netværk. Typisk på et torv med 10-15 cafeer kan it-kriminelle installere falske wifi-netværk, der ikke kræver en adgangskode. De befinder sig ofte i området i en bil eller lejlighed, hvor de kan sidde og indhente oplysninger fra folk, der logger på, siger Janus R. Nielsen, der er IT-Sikkerhedsekspert hos it-firmaet www.anytech365.com

Hos AnyTech365, der har hovedkvarter på Costa del Sol i Spanien, kontaktes man ofte af danskere, der har fået stjålet og udnyttet personlige oplysninger. Problemet er stigende, blandt andet fordi mange danske turister er godtroende i forhold til at logge på fremmede netværk.      

– Det kan være fristende at logge på det første og bedste wifi-netværk, du støder på, men en god regel er altid at spørge personalet på stedet, hvor du opholder dig, om netværkets præcise navn og kode, siger Janus R. Nielsen.

Som fastboende på Costa del Sol eller andre ferieområder er det muligt, at du benytter dig af dit 3 eller 4G net, når du ikke er hjemme. Men sørg for, at din telefon ikke er indstillet til automatisk at søge efter trådløse netværk i nærheden af dig.

Seks gode råd til en sikker wifi-adfærd

– Undgå trådløse netværk, der ikke kræver en adgangskode.

– Indstil din telefon eller tablet, så den ikke automatisk søger efter trådløse netværk.

– Log aldrig på netbank eller andre sider, hvor du skal indtaste følsomme oplysninger eller bruge dit NemID, hvis du er på et ukendt netværk.

– Undgå at shoppe online og i det hele taget at bruge dit kreditkort på nettet fra ukendte netværk.

– Husk altid at logge af de steder, hvor du har indtastet dit brugernavn og adgangskode.

– Sørg for at have opdateret dit antivirusprogram og de seneste sikkerhedsopdateringer til styresystemet. 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.