Det danske magasin i Spanien

shutterstock 390702112

Dine fødder er dit fundament, elementet som giver dig jordforbindelse. Takket være dem kan du bevæge dig igennem livet; gå på arbejde, gå til sport, rejse, vandre… Takket være dine fødder kan du nyde livet, for uden dem og de oplevelser, de giver dig mulighed for at få, ville det se helt anderledes ud. Derfor fortjener dine fødder din opmærksomhed, og at du passer dem godt.

Smerte i fødderne kan få det til at gøre ondt i knæene, hofterne eller endda i nakken. Kroppens dele hænger sammen i en kæde, og hvis ét led har problemer, ja så får resten det også.

En ukorrekt holdning og gang kan meget vel give smerter, men også hår hud, ligtorne etc. Der kan nemt rettes op på det ved først at lade en aut. fodterapeut foretage en undersøgelse af din gang, og derefter få lavet de rette skoindlæg efter dine personlige mål.

Yderligere skal neglene være klippet korrekt for at undgå fx indgroede negle. Og så har skovalget naturligvis stor betydning. Sko må ikke stramme, og skal lade foden ånde, så den ikke sveder og dermed nemmere får svamp, kløe og sure tæer. At tørre sine fødder grundigt – også mellem tæerne – afhjælper også den slags problemer.

Via fodsved mister vi næsten en liter væske hver dag, hvis ikke vores sko lader fødderne ånde, men i steder skaber et caribisk paradis for svampene.

Fugtighedspleje er vigtigt for at undgå tør og revnet hud på hælene. Brug altid cremer udviklet specielt til hælene og fødderne, for huden her er meget anderledes end på resten af kroppen.

Har du diabetes er det ekstra vigtigt, at du drager omsorg for dine fødder, da problemerne ellers kan blive meget alvorlige. Pas meget på med infektioner og rifter, som kan give slemme sår, og klip neglene korrekt.

Mine bedste råd er:

  • Vask fødderne hver dag og tør dem godt – også mellem tæerne.
  • Brug god fugtighedscreme for at undgå tørhed, revner etc. Brug aldrig creme mellem tæerne.
  • Brug strømper, som ikke strammer og skift dem hver dag (uld eller bomuld).
  • Brug skindsko, som fødderne kan ånde i. Mærk efter inde i skoene, for selv en lille ureglemæssighed kan give skader, fx en syning eller en lille sten.
  • Gå aldrig barfodet – heller ikke på stranden.
  • Aflæg din fodplejer jævnlige besøg.

Generelt vil jeg anbefale, at man får sine fødder tjekket af en aut. fodterapeut mindst en gang om året, så de holdes sunde og velplejede.

Kig ind til mig på Calle Ricardo León 5, Edf. Don Francisco, 1ºA. Fuengirola. Tel. 635 905 054 / 951 438 112. Jeg taler dansk.

Af Julio González Sørensen, aut. fodplejer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.