Det danske magasin i Spanien
Til kamp mod skavankerne med CrossFit

Til kamp mod skavankerne med CrossFit

Del

crossfit

Uanset hvem du er; ung eller gammel, rask eller fyldt med skavanker eller måske bare leder efter et godt fællesskab, som samtidig giver en sund og stærk krop – så kom og vær med hos os i CrossFit i Elviria.

Det er budskabet fra 47-årige Hanne Illum Kjær, som i halvandet år har trænet CrossFit hver dag.

“Jeg brænder for at råbe det til den modne befolkning på Costa del Sol, for jeg er sikkert ikke den eneste, der har fejlbedømt CrossFit“, siger hun.

“Aldrig i hele mit liv har jeg taget så meget fejl. Faktisk ret pinligt, da jeg betragter mig selv som en rimelig fair og realistisk person. Alligevel troede jeg, at CrossFit handlede om olympiske løft og virkelig hård gymnastik, som kun var for den unge, slanke og smukke elite, klædt i minimalistisk, stramtsiddende tøj. Trådte du ind i en CrossFit Box (det er, hvad de kalder deres ‘tempel’/træningssal), var du dømt til at komme til skade, få høflige medlidenhedssmil og føle dig helt ubrugelig. Men altså: Helt forkert!”, indrømmer Hanne Illum Kjær.

“Du vil blive overrasket over, hvad du er i stand til at gøre efter en relativ kort periode. CrossFit træner udholdenhed, styrke, balance, smidighed, koordination, hurtighed, teknik og præcision – og alle disse teknikker trænes lige meget.

Det handler om at tilpasse sværhedsgraden til din formåen. Det er hemmeligheden. Om en 55-årig begynder løfter 40 kg eller en professionel olympisk vægtløfter løfter 150 kg, er indsatsen er den samme. Om den samme nybegynder kan lave 10 push-ups på knæene på to minnutter og den flotte fyr i hjørnet kan lave 76, er indsatsen den samme. Og ærlig talt, så har ingen tid til medlidenhedssmil eller til at grine af hinanden, for alle er travlt optagede af at tælle og gøre øvelserne rigtigt. Der findes ikke nogen, som er god til alt, og man kan altid blive bedre til det ene eller det andet. Pointen her er at finde det, der er den rigtige CrossFit Box for dig, for så er CrossFit muligt for alle, unge og gamle”.

“Hos CrossFit Elviria er 70% af medlemmerne 40 + (Silverbacks kalder vi os), hvilket gør det lettere at snakke om små ”læk”, når vi skal sjippe eller ømhed i de muskler, du sidst brugte, da du var 18 år. Hjælpen, vejledningen og motivationen af ​​hver enkelt persons succes er i top hos CrossFit Elviria.

Det er faktisk forbløffende, at det selvsamme program, som kårer ‘Fittest mand/kvinde i verden’, faktisk også gør det muligt for en Silverback ikke kun at føje år til sit liv, men også at føje liv til sine år”, siger Hanne Illum Kjær.

CrossFit & knogleskørhed
Vægtræning gavner knoglerne ved at gøre dem stærkere og mindre skrøbelige, og det kan endda bremse begyndende knogleskørhed .

CrossFit & diabetes 1 og 2
Vægttræning er speciel god til at hjælpe med at kontrollere blodsukkeret og give stærkere muskler samt forbedre insulinfølsomheden, selv når du er i hvile.

CrossFit & gigt
Styrkelse af musklerne omkring de gigtplagede led, og så hjælper det med aflastningen, hvilket lindrer smerter og kan forbedre gigttilstanden.

Sue’s utrolige historie
Sue er en 40+ ​​lille dame, som blev diagnosticeret med MS (multipel sklerose) for syv år siden. Har siden været på medicin og har ellers levet et forholdsvis ukompliceret liv med lejlighedsvise rystelser og træthed. Sue har kørt forbi CrossFit Elviria hver eneste morgen i et år og tænkt, at det ville være sjovt at prøve. Men hun turde ikke, for det så meget anderledes ud end øvelserne på hendes Pilates-video. Men en dag tog Sue mod til sig, mødte op i Boxen og talte med Karl. Det var tilbage i oktober, og vi har fulgt hendes fantastiske fremskridt, der igen er med til at bevise, at CrossFit er for alle.

Sue har formået at tilægge 50% vægt i sin vægttræning på de første tre måneder som Silverback, hun er meget mere fleksibel og kan klare hverdagen meget nemmere nu. På træningsdage sover Sue som en engel, og det er med energi og gå-på-mod, hun kommer op om morgenen. Sue’s MS-speciallæge følger hende tæt og tilpasser medicinen, og det er kun positive ting, han har at sige om hendes fremgang.

“CrossFit er helt sikkert den mest effektive måde for 40+ for at holde sig i form, genopbygge og bevare et ungdommeligt niveau i krop og sjæl.

Vi er et stærkt fællesskab af søde, motiverende og hjælpsomme Silverbacks, der kun ønsker at blive bedre hver dag og at have det sjovt”, slutter Hanne Illum Kjær.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.