Det danske magasin i Spanien
Ny revolutionerende behandling af rygsmerter

Ny revolutionerende behandling af rygsmerter

Mogens-Dahl-foto-artikel-maj-2015
 
Har man ondt i ryggen og bliver smerterne ved, ligegyldigt hvilken behandling man får, samtidig med at smertestillende ikke virker ret godt?
Så er det sandsynligt, at man har Modic-forandringer i ryggens knogler.
Modic-forandringer er knogleforandringer i ryghvirvlerne. I Modic-forandringer er der massevis af små brud i knoglen, og der er vokset mange smerte-nervefibre ind i knoglen. Dette medfører, at man i talrige undersøgelser har påvist, at Modic-forandringer er den mest smertefulde rygsygdom.

Det er desværre således, at de behandlingsformer, der normalt er effektive til at fjerne almindelige rygsmerter, ikke virker på Modic-patienternes smerter. Den normale behandlingen for ondt i ryggen er målrettede øvelser, træning, og kiropraktik, men størsteparten af patienterne med Modic-forandringer oplever, at smerterne bliver værre, når de træner.
Den nyeste internationale forskning har vist, at disse rygsmerter kan forsvinde med en langvarig antibioticabehandling, fordi der er en bakteriel infektion i ryggen. Forskeren bag denne nye behandlingsmetode Dr. Hanne Albert har sammen med kiropraktor Mogens Dahl åbnet en klinik i Fuengirola, hvor man nu kan få denne nye behandling og hvor praktiserende læge Hanne Hansen er lægelig ansvarlig.: www.modicklinikken.com
Man kan undre sig over, at man aldrig har hørt om Modic-forandringer før, men mennesker har haft Modic-forandringer altid. Problemet er, at Modic-forandringer kun kan ses på en MR-scanning, og det er en forholdsvis ny undersøgelsesmetode. Det er så uheldigt, at Modic-forandringer ikke kan ses på røntgenbilleder.
Uden behandling er prognosen for Modic-patienter desværre meget dårlig. Modic-forandringer kommer meget ofte efter en diskusprolaps. Langtidsprognosen efter en antibioticabehandling er rigtig god.
Behandlingen består af en omhyggelig gennemgang af patientens sygehistorie, en MR-scanning og fysisk undersøgelse. Patienten får en meget grundig undervisning i alt om Modic-forandringer og forløbet med at blive rask.

Mogens-Dahl-foto-artikel-maj-2015-B

Mange patienter modtager samtidigt med antibioticabehandlingen biostimulerende laserterapi. Laserbehandlingen får patientens mikrobrud i knoglerne (i Modic-forandringerne) til at gro hurtigere sammen, samtidig ændres miljøet i knoglerne så smertenervefibrene visner og dør. Begge disse ting giver hurtig smertelindring.

Man kan spørge, hvorfor patienten ikke bare får en recept hos deres egen læge på antibiotica. Desværre har størsteparten af alment praktiserende læger et beskedent kendskab til Modic-forandringer, hvad det er og hvordan Modic-forandringer behandles korrekt. Modic-forandringer er en kompliceret sygdom, der kræver ekspertise at behandle effektivt.
Hvis en patient fik sukkersyge, ville denne heller ikke blive sendt hjem med en injektionssprøjte i den ene hånd og en recept i den anden uden omhyggelig undervisning. Ligesom sukkersyge kræver Modic-forandringer, at patienten har en indgående forståelse for sin sygdom for derved at være i stand til at regulere sin hverdag, så man hurtigst muligt opnår forbedring og en afsluttende helbredelse. Forløbet er langt, som regel et år eller mere, og det kræver en del samtaler/konsultationer, hvor de forskellige problemer afklares. Antibiotikakuren er kraftig, og man skal have et godt kendskab til at håndtere bivirkninger uden at skulle give yderligere medikamenter for at kompensere. Dette har man kompetence og erfaring i at klare på Modic-klinikken i Fuengirola, tel. 952 46 41 37.
Af Kiropraktor Mogens Dahl

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.