Det danske magasin i Spanien
EPA-GLA+ – En naturlig del af en bevidst livsstil
helse-vitaminNoget
 
EPA-GLA+ indeholder naturlig, stabil fiskeolie i kombination med lægehjulkroneolie og flydende lecithin udvundet af sojaolie. Herved får du et afbalanceret tilskud af Omega 3-6-7-9 fedtsyrer og fosfolipider. EPA-GLA+ udgør et godt supplement til det øvrige indtag af fisk fra kosten, der ifølge de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen helst skal indeholde fisk to gange om ugen. Sammensætningen er altid justeret i overensstemmelse med den nyeste viden om dagsbehovet for fiskeolie og andre gavnlige fedtsyrer. EPA-GLA+ serveres i kapsler af fiskegelatine.

Interessen for fiskeolie stammer tilbage fra 70’erne, hvor de to danskere Bang og Dyerberg gennemførte en række undersøgelser blandt grønlandske fangere. Efter flere ekspeditioner til Grønland kunne de berette om en påfaldende forskel i hjertesundheden mellem grønlændere og danskere. På baggrund af undersøgelserne fremsatte de to danskere den hypotese, at Omega-3 fedtsyrer fra grønlændernes meget høje indtag af fisk og havpattedyr (især sæl og hval) var med til at styrke deres hjerter. Observationerne vakte stor international opsigt og var starten på en massiv forskning omkring fiskeolie.
 
EPA-GLA+

 • Et af de reneste præparater indeholdende kombinationsolier – Peroxid < 0,5 – Totox 3,6.
 • Meget mere end fiskeolie: et afbalanceret tilskud af Omega 3-6-7-9 fedtsyrer og fosfolipider i form af naturlig fiskeolie, lægehjulkroneolie og flydende lecithin.
 • Gavnlig for hjertet, hjernen og synet.
 • Gavnlig for normal leverfunktion og for et normalt kolesterolniveau.
 • Indeholder naturlig, stabil fiskeolie fra certificeret bæredygtigt fiskeri.
 • Serveret i “naturlig indpakning” = kapsel lavet af fisk.
Vær opmærksom på fedtsyrereformen
Omega-3 og -6 fedtsyrer er essentielle og skal tilføres kroppen på samme måde som f.eks. vitaminer, da kroppen ikke selv kan danne disse livsvigtige byggesten. Med EPA-GLA+ får man Omega-3 fedtsyrerne fra fiskeolie i deres højeste former, dvs. i de længste og mest umættede former – også kaldet EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Det er i form af EPA og DHA, at Omega-3 fedtsyrerne virker i kroppen. De indgår i alle kroppens cellemembraner, hvor de har stor betydning for cellernes funktion. Indtager man kortere, mindre umættede Omega-3 fedtsyrer, f.eks. i form af hørfrøolie, skal disse fedtsyrer først omdannes i kroppen til de lange, flerumættede EPA og DHA, før de har en gavnlig effekt. Denne omdannelse er meget lav, 5- 10 %, og er afhængig af mange forskellige faktorer, herunder tilstedeværelsen af de rette vitaminer, mineraler, enzymer m.fl. Omdannelsen falder også med alderen.
EPA-GLA+ indeholder også lægehjulkroneolie samt flydende lecithin. Lægehjulkroneolie har et naturligt højt indhold af de sunde Omega-6 fedtsyrer kaldet GLA (gamma-linolensyre) samt Omega-9 fedtsyrer. Lecithin indeholder bl.a fosfolipider, som er en vigtig bestanddel af alle cellemembraner, samt Omega-9 fedtsyrer.
 
Sundhedsfremmende effekter
EPA-GLA+ indeholder de lange flerumættede Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA, som vi normalt kun får fra fisk, samt GLA fra lægehjulkroneolie.
EPA-GLA+ indeholder også Omega-6 fedt¬syren Linolsyre, og fosfolipidbundet Cholin og Inositol. Hver især og tilsammen har de en lang række positive indvirkninger på opretholdelsen af vores sundhedstilstand, herunder særligt:

 • EPA og DHA bidrager til at hjertet fungerer normalt.
 • DHA medvirker til at vedligeholde en normal funktion af hjernen.
 • DHA bidrager til opretholdelsen af et normalt syn.
 • Linolsyre medvirker til, at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.
 • Cholin spiller et vigtig rolle for en normal forbrænding af fedtstoffer.
 • Cholin er nødvendig for at leveren fungerer normalt.
 • Cholin bidrager til en normal omsætning af aminosyren homocystein.
EPA og DHA bidrager til at hjertet fungerer normalt, hvilket har været vist i en lang række studier siden de første observationer i Grøn¬land. De to fedtsyrer påvirker flere forskellige mekanismer, som er med til at hjertet fungerer normalt. Denne effekt opnås ved et dagsindtag på 250 mg EPA og DHA. Desuden bidrager DHA til at vedlige¬holde et normalt syn og en normal funktion af hjernen. DHA er den vigtigste fedtsyre i hjernevævet, og cellemembranerne i den grå hjernemasse ligesom øjets nethinde har et meget højt indhold af DHA.
Linolsyre medvirker til at normalisere blodets kolesterolniveau. Denne effekt opnås ved et dagsindtag på 10 g Linolsyre igennem kosten og/eller kosttilskud. EPA-GLA+ indeholder 1,05 g Linolsyre pr. dagsdosis.
Cholin er vigtigt for forbrænding af fedtstoffer, for en normalt fungerende lever, samt en normal omsætning af aminosyren homocystein i organismen. For høje mængder af homocystein kan virke irriterende på blodårerne, samt at der dannes mere af det “slemme” kolesterol (kilde: www.sundhed.dk).
 
Bæredygtighed
Fiskeolien i EPA-GLA+ stammer primært fra ansjoser, som lever i den kolde og næringsrige Humbolt-strøm, som løber langs Sydamerikas vestkyst, hvor de fanges ud for Peru´s kyst. Denne fiskebestand har en hurtig tilvækst og det skønnes at bestanden fornyes 2 gange årligt. Fiskene er indfanget af en fiskeriflåde ejet af vor fiskeolieleverandør.
Udvindingen sker som del af en integreret fremstillingsproces, som sikrer fuld kontrol fra fangst til færdig olie. Fiskeolien i EPA-GLA+ er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Friend of the Sea. Dermed kan Biosym garantere, at fiskeolien stammer fra bæredygtigt fiskeri og kan spores hele vejen tilbage til den enkelte fiskerbåd. Bæredygtighed indebærer bl.a. at fiskeriet ikke påvirker havbunden eller medfører overfiskede bestande. Certificeringen betyder desuden, at strikse regler og miljøkrav overholdes for at minimere klimapåvirkningen. Du kan læse mere om Friend of the Sea på www.friendofthesea.org.
 
Sikkerhed og kvalitet
Biosym var et af de første firmaer, som introducerede fiskeolie på det danske marked tilbage i 1980’erne. Vi har derfor meget stor ekspertise m.h.t. udvælgelse, sammensætning, fremstilling og ikke mindst kvalitetssikring af fiskeolier, og EPA-GLA+ er derfor lig med sikkerhed og kvalitet.
Fiskeolien i EPA-GLA+ olie er en af de reneste fiskeolier i verden, som af samme grund har vundet flere internationale priser de seneste år. Fiskeolien i EPA-GLA+ testes, som den eneste, for langt flere parametre end myndighederne kræver. Vi tester hvert enkelt batch, så man er sikret et kvalitetspræparat med de rene, stabile fedtsyrer fra 3 værdifulde olier – i én kapsel.
Af syge/sundhedsplejerske og biopat/ernæringsvejler Anni Dahms

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.