Det danske magasin i Spanien
Om stjerne-træf – og malermesteren, der altid får pladser

Om stjerne-træf - og malermesteren, der altid får pladser

 
web LD juni77
 
Rapport fra La Peña de Dinamarca besøg i Baskerlandet
 
“Giv aldrig op. Når der er meldt udsolgt, er jeg altid kommet ind. Både på hoteller og stadions!”
Det var et lidt stolt medlem af La Peña de Dinamarca, den 70-årige tidligere malermester Poul Jensen fra Randers, der berettede på Hotel Gran i Bilbao. Så ingen grund til at give op skønt forsalget til La Liga-matchen Atletic Bilbao – Málaga CF først begyndte to timer før kick off.
Den episode vender vi tilbage til.
Først et helt uventet stjerne-træf på hotellet. Her var Team Tinkoff Saxos cykelmandskab med holdlederen, den tidligere danske Tour de France-vinder Bjarne Riis, indlogeret. Det blev til nattesæde i holdets køkkenvogn sammen et gæstfrit personale.
Såvel Riis som Tinkoff Saxos toprytter, den 31-årige Alberto Contador, hilste på inden den afgørende enkeltstart i løbet “Baskerlandet Rundt”, som Contador vandt – hvilket gjorde den russiske holdejer, Oleg Tinkoff, særdeles tilfreds. Før baskerracet havde Contador sejret i det italienske bjergløb Tirreno-Adriatico for herefter at slå sin Tour de France-banemand Christopher Froome i Catalonien Rundt, hvor Contador kørte en samlet andenplads hjem kun overgået med få sekunder af sin spanske landsmand Joaquín Rodriguez.
Det kunne tyde på Contador øverst på podiet i årets Tour de France.
Han er født i Madrid og kunne berette, at Real Madrid selvfølgelig er ‘hans’ hold. Han følger alle dets triumfer.
Bjarne Riis (Ørnen fra Herning) ærgrer sig lidt over, at FC Midtjylland ikke blev mester i den danske superliga.
 
Kunstens hovedstad
La Peñas begivenhedsrige pige- og fodboldarrangement til Bilbao – kunstens spanske hovedstad – med 28 deltagere bød på uforglemmelige ture langs havet til Bermeo, Guernica og mondæne San Sebastian. En idyllisk, men barsk natur, når havet viser sig fra sin værste side.
Og i selve Bilbao blev det selvfølgelig til Guggenheim Museet, Phillipe Starks kulturhus, Calatravas hvide bro, Salvador Dalis kvindeskulptur og Louise Bourgeois edderkoppemor i gadebilledet samt designerhoteller og metro af Norman Foster.
 
web LD juni73
 
OL, VM og EXPO
Og så matchen Athletic Bilbao – Málaga CF. Grundet ombygning af Estadio San Mames er tilskuerkapaciteten reduceret til 34.000 (det skal kunne rumme 54.000, når det er færdigt). Derfor intet forsalg før faste kortholdere eventuelt har meldt fra.
Og så kom Poul Jensens optimisme ind. Han fortalte om hans og Anne Maries ture rundt til store begivenheder.
Til De olympiske Lege i Moskva i 1980 tog de af sted uden booking af hotel eller billetter til de diverse begivenheder. Alt var på forhånd udsolgt. De fandt ved ankomsten til den russiske hovedstad hotel og sikrede sig billetter – sågar til åbningsceremonien.
Ved VM i fodbold i Spanien i 1980 skaffede Randers Frejas tidlige spanske træner, Ramón, dem og et vennepar billetter til matchen Brasilien – Skotland i Sevilla. Alt ellers udsolgt!
Ved EXPO 92 i Sevilla var ledige hotelværelser umulige at opstøve. I sin søgen stødte Poul Jensen på en dame i en bar i en lille landsby uden for Sevilla. Da hun hørte om hans besværligheder forbarmede hun sig og stillede sin luksus-lejlighed i Sevilla til rådighed.
Forbarmelse var der også tale om ved en country-festival i Nasville i 1993. Anne Marie og Poul stod “Over There” igen uden hotel og billetter. De kom i snak med nogle amerikanere, som ordnede alt for dem.
Og ligeså i Bilbao. Der blev billetter til La Peña-folkene.
 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.