Det danske magasin i Spanien
 
web LD juni2
 
Málaga CF bliver i La Liga, Schuster skal ud, nye spillere og hyldest til klubejer Al-Thani
Søndag den 18. maj sluttede La Liga-sæsonen 2013-2014.
Efter den store økonomisk betingede åreladning af spillere som Isco, Demichelis, Toulalan og Joaquín til henholdsvis Real Madrid, Manchester City, Monaco og Fiorentina samt afgang af succestræner Pellegrini til Manchester City blev det en skæbneturnering for Málaga CF. Men klubben undgik den frygtede nedrykning.
I sig selv dristigt herefter at hyre den kontroversielle træner og ex-stjernespiller i FC Barcelona og Real Madrid, 54-årige Bernd Schuster, som træner på en 5-årig kontrakt. Hans CV er særdeles ‘broget’, og det bliver nu også til afsked.
Han lagde sig ud med såvel supporterne som væsentlige spillere som Weligton, Willy Caballero og Jesús Gamez. I tre kampe lød det fra tribunerne på La Rosaleda “Schuster – gå nu!” “Schuster – gå nu!” “Schuster – gå nu!”
I hans kontrakt viste der sig at være en “kattelem-klausul” gående ud på, at klubben kun var forpligtiget til at beholde ham, hvis Málaga CF sluttede mellem de 10 bedste i La Liga. Nu endte holdet som nummer 13 af 19??
Han menes på vej til Eintracht Frankfurt i hjemlandet Tyskland som afløser for Amin Veh. Klubben, der i øvrigt har vist interesse for danske Nicklas Bendtner. Det gjorde Schuster også i Málaga.
Bedste bud på Schusters afløser er den 51-årige spanier Pepe Mel. Fyret i denne sæson i Betis i Sevilla med korttidskontrakt i engelske West Bromwich Albion
 
Truppen: Ud – og ind
Ved redaktionens slutning stod situationen på spillersiden i Málaga CF i øvrigt således:
Forhandlinger for at overtage stjernespilleren Amrabat fra Galatasaray i Tyrkiet. Han er marokkansk landsholdspiller.
Kontraktskrivelse med Arthur Boka fra Stuttgart – 26-årig venstrefodet midtbanespiller med 78 landskampe for Elfenbenskysten. To år.
Kontraktskrivelse med Roberto Rosales fra Twente i Holland – 25-årig højre back med 41 landskampe for Venezuela. Fire år.
Afgang for lejesvendene Al Hamdaoui og Iakovenko, begge hjem til Fiorentina i Italien, og Pawlowski til Widzew Lodz i Polen
De unge Bobley Anderson og Roberto Chen retur fra fiasko-lejeophold i belgiske Zulle Waregem. De blev før denne sæson hyret i klubber i Marokko og Panama. Og Recio tilbage fra Granada.
De mest varme salgsemner i klubben er målmand Willy Cabellero og den portugisiske landsholdsback Antunes. Dem er der penge i.
 
web LD juni5
 
Rundt om sheiken
Og så er Málaga CFs arabiske klubejer, sheik Abdullah Al-Thani fra Doha i Qatar, blevet hyldet af Málaga by. Den besluttede at opkalde en rundkørsel ved Estadio La Rosaleda efter ham. Begrundelsen er en anerkendelse af de investeringer, han har gjort i klubben siden ankomsten for fire år siden. De bragte Málaga CF helt til kvartfinalen i Champions League og generede en voldsom omsætning i Málaga i forbindelse med Málaga CFs fem hjemmekampe i turneringen.
At han endvidere bragte klubben i økonomisk ulykke er jo en helt anden sag.
 
Ud i Europa – og ned i 2. div.
De syv hold, der sluttede øverst i La Liga præsenterer nu Spanien i de store europæiske turneringer.
Champions League:
Atlético Madrid (mester)
FC Barcelona
Real Madrid
Athletic Bilbao
Europa League:
Sevilla
Real Sociedad
Villarreal
 
Sidstnævnte overtager pladsen efter Atlético Madrid, der endvidere blev pokalvinder.
Ned i 2. division:
Osasuna
Valladolid
Betis
 
Oprykkerne herfra findes først senere.
 
Af Morten Møller. Foto: Málagacf.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.