Det danske magasin i Spanien
Antialdringsmidlet Carnosin
Foto Vitamina Carnosin LD marts 2014
 
Carnosin er et kosttilskud, som viser sig at have flere funktioner end mere traditionelle næringstilskud. Carnosin forebygger aldring af huden, hjernen, hjertet og vævet. Stoffet, hvis virkning underbygges af videnskabelig forskning, anbefales derfor som kosttilskud og som et forebyggende middel til friske mennesker, men også til at forbedre prognoserne ved en del kroniske lidelser.
 
Hvad er carnosin?
Carnosin er et æggehvidestof, som forekommer i små mængder i mad –fortrinsvis i kød. Det er et dipeptid, altså en binding mellem de to aminosyrer alanin og histdin, som optræder i næsten alle proteiner. Navnet carnosin stammer fra det latinske ord for kød, carnis. Stoffet forekommer naturligt i kroppen, særligt i vores muskelfibre, hvor det er i stand til blandt andet at regulere pH-værdien i blodet og cellerne. Netop fordi det ikke er et fremmed stof for kroppen, har kosttilskuddet ingen bivirkninger overhovedet – heller ikke på børn.
 
Carnosins virkning på kroppen
Stoffet er en vandopløselig antioxidant, og derfor forebygger det oxidativ stress, altså kemisk eller biofysisk stress, i kroppen. Carnosin virker blandt andet sammen med andre antioxidanter som E-vitamin og zink ved at forstærke deres positive effekter. Derudover eliminerer det frie radikaler og AGE-stoffer, som fremskynder aldring og giftige aldehyder. Det er netop derfor, at carnosin også forebygger alkoholskader.
 
Muskelstyrke, udholdenhed og mere energi
For idrætsudøvere og aktive mennesker er carnosin et fantastisk tilskud, da det øger muskelkraften- og udholdenheden. Og fordi det neutraliserer mælkesyrens effekt på musklerne, bringer det kroppen hurtigt tilbage i hvileleje efter en anstrengende præstation, så restitueringsprocessen fremskyndes. Indholdet af carnosin i musklerne og hjertet reduceres med alderen, og det bevirker, at man bliver lettere træt, end da man var yngre. Men ved at tage carnosinkaspler fylder man sit carnosinlager op, og man får derved mere energi og overskud.
 
Udrensning af tungmetaller
Carnosin chelaterer kalk og metaller som arsen, cadmium, bly, kviksølv, kobber og zink. Chelatbehandling kan bedst beskrives som en udrensninger af tungmetaller i kroppen. Ved at samarbejde med kropsorganer som lever og nyre tømmer carnosin hjernen, leveren, nyrerne og blodårene for de skadelige stoffer. Den, som vil, kan i dag udføre sin private chelatbehandling ved at indtage carnosintabletter i stedet for dyre EDTA-indsprøjtninger, der oprindeligt blev udviklet mod blyforgiftning.
 
Gør huden yngre og beskytter hjerneceller
Der er blevet forsket i carnosin verden over, og meget tyder på, at stoffet både forlænger levetiden hos forsøgsdyrene og forebygger alderstegn. Ifølge engelske og australske forskere holder carnosin hudcellerne livskraftige længere tid end normalt, og den britiske professor Alan Hipkiss siger, at “carnosin gør huden klart yngre”. Neurologer kalder carnosin for et neuropeptid eller en neurobeskytter, som de anbefaler mod depression, angst, demens, Alzherimers, Parkinson og endda skizofreni, fordi carnosin fungerer som signalstof. I USA har assisterende professor i børneneurologi Dr. Michael Chez behandlet næsten 1000 autistiske børn med carnosintilskud, hvilket har givet forbløffende gode resultater. Efter bare otte uger var børnenes kontakt med omverdenen forbedret, de begyndte at snakke mere, lege, berøre andre personer og gik sågar gladelig i skole. Dr. Chez testede carnosin i en blind undersøgelse, som er omhyggeligt gransket af andre neurologer. Undersøgelsen blev publiceret i Journal of Child Neurology 2002.
 
Carnosin fås hos Vitamina i Centro Idea i to varianter. Den klassiske med 400 mg. pr. kapsel og Sport Carnosin med 600 mg. pr. kapsel.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.