Det danske magasin i Spanien
Forår – Amoriner og kærlighed i luften

Det er ikke til at komme udenom. Foråret er årstiden, hvor kærlighed og sex blomstrer og ganske særligt forløses.

På telefonmasten gnider duerne kurrende, fyldt med kærlighed, hovederne mod hinanden.

Om morgenen vækker fuglene mig med deres smukke triller.

Min hunhund er i løbetid og gør ivrigt haneben til hanhunden, som hun under normale omstændigheder kun lige akkurat tåler.

Bierne tømmer flittigt nektaren fra blomsterne på appelsintræet osv. osv.

I min forretning træder en velkendt, kvindelig, spansk repræsentant ind ad døren. Vi har kendt hinanden i 22 år og er blevet gode venner, idet vi har fulgt hinanden med de glæder og sorger, livet byder på. Da jeg ser hende, forbereder jeg mig på at give hende et knus, snakke lidt og så sende hende ud igen, da jeg ikke mangler nogle af firmaets ting lige i øjeblikket.

Så let lader hun mig dog ikke slippe. Hun er sælger til fingerspidserne og siger, jeg lige må se det sidste nye. Selvfølgelig sejrer nysgerrigheden.

Hun viser mig Cava blandet med elskovseleksir med den smukkeste etiket. For dem, der foretrækker hvidvin, er der også en hvidvin blandet med elskovseleksir. Hun viser mig en kærligheds-te til daglig brug og en tablet, der bare skal tages én gang ugentlig, der både er fremstillet til kvinder og mænd.

På min forespørgsel om hun og hendes mand har prøvet det, smiler hun fuld af skælm og siger ja, og jeg går hende nærmere på klingen for at høre, hvad der så skete. Hun griner med øjnene fyldt af stjerner, mens hun med armene, fordi jeg ikke taler så godt spansk, viser mig, hvor han havde trukket hende hen. Der er ingen tvivl om, at sex er en af de aktiviteter, der virkelig får os til føle os veltilpasse og glade.

Fnisende og leende pjatter vi som to teenagepiger, og andre kunder i forretningen bliver smittede af vores latter, så vi til sidst har det rigtigt sjovt alle sammen, hvilket bekræfter mig i, at der ikke er den store forskel i opfattelse af seksualitet og flirt, hvadenten du er en kvinde på 17 eller 95 år. Levende kvinder har ingen alder.

Uanset alder kan et godt sexliv være berigende for et godt kærlighedsliv. Du kan selv gøre en masse ting for at holde dig sund, tiltrækkende og aktiv.

Dårligt helbred, stress, manglende energi, hormonelle ubalancer, ulødig mad, impotens og vaginal tørhed er faktorer, der kan reducere ens sexliv til at være kedeligt eller slet ikke være der.


Kosten er, som altid, en vigtig ingrediens

Vær lidt impulsiv: Tænd stearinlysene, fyld frugtskålene og hav den nye Cava stående parat. Kærlighed kan føre til seksuelt samvær, mens seksuel samvær også kan være med til at puste til kærlighedens gløder og blive til ild.

Undgå alle former for fast food. Det fratager simpelthen alt seksuallyst. Jeg blev engang inviteret til pizza, der blev bragt til døren. Derefter vidste jeg i hvert fald, hvad jeg ikke ville, og aftenen blev ingen succes.

For at opretholde din sundhed så skær ned på sukkerforbruget og stimulanser som kaffe, te, cigaretter og alkohol. Disse stimulanser får dig til at miste den vedvarende energi, så du dejser om på sofaen og kun lige orker TV-nyheder og sporten – lidt kedeligt i længden, efter min mening.

Sørg for så megen økologisk mad som muligt. Specielt er det godt med raw food, frugt og salater. Undgå mad med pesticider. Pesticider kan forstyrre dit hormonsystem.

Spis godt med fede fisk. De er gode for hormonproduktionen og et afbalanceret hormonsystem. Lider du af vaginal tørhed, kan de også være med til at nedsætte denne.

Lad de olieholdige frø være en del af din daglige mad. De bedste er hørfrø, græskarkerner, hemp og solsikkeolier. Du kan selv mixe dem i en blender til en uge ad gangen, men nu findes de også færdigblandede i forskellige kombinationer.

Østers er kendt for at være et aphrodisikum, nok mest fordi de er dyre og pga. af deres indhold af zink. Zink er enorm vigtig for seksualfunktionen, så du kan måske tænke på lidt ekstra tilskud af zink. Zink findes også i gode kvaliteter kød, æg, nødder og fuldkornsprodukter.

For at holde dig på toppen er det vigtigt, at du får tilstrækkeligt med B-vitaminer, så sørg for masser af brune ris, broccoli, æg og økologisk kød.

E-vitaminer er nødvendige for dannelse af sexhormoner. Derfor spis godt med avokado, hvedekim, æg, alfalfa, mandler, hasselnødder, grønne grønsager m.m.

Spis generelt godt med frisk, helst økologisk frugt, samt grønsager. De er spækkede med carotener og c- vitaminer.

Vær opmærksom på at drikke nok vand af god kvalitet. Føler du dig sulten mellem måltiderne, kan sulten ofte forveksles med tørst.

Hjælpsomme kosttilskud
Vitamin/mineraltabletter – Udover en sund kost er det vigtigt med et godt vitamin/mineralprodukt, gerne rig på B-vitaminer, der er gode energigivere f.eks. Omnimin fra Biosym.

Kære mænd, sørg for at tage ekstra Zink. Sperm er fyldt med zink. Man har undersøgt, at ved hver ejakulation mistes ca. 3 mg zink. Impotens kan skyldes zinkmangel, og kan gøre en stor forskel i dit sexliv. Dosis 20 mg ved sengetid.

Når jeg beskriver nedenstående produkter, er det ikke ment bare at være til dem, der har vanskeligheder med sexlivet, men også for dem der ønsker at øge nydelsen og højdepunktet for deres seksuelle virke.

Maca er et organisk peruviansk pulver. Produktet har været brugt af folk i Peru i 100-vis af år for at øge energien, øge udholdenhed og den mentale energi og det hævdes, at den er et godt aphrodisikum. Produktet bruges også af mange sportsfolk. Har du som kvinde tendens til brystspænding, skal du være varsom ligesom produktet ikke bør indtages af folk med tendens til forhøjet blodtryk.

Hvis du bruger nogen form for medicin, bør du altid tage din læge med på råd, inden du starter ud med nogle kosttilskud på egen hånd.

Jeg tager selv Maca og har gjort det gennem mange år, men for at være absolut korrekt skal nævnes, at den danske fødevarestyrelse i 2011 udsendte en advarsel om Maca.

Muira Puama har en lang historie som aphrodisikum. Det bliver brugt af både mænd og kvinder i Amazonas. Det hæver testosteronnivauet. Det er også kendt som potenstræet. Tager du for høje doser, kan det medvirke til søvnløshed.

Superman af Dr. Tolonen indeholder bl.a. Muira Puama-pulver sammen med zink og selen. Den hjælper med at give fart til sexlivet.

Arginine – Aminosyren, der hedder arginine, er et sikkert produkt at anvende som aphrodisikum. Det anbefales at tage 500 mg 2 – 4 gange dagligt.

Arginine bliver brugt i forskellige produkter til at fremme sexlysten

L-Argiplex findes både til kvinder og mænd og bygger på en balanceret sammensætning af aminosyren Arginine samt vitaminer og mineraler, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten.

Prelox er efterhånden blevet meget kendt. Den er patenteret. Den bliver brugt for at hjælpe til et mere tilfredsstillende kærlighedsliv og øge den seksuelle glæde. Produktet består af L-arginine og Pycnogenol samt taurine. Tre stærke komponenter som virkelig kan forbedre nydelsen af sexlivet. Prelox virker lidt som Viagra, bortset fra at det ikke er tidsbestemt med Prelox, hvornår du ønsker at have sex.

Ved forskellige undersøgelser har det også vist sig, at Prelox kan hjælpe, hvis manden har abnormaliteter ang. sin sperm.

Omega 7 kan være en stor hjælp til kvinder, der gerne vil have sex, og skeden føles tør, selvom listen er til stede. Her kan omega 7 virkelig være til stor hjælp. Det er kapsler, der består af olien fra havtorn. Kapslerne indeholder samtidig en lille smule omega 3 – 6 – 9.

Det er en plante, der stammer fra Himalaya. Den hjælper til at bevare sunde slimhinder, både i skeden, næsen, urinvejstragten – ja alle steder hvor, vi har vores slimhinder.

Ginkgo Biloba er mest kendt for at hjælpe på hukommelsen men hjælper også den seksuelle funktion. Den hjælper på cirkulationen i hele kroppen – også udover hjernen.

Ginseng, der også bliver kaldt livets urt, kan være et elskovsfremmende middel. Der skal tages ca. 1000 mg dagligt i nogle uger, inden der kan påregnes nogen effekt. Den kan hjælpe i en stress-situation. Tager du medicin, skal du rådspørge din læge, og får du hedeture elle palpitationer, så stop med midlet.

Damiana er en lille plante fra Mexico samt fra Central- og Sydamerika. Planten har vist sig at forbedre spermen hos mænd og styrke kvindens æg. Damiana er kendt for at virke antidepressiv og bibringe en generel følelse af veltilpashed samt modvirke udmattelse. Den bruges traditionelt som et aphrodisikum.

Omega 3 og 6 er det vigtigt at tage. De er bl.a. vigtige for selve hormonbalancen.

B-Slenda fra Pharma Nord er en ny slankepille, der måske kan hjælpe dig, hvis du lige synes, du skal slanke dig lidt, inden du begiver dig ud i sexlivets glæder. B-Slenda er fremstillet af Fiberprecise og har en god evne til at binde fedt og som sidegevinst medvirker den også til at absorbere kolesterol fra din mad og drikke.

Af alle seksuelle abnormiteter er kyskhed måske den mest besynderlige – citat af Remy de Gourmont.

Så dyrk din kærlighed – jeg tror på, at sjælepartnere bliver skabt og ikke fundne.

Af Anni Dahms – Anni’s Vitalshop

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.