Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Besøgende kigger på forretninger, samtidig som der stadig arbejdes på området.

Muelle Uno lukket få timer efter åbningen i går

Den nyrenoverede del af Málagas havn, Muelle Uno, åbnede i går kl. 09.00. Mange af områdets 70 forretninger og adskillige cafeer, tapasbarer og restauranter var åbne, parate til at tage imod de første kunder.

Omkring kl. 13.00 skulle Muelle Uno indvies af bl.a. borgmester Francisco de la Torre.

Så kom en meddelelse fra Urbanismo, kommunens afdeling for byplanlægning, der dikterede, at området slet ikke måtte åbne. Det arbejdes stadig på området, og det er derfor risikabelt for offentligheden at opholde sig der, påpegedes det.

Nogle forretningslokaler mangler stadig at få sat døre i, parkeringsområder er ikke færdige, og det samme gælder flere trapper og elevatorer, ligesom der fortsat arbejdes på flere fællesområder.

Åbningsceremonien blev aflyst i sidste øjeblik, mens der dog allerede var kunder og nysgerrige inde på området. Kl. 17.22 blev ledelsen af det nye havneområde og havnemyndighederne så definitivt informeret om, at der skulle lukkes helt, og offentligheden dermed nægtes adgang.

Urbanismo begrunder lukningen først og fremmest med hensyntagen til folks sikkerhed, men påpeger også, at områdets forretninger ikke har åbningstilladelser, og at der slet ikke er ansøgt om disse tilladelser.

Direktøren for Muelle Uno, Patricio Gutiérrez del Álamo, forstår ifølge Diario Sur ikke kommunens indstilling, og han siger, at han ikke er sikker på, præcist hvilke dele af havneområdet, som mangler licenser.

Parterne mødes i dag for at diskutere, hvordan man kan fremskynde en ny dato for en gyldig indvielse af havneområdet, der endelig skal åbne Málaga ud mod havet.

 

 


Endnu en dødsulykke, det tredje på 18 timer.

76-årig kørt ned i Mijas

En 76-årig kvinde blev i går kørt ned i Las Lagunas, Mijas.

Ulykken skete kl. 11.30. Kvinden gik over en fodgængerovergang tæt på en tilkørsel til A-7, på vej mod Camino de Coín, da en lastvogn parkeret tæt på overgangen pludselig startede og kørte hende ned. Hun omkom på stedet.

Det er det tredje dødsfald inden for 18 timer på vejene i Málaga-provinsen.

Mandag eftermiddag omkom en 45-årig mand og hans syvårige søn, da en bilist påkørte dem i Málaga-bydelen Cerrado del Calderón.

Og det er den tredje ulykke.

En betjent fra Policia Local blev påkørt, mens han var ved at undersøge omstændighederne omkring ulykken i Málaga. Han er uden for livsfare, men klager over smerter i ryggen og er indlagt på Hospital Carlos Haya.

 


Piloter på arbejde hos Iberia.

Pilot-strejke synes uundgåelig

Iberias piloter fastholder gennemførslen af den varslede strejke i december. Meddelelsen kommer fra repræsentanter for piloternes fagforening, Sepla, informerer avisen 20 Minutos.

Der er endnu ikke klart, præcist hvornår arbejdsnedlæggelsen vil finde sted. Talsmand for fagforeningen, Justo Peral, udtaler, at man afventer svar fra kabinepersonalets repræsentanter om, hvorvidt de også deltager i strejken. Hvis ikke, gør piloterne det alene, meddeler han.

Rejsebranchen frygter, at piloterne vælger at strejke i forbindelse med helligdagene i begyndelsen af måneden, som er tirsdag den 6. og torsdag den 8. december.

Piloterne er utilfredse med, at Iberia har lanceret sit eget lavprisselskab, Iberia Express. De mener, at selskabets generaldirektør, Willie Walsh, dermed kan have taget det første skridt til at gøre Iberia til British Airways’ lavprisselskab.

 


CCOO’s Ignacio Fernández Toxo (tv.) og UGT’s Cándido Méndez.

Fagforeningsbosser advarer Mariano Rajoy

Spaniens næste statsminister, Mariano Rajoy, mødes i dag med lederne af landets to største fagforeninger, CCOO og UGT.

På dagsordenen er ændringer af arbejdsmarkedslovgivningen. Den nuværende, socialistiske regering har allerede taget de første skridt til at reformere lovgivningen, bl.a. har man gjort det nemmere for arbejdsgivere at afskedige unødvendig arbejdskraft. Den kommende, konservative regering vil og er også nødt til at accelerere processen.

Rajoy mødes også med formanden for arbejdsgiverforeningen CEOE, Juan Rosell.

Lederne af fagforeningerne har på forhånd advaret den kommende statsminister. De har udtalt, at de håber, at han ikke ”vil skuffe og foreslå en ensidig arbejdsmarkedsreform.”

 


Valle de los Caídos (de faldnes dal) få km fra Madrid.

Francos rester bør flyttes

Francisco Francos jordiske rester bør flyttes fra Valle de los Caídos, har det udvalg, som regeringen har nedsat til at studere dilemmaet, nu konkluderet.

Udvalget, som består af bl.a. historikere og juridiske eksperter samt en enkelt munk, har siden maj arbejdet på et forslag til, hvordan man kan løse det problem, at diktatoren ligger begravet samme sted som faldne republikanere. I stedet har regeringens ønske været at konvertere det gigantiske mausoleum til et monument for faldne på begge sider i Borgerkrigen (1936 – 1939), gøre det til et museum for alle, et monument for ”forsoning frem for konfrontation.” Gruppen var blevet bedt om at nå en beslutning før parlamentsvalget den 20. november, men eftersom man frygtede at påvirke valget, foreligger den først nu.

Anbefalingen er altså at flytte diktatorens rester og at give dem til hans pårørende, så de selv kan finde et mere velegnet sted, hvilket formentlig ville blive i Madrid, hvor også hans hustru ligger begravet.

Det ville give fred til de pårørende til de mange, der kæmpede imod Franco, og de krigsfanger, som blev tvunget til at arbejde på opførelsen af mausoleet, der skulle være et monument for diktatorens sejr. Mange døde under opførslen og blev også begravet her. Ikke alle er identificeret, og der er en vis usikkerhed omkring, præcist hvor mange, her ligger begravet, men det er omkring 34.000.

Udvalgets medlemmer er dog ikke alle enige, og man helgarderer sig i den afsluttende rapport med at tillægge, at Francos rester skal flyttes ”hvis den katolske kirke og regeringen er enige.”

PP, som danner regering den 22. december, gav allerede før valget udtryk for, at man var imod at ændre noget i Valle de los Caídos. Den katolske kirke har endnu ikke kommenteret udvalgets konklusion.

 


Pokalen fra Sydafrika.

VM-pokalen når Fuengirola

Den pokal, som det spanske fodboldlandshold fik i forbindelse med sejren ved VM i fodbold 2010, er disse dage på turné i Málaga-provinsen.

I dag er turen nået til Fuengirola, hvor pokalen kan ses på rådhuset mellem kl. 16.30 – 21.00.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa