Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Tidligere borgmester lod skatteyderne betale 3.685 euro for besøg på bordeller.

Trækker sig tilbage efter bordelbesøg med kommunens kreditkort

Miguel Ángel Domínguez (PSOE) har netop trukket sig tilbage som rådmand med ansvar for bolig og offentlige arbejder i den andalusiske lokalregerings afdeling i Huelva-provinsen. Anledningen er, at El Mundo sidste uge afslørede, at han, mens han stadig var borgmester i Valverde del Camino, havde brugt kommunens Visa til at betale for flere besøg på et bordel i Sevilla. Ifølge avisen skulle han have brugt sammenlagt 3.685 euro på syv besøg, der skulle have fundet sted i begyndelsen af året. De var betalt med et Visa Platinum, som kun borgmesteren havde ret til at bruge.

Allerede inden borgmesterens bordelbesøg måtte de ansatte ved kommunen i Valverde del Camino ofte vente med at få deres løn på grund af manglende penge i kommunekassen. Domínguez var borgmester der frem til kommunalvalget i maj, hvor PP vandt, hvorefter han, som det er normen i PSOE i Andalusien, i stedet fik en anden stilling i lokalregeringen.

Selvom han har trukket sig fra sin post, hævder han, at han ikke har gjort noget forkert, eftersom han har betalt pengene tilbage til kommunen.

Javier Arenas, formand for oppositionspartiet PP i Andalusien og ifølge alle meningsmålinger den kommende leder af den andalusiske lokalregering efter valget i marts 2012, overvejer nu at inddrage samtlige kreditkort fra offentligt ansatte for at undgå, at også andre skulle blive fristet til at gå på bordel med offentlige kreditkort.

 

 


Bunken af papirarbejde er lige så høj.

Efterladte biler fjernes i Fuengirola

Både byer og landdistrikter plages af biler, der efterlades for derefter at samle støv, optage plads og generelt være til gene for omgivelserne. Nogle gange får de lov at stå der meget længe, og man kan foranlediges til at tro, at myndighederne ikke gør noget ved det.

Men det er ikke altid tilfældet. F.eks. i Fuengirola har kommunen i indeværende år fjernet omkring 100 efterladte biler fra byens gader og andre offentlige områder, skriver Diario Sur.

Der er dog registreret 443 efterladte biler i kommunen. Man kan dog ikke bare fjerne dem alle, da det hver gang kræver et langt og dyrt administrativt forløb, før politiet kan beordre et køretøj fjernet. Processen, der starter med, at bilen bliver anmeldt til politiet som værende efterladt, tager omkring to måneder.

 


40 km pister er allerede farbare.

Åbnet for sæsonen i Sierra Nevada

Sæsonen er startet i Sierra Nevada. Skisportsressorten åbnede officielt i går, og foreløbig er det muligt at anvende 40 kilometer pister, hvilket er dobbelt så meget som normalt ved sæsonstart.

En stor del af løjperne er egnet til begyndere og lidt øvede og er generelt meget brede, hvilket giver godt albuerum for debutanter. De røde pister har masser af udfordringer for de trænede, ligesom der findes flere sorte pister.

Sierra Nevada er det allerførste spanske skisportssted og blandt de første i Europa til at åbne i år.

Læs mere på Sierra Nevadas egen hjemmeside LINK: http://sierranevada.es/

 


Dronning Sofia overrækker pris til danske Trine Sejthen

International pris til dansk designer

Den danske designer Trine Sejthen har vundet førstepræmien i en europæisk annoncekonkurrence med titlen: “Nej til vold mod kvinder”. Den spanske dronning Sofia forestod overrækkelsesceremonien, der fandt sted den 24. november i Madrid.

Trine Sejthens annonce lyder: “Hun har 3 brækkede ribben, 2 løse tænder, 5 brændemærker af cigaretter på benet … Det er ikke altid til at se…”

“Vold er ikke altid synlig. Jeg vil have folk til at tænke, at denne kvinde kunne være hvem som helst. Man kan ikke se, om hun er rig eller fattig, hun kunne være din søster, ven eller hende, som sidder ved siden af dig i bussen,” siger Trine Sejthen selv om vinderannoncen.

Der deltog flere end 2.700 annoncer fra 40 europæiske lande i konkurrencen, der arrangeres af FN’s regionale informationskontor for Vesteuropa (UNRIC) med støtte fra FN’s centrale organ for ligestilling og forbedring af kvinders tilværelse.

Konkurrencen søger at skabe opmærksomhed om dette problem, der berører hver tredje kvinde i hele verden. Vinderannoncen bliver nu offentliggjort i flere europæiske aviser.

For mere information klik her LINK: http://www.unric.org/es/pagina-principal/252-di-no-a-la-violencia-contra-las-mujeres:

 


Den engelsksprogede udgave af Trine Sejthens annonce.

 

 


Afdøde Santi Santamarías restaurant mister stjerne.

Michelin-bedømmelser offentliggjort: færre stjerner over Spanien

Det er nu blevet offentliggjort hvilke restauranter, som har fået stjerner i den nye Michelin-guide for Spanien og Portugal.

Antallet af restauranter i Spanien med de maksimale tre stjerner er faldet fra syv til fem.

Den ene af de to er dog den famøse El Bulli i Roses, som er lukket, så det kommer næppe som nogen overraskelse, at restauranten er slettet i den nye udgave af guiden. Helt overraskende er det heller ikke, at Can Fabes, også i Catalonien, er faldet en stjerne, efter dens grundlægger og chefkok, Santi Santamaría, døde i februar.

Udover de fem restauranter med tre stjerner, har Spanien 17 spisesteder med to stjerner og 117 restauranter med en enkelt stjerne.

 


Flere bejler til Krids Stadsgaard.

Kris vil på ny væk – Men Málaga CF siger nej til alle tilbuddene

Også i det kommende transfervindue i januar vil den danske spiller i Málaga CF, 26-årige Kris Stadsgaard, forsøge at komme væk fra klubben.

Årsag: Han vil et sted hen, hvor han kan få spilletid. En sådan har han i denne sæson kun haft i testkampe – senest for en måneds tid siden i Córdoba. Hvor han i øvrigt scorede!

Dagbladet BT hævder, at den danske mesterklub, FC København, på ny er med i en gruppe af bejlere, der ønsker den danske forsvarer, som tidligere har optrådt på det danske landshold. Også i sommer forsøgte FCK at få Stadsgaard løst fra Málaga CF. Men forgæves.

FCKs sportschef, Carsten V. Jensen, skulle ifølge BT have henvendt sig til Málaga CF for at høre, om det kunne lade sig gøre at leje Kris med en købsklausul frem til sæsonen 2012. Men noget tyder på, at klubben ikke har lyst til at slippe danskeren, der er gardering for argentineren Demichelis, hvis han skulle gå i stykker eller få karantæne.

Hos FCK skulle Kris lukke hullet efter den langtidsskadede landsholdsspiller Mathias ”Zanka” Jørgensen.

”Den nuværende situation er utrolig frustrerende for Kris,” siger hans rådgiver og far, den tidligere topdommer Knud Stadsgaard, til B T. Han er glad for Málaga, men hans førsteprioritet er spilletid.

Ifølge Knud Stadsgaard har der været fem-seks seriøse henvendelser på sønnen, men Málaga CF har hver gang sagt nej.

Først på sæsonen ønskede en anden Las Liga-klub, nyoprykkede Rayo Vallecano, i øvrigt leje Kris, men forgæves.

Málaga spiller i aften hjemme imod Villarreal. Kampen starter kl. 21.00 og vises også på C+ Liga2.

 


Real Madrid-træner José Mourinho kritiserede efter kampen Atlético for at spille for voldsomt.

Frontløberen spurter

Det startede ellers så spændende med et mål af Adrián til 1 – 0 til Atlético Madrid i lørdag aftens lokalderby i hovedstaden. Real Madrids første mål gik dog ind 10 minutter senere, da Cristiano Ronaldo scorede på straffespark. De næste kom først i anden halvleg, hvor Di María og Higuaín sørgede for 3 – 1, mens Ronaldo scorede endnu engang på straffe til 4 – 1. Det var portugiserens 16. mål denne sæson i La Liga, hvilket gør ham til den mest scorende i denne omgang.

Det er 12 år siden, det rød og hvid-stribede hold sidst vandt over det helt hvide hold i Madrid.

Nogle kilometer længere mod syd var det forsvarende mesterhold, FC Barcelona, på besøg – nærmere betegnet i Getafe. Hjemmeholdet løb frontløberens ærinde ved at være det første til at tage tre point mod Barcelona. Juan Valera scorede for Getafe, kampens eneste mål.

Real Madrid har nu 34 point på toppen, mens Barcelona kun har 28.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa