Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Sporvognens dage er talte.

Ingen hjælp til sporvognen i Vélez-Málaga

Det er afgjort. Junta de Andalucía vil ikke støtte den underskudsgivende drift af sporvognen i Vélez-Málaga. Ikke nu og ikke i næste regnskabsår, skriver Diario Sur.

Avisen citerer en skrivelse fra lokalregeringen, som er et svar på de utallige forespørgsler fra kommunen i Vélez-Málaga, hvor borgmester Francisco Delgado Bonilla (PP), der tiltrådte efter valget i maj, havde håbet at få en livline til at holde sporvognen i gang.

Junta de Andalucía investerede over 34 millioner euro i banen for godt fem år siden, hvilket var, mens PSOE var ved magten i kommunen. Francisco Delgado Bonilla mener dog, at den var gal fra starten, da undersøgelser viste, at en sporvognslinje som denne godt nok kunne betale sig i en by med 200.000 indbyggere, mens der kun bor 78.000 i Vélez-Málaga.

For at ruten skal være rentabel, skal den have godt 1,1 millioner passagerer hvert år, men det tal har man endnu ikke opnået, f.eks. rejste kun godt 700.000 passagerer i 2010 med sporvognen.

En lukning af banen har længe været på tale, eftersom kommunen skylder Travelsa, som er det selskab, der driver ruten, over to millioner euro. Men driftsomkostningerne, mener Junta de Andalucía altså, er kommunens eget problem.

Derfor advarer borgmesteren nu om, at en lukning af banen er nært forestående. Det har tidligere været varslet, men stadig med håbet om, at lokalregeringen ville træde til, men da det ikke sker, lader lukningen til at være uundgåelig.

 

 


Iñaki Urdangarín, gift med prinsesse Cristinas, kongeparrets yngste datter.

Den baleariske lokalregering forfalskede dokumenter for at udbetale 2,3 millioner til kongens svigersøns selskab

De seneste ugers afhøringer i sagen om Instituto Nóos, der ledes af Iñaki Urdangarín, som er gift med prinsesse Cristina, har givet nogle overraskende resultater. Først var der tale om, at Urdangarín og hans forretningspartner, Diego Torres, skulle have udstedt falske fakturaer. Og i går forklarede en tidligere funktionær så, at den forhenværende formand for balearernes lokalregering Jaume Matas (PP) havde forfalsket referater fra ikke-eksisterende møder for at kunne tildele Instituto Nóos 2,3 millioner euro, skriver El Mundo.

Avisen hævder også at have beviser på, at udbetalingerne skulle være aftalt på et møde mellem de to hovedansvarlige, Iñaki Urdangarín og Jaume Matas.

Den første udbetaling fandt ifølge finansavisen El Ecónomista sted efter mødet i maj 2005.

Samtidig sættes der nu spørgsmål ved størrelserne på de beløb, som myndighederne skulle have betalt til Noos. Nogle hævder, at der har været tale om 3,2 millioner euro.

Skulle Iñaki Urdangarí, der tidligere er beskrevet som den ideelle svigersøn, blive stillet for retten, vil han ikke længere kunne repræsentere kongehuset.

 


Det findes ikke dårligt vejr, mener disse besøgende i Galicien åbenbart.

Turismen går fortsat strygende

Så mange ting går så skidt i Spanien lige nu, men hvad turismen, landets vigtigste industri, angår, er der fremgang over hele linjen.

Besøgstallene er netop blevet lagt sammen og opdateret, og resultatet for oktober måned er 5,1 millioner turister, hvilket er en stigning på otte procent i forhold til oktober sidste år. I årets første ti måneder valgte 51 millioner mennesker at besøge Spanien, hvilket også er otte procent flere end samme periode sidste år.

Dermed håber regeringen, at sammenlagt 57 millioner ved årets udgang vil have besøgt Spanien. Dermed bliver 2011 det tredje bedste år nogensinde, kun overgået af 2007, hvor 59,2 millioner kom til Spanien, mens tallet i 2006 var 58,4 millioner.

Årsagen til de flotte besøgstal tilskrives delvist det såkaldte arabiske forår.

 


Gæster udenfor hotellet, hvor ulykken skete.

Norsk kvinde død efter gasulykken

Den norske kvinde, som kom voldsomt til skade under gaseksplosionen tirsdag på hotel Cordial Mógan Playa i Puerto de Mogán på Gran Canaria, døde i går på hospitalet i Las Palmas.

Hun var blevet forbrændt på 100 procent af kroppen, hvilket de spanske sundhedsmyndigheder havde beskrevet som ”uforlignelig med livet.”

Hendes navn, Anita Berger, er i dag blevet offentliggjort. Hun blev 55 år.

 

 


Lige nu på teatret i Madrid og i biograferne.

Viggo Mortensen på Madrids skrå brædder

Den amerikansk-danske skuespiller Viggo Mortensen er lige nu at finde på teatret Teatro Matadero i Madrid. Her optræder han sammen med Carme Elías i Ariel Dorfmans stykke Purgatorio, der handler om tilgivelse og skyld.

Det er første gang i 20 år, at Viggo Mortensen spiller teater og første gang nogensinde, at han gør det på spansk, et sprog han lærte, da han tilbragte en del af sin barndom i Argentina.

Se hans præsentation af teaterstykket her LINK:

Stykket er på plakaten til den 18. december.

Viggo Mortensen er også aktuel i biograferne, hvor han spiller selveste Sigmund Freud i filmen A Dangerous Method.

 


Málaga CF’s Fernando Hierro

Villarreal gæster Málaga

Málaga CF’s sportsdirektør Fernando Hierro har store forhåbninger til sit hold, der lige nu ligger nummer fem i La Liga, skriver Diario Sur i et frisk interview med Hierro, der nu er Manuel Pellegrinis chef.

”Vi har ret til at drømme,” siger han også med hensyn til hans forhåbninger om, at holdet kvalificerer sig til næste Champions League.

Og manden fra Vélez-Málaga har måske noget at have sin optimisme i, holdet er da ubesejret i de seneste tre kampe og har 20 point efter 12 kampe, hvilket i øjeblikket er nok til en femteplads. Villarreal, den kommende spillerundes modstander, ligger derimod nummer 12 med 14 point, så i teorien burde Hierro kunne beholde sine drømme.

Også denne gang spiller Málaga først på mandag, kampen starter kl. 21.00.

Læs hele weekendens kampprogram her LINK:

http://www.elpais.com/deportes/futbol/competicion/primera/calendario

 


Overskuddet går til de firbenede, der ikke alle har det så godt som parret her.

Velgørenhedsarrangement på Tamisa Golf Hotel

Lørdag den 3. december kl. 17-18 afholdes der velgørenhedsarrangement på Tamisa Golf Hotel, hvor der indsamles penge til El Refugio del Burrito og PAD.

Der bydes på kaffe og te samt småkager og andet bagværk. Det vil også blive afholdt et lotteri, hvortil man er mere end velkommen til at donere gaver, mm.

Det indsamlede beløb går ubeskåret til de to dyrevelfærdsorganisationer.

Prisen for at deltage er 7 euro.

Yderligere information på 952 585 988 eller 654 513 380. E-mail starbabies5@gmail.com.

 

¿Qué pasa? – de kommende dage

 

Benalmádena

25. – 27. november kl. 20.30

Festivalen Blues At Midnight byder i år på ni forskellige koncerter. Den afholdes på Hotel Sunset Beach Club. Mere information fås på tlf.: 952 913 285.

 

Estepona

Indtil 26. januar

Minerales y Rocas (Mineraler og sten) hedder en udstilling, med eksempler fra hele Málaga-provinsen, der kan ses i Museo Municipal Paleontológico.

 

Frigiliana

Indtil 26. november

Cármen Cólogan udstiller i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

 

Fuengirola

2. december kl. 20.30

Bossanova-koncert med japanske Koji Shiokawa og spanske Juanma Romero i Casa de la Cultura. Gratis entré.

2. – 6. december

Charles Dickens’ A Christmas Carol opføres på Salon Varietes. Hver dag kl. 20.00, søndag kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.

 

Málaga

25. – 27. november

Bryllupsmessen, Celebra Málaga, afholdes i kongrescentret Palacio de Feria y Congresos. Samtidig afholdes også messen BabyGood. Mere info på www.fycma.com.

1. december kl. 21.30

2. december kl. 17.30 og 21.30

3. december kl. 17.30 og 21.30

4. december kl. 14.00 og 18.00

Cirque du Solei optræder med showet Alegria, altså glæde, i Palacio de Deporte María Martín Carpena. Entré fra 28 euro for børn, 34,5 euro for voksne kan købes på www.elcorteingles.es.

 

Marbella

Indtil 14. januar

Lía G: La belleza Inquietante er titlen på udstillingen på Museo Grabado Español i den gamle bydel.

Indtil 27. november

Julebasar, hvorfra overskuddet går til velgørenhedsorganisationen Cáritas de Marbella, afholdes i kongrescentret.

3. – 11. december kl. 12.00 – 22.00

En kulinarisk messe med titlen 30 Feria de Muestras de Marbella Especial Salón Gastronómico i kongrescentret.

 

Mijas

27. november

Den russiske duo Vera Anasova og Claudio Baviera spiller klassiske værker under titlen En Danza por el Mundo i Teatro Las Lagunas. Tlf.: 952 468 100.

3. december kl. 19.00

Julekor synger julen ind på kommunekontoret i La Cala.

3. – 6. december kl. 12.00 – 20.00

Julebasar med marked, mad og drikke samt besøg af Julemanden foran kommunekontoret i La Cala.

 

Nerja

24. november kl. 21.00

Susan Velary Jazz Quartet giver koncert i kulturhuset. Entré 10 euro.

25. november kl. 21.00

Jazz med Oliver & Llombart Duo i kulturhuset. Entré 10 euro.

 

Torremolinos

4. – 8. december

Nonner fra klostre i Andalusien og Extremadura viser og sælger julekager og andet bagværk i kongrescentret. Gratis entré.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa