Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Hotellet hvor gasulykken indtraf i går.

Norsk kvindes situation kritisk efter eksplosion på Gran Canaria

20 personer blev skadet, seks af dem alvorligt, da en gastank eksploderede i går på hotel Cordial Mógan Playa i Puerto de Mogán på Gran Canaria.

Eksplosionen skete tidligt om morgenen, da en lastvogn leverede gas til hotellet. Ansatte havde advaret om, at der lugtede af gas, men ingen nåede at reagere, før den kraftige eksplosion raserede hotellet. Det gik specielt ud over hotellets spa, hvor taget kollapsede.

Her befandt sig også den norske kvinde, som er den, der kom værst til skade. Det oplyses i dag, at hendes brandskader dækker hele kroppen, og at hendes situation er meget kritisk.

De andre svært tilskadekomne har brandsår på mellem 30 og 60 procent af kroppen og forventes at klare sig. De er i øvrigt ansatte på hotellet.

To danskere befandt sig også på hotellet, da eksplosionen indtraf, men de meldes i god behold. Det samme er de øvrige, omkring 140 norske gæster. Alle hotellets godt 800 gæster blev evakueret umiddelbart efter ulykken, men fik sent i går eftermiddag lov til at vende tilbage til hotellet.

 


Skiven af chorizo, der nu også har fået sin egen side på Facebook.

Stemmeseddel med en skive pølse godkendt

En skive chorizo var lagt i kuverten sammen med én af stemmersedlerne i kommunen Val do Dubra i A Coruña ved valget den 20. november, skriver den galiciske avis, Correo Gallego.

Vælgeren havde måske set for mange film med hestehoveder i senge, i hvert fald ville vedkommende helt sikkert sende en klar besked, da navnet på den ellers uskyldige chorizo jo også bruges til at beskrive svindlere og bedragere.

Vælgeren havde stemt på PP, men trods stemmen tolkes pølseskiven som en utvetydig besked til det parti.

Den fedtede stemmeseddel blev først godkendt, mens det ledende parti i kommunen, det nationalistiske, galiciske koalitionsparti BNG, protesterede med det argument, at pølseskiven var ”en klar fornærmelse”. PP mente selvfølgelig, at stemmen skulle tælles med. Et valgudvalg studerede så regelsættet omkring valg og stemmesedler, og man konkluderede, at selv en efterhånden træt skive pølse ikke kunne ugyldiggøre stemmen.

 


Marisol Yagüe under retssagen ved domstolen i Málaga.

Tidligere borgmester i Marbella bestukket med 1,5 millioner euro, hævder Roca

Da Marisol Yagüe fra 2003 til 2006 var borgmester i Marbella, modtog hun næsten 1,5 millioner euro i bestikkelse fra daværende formand for byplanlægningen i kommunen, Juan Antonio Roca.

Det hævder i hvert fald Roca, der stadig afhøres som den hovedmistænkte i Malaya-sagen, Spaniens største korruptionsskandale nogensinde.

For knapt en måned siden kom den første tilståelse fra Roca, som indrømmede, at han i årene 1992 og 2006 havde modtaget omkring 33,3 millioner euro i bestikkelse fra firmaer, der var interesserede i at lave forretninger i Marbella. Af de 33,3 millioner hævdede han, at han betalte mindst tre millioner euro ”i kuverter” til kollegerne i byrådet, og nu har han så sat navne på nogle af modtagerne.

Udover den daværende borgmester Yagüe, der ifølge Roca skulle have modtaget de 1,5 millioner euro i løbet af en periode på bare to år, skulle han have givet byrådsmedlem Isabel García Marcos 312.000 euro og andre byrådsmedlemmer 60.000 euro.

Retssagerne mod de i alt 92 tiltalte kører nu på 14. måned i Ciudad de la Justicia i Málaga.

 


Davis Cup-holdet ses her med træner Albert Costa (yderst t.v.).

Davis Cup-finale i Sevilla

Rafael Nadal (2), David Ferrer (5), Feliciano López (20) og Fernando Verdasco (24) er udvalgt af landstræner Albert Costa til at spille med i Davis Cup-finalen mod Argentina.

De to førstnævnte kommer sandsynligvis til at spille singlematcherne, mens de to andre vil være med i doublerne.

Marcel Granollers (27) er med som reserve, mens Marc López er med som træningspartner.

Spanien er storfavoritter. Holdet har været finalist syv gange før og har vundet turneringen fire gange. Den ene gang var i 2008, hvor finalen stod mod netop Argentina.

Der spilles fra den 2. – 4. december på Estadio de La Cartuja i Sevilla.

 


Den nuværende leder af PSOE, statsminister José Luis Zapatero, forlader PSOE og toppen af spansk politik.

Partileder søges

PSOE er i krise efter det ydmygende nederlag den 20. november.

Statsminister José Luis Zapatero havde overladt det socialistiske partis fremtid i hænderne på Alfredo Pérez Rubalcaba, men efter søndagens resultat, er det ikke længere sikkert, at den nu forhenværende spidskandidat vil fortsætte i toppen af partiet og også overtage posten som generalsekretær efter José Luis Zapatero.

Men partiet mangler en stærk figur, der kan genopbygge moralen i rækkerne efter det værste nederlag siden 1977 og efter den nuværende regerings manglende evne til at kontrollere landets økonomi.

Det siges, at Rubalcaba i øjeblikket ”mediterer” over spørgsmålet, og foreløbig er der ingen andre ansøgere, der er ingen, som tør sige, at de kan gøre det bedre.

PSOE afholder generalforsamling i februar, hvor der uanset hvad skal udpeges en ny generalsekretær.

 


Ikke just varm luft mellem de to tidligere holdkammerater Zlatan og Messi.

Valencia holder målfest, Barcelona klarer ærkerival

I Champions League gruppespillet havde Valencia i aftes besøg fra Belgien, nærmere betegnet Genk. Og hjemmeholdet lagde ud, præcist som det havde tænkt sig at afslutte matchen. Roberto Soldado producerede et hattrick allerede i første halvleg, og kampen sluttede 7 – 0. Det er den højeste målscore, som et spansk hold har opnået, siden Champions Leagues start i sæsonen 1992 – 1993. Valencia skal på trods af sejren have mindst et point næste gang mod Chelsea for at gå videre.

FC Barcelona var derimod på San Siro, Milano, hvor det gjaldt AC Milan, i hvad som snart kan kaldes et klassisk opgør. På Milan-siden stod selvfølgelig den tidligere Barça-spiller, Zlatan Ibrahimovic, der forlod klubben ad bagdøren efter uoverensstemmelser med træner Pep Guardiola. Svenskeren havde hele kampen følge af Xavi, men lykkedes ham trods alt at score et enkelt mål.

Inden da havde Barcelona dog fremprovokeret et selvmål i den anden ende, hvorefter Messi scorede på et ellers tvivlsomt straffespark, som desuden gav ham et gult kort, Boateng brugte akrobatik til Milans andet mål, mens Xavi afgjorde sagen til 3 – 2.

Alt i alt en fantastisk kamp, der mindede om en verdensmesterskabsfinale og ikke en gruppekamp i Champions. Barcelona, der allerede var sikker på at gå videre, gør det nu som vinder af gruppen.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.