Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


De fleste ulykker sker i hjemmet.

Kong Juan Carlos gået ind i dør i paladset

Da kong Juan Carlos i går skulle godkende ni nye ambassadører til Spanien, skete det med et blåt øje og et plaster på næsen.

Den spanske konge var kommet til at gå ind i kanten af en dør, da den pludselig åbnede sig, mens han gik forbi, og det gik altså ud over venstre øje og næsen, lyder forklaringen på uheldet, der var sket samme morgen i Palacio de la Zarzuela.

”Det er, hvad der sker, når man går ind i døre,” citerer avisen ABC den uheldige konge, der til et arrangement i aftes havde valgt at tage solbriller på.

 


Udsynet reduceres med 90 procent.

Politiet advarer bilister mod æggekastere

Policia Local advarer bilister om en ny mode blandt røvere, der har bredt sig over store dele af verden og som nu også er kommet til Spanien.

Røverne pisker vand i æg, som dermed bliver til en klistret og nærmest mælkehvide masse. Den kaster de så på bilernes forruder, hvormed føreren får sit udsyn reduceret med 90 procent, bliver nødt til at stoppe og dermed bliver et nemt offer. Røverne optræder ofte i bander.

Politiet giver følgende råd, hvis man skulle blive udsat for denne nye form for landvejsrøvere:

· Tag det roligt.

· Brug ikke vinduesviskerne.

· Sprøjt aldrig vand på.

· Træd på speederen. Uden hast og uden at stoppe.

· Stop ikke, før du når til et sted med flere mennesker, som f.eks. en tankstation.

 


25 losunger har overlevet i år.

Lossene lider af kronisk nyresygdom – foreløbig 11 aflivet

Veterinærer har netop aflivet hunlossen Duna i opdrætscentret El Acebuche i naturparken Doñana. Lossen led af kronisk nyreinsufficiens, som hun fik konstateret i slutningen af 2009, men i går måtte dyrlægerne altså opgive fortsat behandling. De skønnede, at Duna på trods af smertebehandling led så meget, at det var nødvendigt at aflive hende.

Man har siden 2009 fundet forholdsvist mange tilfælde af sygdommen hos dyr i fangenskab, hvilket man frygter, kan skyldes et vitamintilskud.

Sygdom har indtil videre kostet 11 losse livet.

Ellers har 2011 foreløbig været et godt år for den iberiske los, Lince Ibérico, som dog stadig er verdens mest udryddelsestruede kat. Hele 25 unger er i årets første godt 10 måneder født i El Acebuche, hvor de også lader til at overleve. Det er det højeste antal siden 2005, da den første losunge så dagens lys i fangenskab.

 


Banco Sabadell var gårsdagens offer.

Bankrøveri i Marbella

Bevæbnet med både en kniv og en pistol trådte en mand i går morges omkring kl. 08.30 ind i én af Banco Sabadells afdelinger i Marbella, nærmere betegnet på Calle Peñuelas.

Han truede de ansatte, som tømte kasserne, og lykkedes derefter at slippe derfra.

Politiet er nu på jagt efter en mand på mellem 40 og 45 år, der måler omkring 1,70 m. Han havde ansigtet dækket til under røveriet.

Det er ikke offentliggjort, hvor mange penge, der var i kasserne.

 


Vist i flere arabiske lande.

Bøssers valgkys på Al Jazeera

En af de mest omtalte episoder fra valgdagen den 20. november er et pars kys. Og det er ikke valgets vinder, Mariano Rajoy der giver sin hustru, Elviria Fernández, det obligatoriske sejrskys for åben skærm, men et bøssepars noget mere entusiastiske kys.

Hændelsen fandt sted sent søndag aften, da det stod klart, at PP havde vundet. Den arabiske TV-station Al Jazeeras engelsksprogede nyhedsstation transmitterede derefter også fra Calle Génova i Madrid, hvor PP har sit hovedkontor. Ind i den homofobiske TV-stations billede trådte så pludselig to mænd, som begyndte at kysse, og de fortsatte med at vise deres kærlighed, mens reporteren, Andrew Simons, forklarede alt om valgresultaterne og den kommende statsministers mange udfordringer.

Udsendelsen blev vist direkte i store dele af den arabiske verden, hvor homoseksualitet er forbudt og kan resultere i dødsstraf, hvilket gør hændelsen til mere end blot en anekdote.

I øjeblikket er det den mest læste nyhed på avisen El Mundos hjemmeside.

 


José Callejón fejrer et af sine to mål.

Real Madrids reserver knuser Dinamo Zagreb

Efter kun at have lidt nederlag i Champions League, var Dinamo Zagrebs spillere ikke de mest motiverede, da de i aftes trådte ud på Santiago Bernabeus græs. Hønen og ægget-spørgsmålet gør sig også gældende i fodbold, men uanset om motivationen var der eller ikke, var kroaterne bagud efter bare to minutter, og Real Madrid førte med fire mål allerede efter 20 minutter. To mere fulgte trop i anden halvleg.

Real Madrid-træner José Mourinho benyttede kampen til at afprøve nogle af reserverne, heriblandt Adán på mål og José Callejón, der kvitterede med to scoringer.

Zagreb lykkedes dog at komme forbi Adán i det 81. og 90. minut til slutresultatet 6 – 2. Kroaternes mål var historiske mål. Ikke kun var deres første i Champions, det var også de første til at gå ind hos Real Madrid i denne sæson.

Villarreal tabte ude mod Bayern München. 1 – 3.

Der er mere Champions i aften kl. 20.45, hvor Valencia møde Genk (GolTV), mens FC Barcelona er i Milano til opgøret mod Milan (TVE1).

 


Déu meu, synes mallorquineren at tænke.

Nadal bøjer sig for Federer i London

”Han spillede for godt,” var Rafael Nadals eneste kommentar om kvartfinalematchen mod Roger Federer i går i ATP-finalen i London.

Schweizeren gjorde da også det, spillede godt. Og lidt til – han jævnede spanieren med 6 – 3, 6 – 0.

Nadal skal nu møde franskmanden Jo-Wilfried Tsoga. Vinderen går videre til semifinalen.

 


David Ferrer.

Ferrer mod Djokovic

David Ferrer møder i dag nummer et på ATP’s rangsliste, Novak Djokovic.

Kampen vises fra kl. 21.00 på Teledeporte.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa