Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hej!

Jeg hedder Tommy og er 48 år gammel. Jeg bryder mig ikke om at gå til tandlægen og har derfor ikke fået undersøgt mine tænder af en tandlæge i 15 år. Jeg burde bestille tid, for mit tandkød er begyndt at bløde, og det gør ondt i mine tænder. Men jeg kan ikke lide lyden fra tandlægeboret, og jeg er bange for at blive bedøvet. Hvad skal jeg gøre? Kan I hjælpe mig?

Hej Tommy

Mange tak for din mail. Du er ikke den eneste, der er bange for at gå til tandlægen. Mange mennesker har samme frygt som dig. Vi er derfor altid velforberedte og kan hjælpe dig med de ting, du er bange for eller ikke bryder dig om ved et tandlægebesøg.

Det vigtigste er en åben og klar kommunikation mellem patienten og tandlægen. Fortæl tandlægen hvad det er, du ikke bryder dig om og stil alle de spørgsmål, du har lyst til både før og under behandlingen. Og husk også at nævne de ting, du ikke vil høre os! Vi er jo alle forskellige, og derfor er det vigtigt at man kommunikerer godt med tandlægen. Vi forsøger altid at skabe en rolig atmosfære på vores tandlægeklinik, så patienterne føler sig afslappede under hele behandlingen.

Tandlægeborets lyd kan nemt dæmpes med musik. Patienten kan selv vælge, hvilken musik der skal spilles, man kan også låne et par høretelefoner, så al lyd fra boret forsvinder.

Bedøvelsen behøver ikke at gøre ondt. Hvis man først lægger en bedøvende gel, der hvor bedøvelsen skal lægges, mærker patienten ikke stikket fra bedøvelsessprøjten. Derefter lægges bedøvelsen forsigtigt, så patienten ikke mærker noget.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan vi os tilbyde medicinske hjælpemidler:

Dormicum indeholder et lægemiddel, der hedder midazolam. Det tilhører gruppen af præparater, der kaldes”bensodiazepiner”. Dormicum virker hurtigt og gør, at patienten føler sig søvning. Det har også en afslappende effekt i musklerne. Effekten varer nogle timer efter behandlingen er afsluttet. Det kan derfor være nødvendigt, at patienten bliver på klinikken lidt tid efter behandlingen, eller at man sørger for at blive hentet, da man ikke må køre bil efter behandlingen.

Lattergas er en mildt bedøvende gas, der indåndes gennem næsen via en maske under behandlingen. Lattergas gør patienten rolig og lindrer smerter. En halv time efter behandlingen, forsvinder effekten, og patienten kan forlade klinikken uden assistance.

Et tandlæge besøg har ændret ssig meget de sidste mange år, og det behøver i dag ikke være forbundet med smerte og ubehag at gå til tandlægen.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på Nordic Dental Clinic.

Af tandlæge Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa