Det danske magasin i Spanien

De fleste ved ikke, hvor stor betydning mavesyren har for fordøjelsen og dermed vores helse og velbefindende, Ja, man støder endda på den opfattelse, at mavesyre er skadelig, og at det gælder om hele tiden at spise på en sådan måde, at dannelsen af mavesyre hæmmes mest muligt. Fortæller man, at mavesyre er det samme som saltsyre (hydrogenklorid), er der nogle, der tror, at der er tale om en sundhedsskadelig substans, som det er farligt at få i sig. Intet kan være mere forkert! Mavesyre produceres af vore egne celler og er absolut nødvendig for, at proteiner og mineraler kan nedbrydes under fordøjelsesprocessen, og for at visse bakterier ødelægges.

 

Der tales nu om, at udbredelsen af salmonella kan skyldes, at der er utroligt mange, der mangler mavesyre. Dels fordi mange tager syreneutraliserende midler måske for længe eller ikke producerer nok. På den måde kan salmonellabakterierne nemmere slippe forbi maven og ud i systemet. Mangler man syre, gøres udtømningen langsommere, negative bakterier dræbes ikke, og den følgende forrådnelse af ufordøjet føde er en god begyndelse for mange alvorlige sygdomme.

 

For at undgå enhver misforståelse: Naturligvis kan vores organisme producere for meget mavesyre, og det er én af årsagerne til mavesår, men dette er snarere undtagelsen end reglen. Langt mere almindeligt er det, at vi producerer for lidt, bl.a. fordi vores evne til at danne saltsyre svinder med årene, fx har ca. 30% af alle mennesker over 60 år for lidt saltsyre. For lidt saltsyre vanskeliggør netop hos midaldrende og ældre mennesker optagelsen af de to vigtige mineraler jern og kalium. Kosten er kendt for at være protein- og fedtrig, idet den for en stor del består af kød og mejeriprodukter. En sådan kost stiller særlige krav til fordøjelsesapparatet, bl.a. til saltsyrebalancen i maven.

 

Flg. grupper er typisk udsat for saltsyremangel: midaldrende og ældre, de er vant til at spise ”kraftig” kødkost, mennesker hvis saltsyrebalance er forstyrret af alkoholindtagelse, stress eller mangel på forskellige vitaminer og mineraler, bodybuildere og andre sportsfolk, der indtager ekstra meget protein. Det er på denne baggrund, at man anbefaler brugen af HCL Complex tabletter til mennesker, der besværes af en træg fordøjelse, nedsat velvære og deraf følgende træthed og uoplagthed, når årsagen ligger i en meget protein/fedtrig kost, eller når der er en naturlig (fx aldersbetinget) disposition til at producere for lidt saltsyre. HCL Complex indeholder pepsin (enzym) og betainklorid, naturligt forekommende substanser, der omdannes til saltsyre i maven. Derved bidrager HCL Complex til en bedre opløsning og nedbrydelse af føden, og samtidig forhindres det, at de skadelige tarmbakterier får gunstige vækstbetingelser. HCL Complex normaliserer således saltsyrebalancen, forebygger og lindrer oppustet mave og trykken på de indre organer. Blot 1-2 tabletter i forbindelse med et kødrigt måltid kan gøre underværker.

 

HCL Complex forhandles i Vitamina i Centro Idea.

Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.