Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


José Manuel Campa spår nu en vækst på 0,8 procent i indeværende år.

Regeringens regnestykke i sandhedens time
Med bare tre dage til parlamentsvalget har den spanske regering endelig erkendt det, som de fleste eksperter længe har sagt, nemlig at den økonomiske vækst i år langt fra bliver på 1,3 procent.
Det indrømmede statssekretær for økonomiske anliggender, José Manuel Campa, kort efter, at det statistiske institut (INE) havde offentliggjort tallene, der viser, at den spæde forbedring i økonomien samlet set var stoppet i årets tredje kvartal, hvor væksten var lig 0. Han spår nu i stedet, at væksten for året vil blive på 0,8 procent.
”Med de tal vi har nu, og de udsigter der er for vækst, og sådan som verdensøkonomien går, er det logisk at konkludere, at resultatet i dette kvartal [det fjerde], vil blive nogenlunde det samme, som det, vi hidtil har haft. Som et resultat af det, vil den gennemsnitlige vækst blive omkring det, vi har lige nu, hvilket vil sige 0,8 procent,” citeres Campa i El País.
Den procentsats stemmer overens med den Internationale Valutafonds forudsigelser, mens EU i stedet mener, at væksten kun vil blive på 0,7 procent.
Campa fastholder dog, at det årlige offentlige underskud af bruttonationalproduktet (BNP) vil blive reduceret til seks procent. Sidste år lød underskuddet på 9,2 procent. Både den spanske nationalbank og BBVA har ellers spået, at målet ikke vil blive nået på grund af regionernes manglende evne til at skære ned på deres udgifter.PSOE’s spidskandidat Alfredo Pérez Rubalcaba flankeret af statsminister José Luis Zapatero (t.h.) og
formanden for den andalusiske lokalregering, José Antonio Griñan.

PSOE holder valg- og måske afskedsfest i Málaga
6.000 mennesker mødte i aftes op til PSOE’s valgmøde sammen med de fleste medlemmer af den socialistiske top i kongrescentret i Málaga.
Det var den første gang, at statsminister José Luis Zapatero deltog i et valgmøde med Alfredo Pérez Rubalcaba, partiets spidskandidat til statsministerposten ved valget, der afholdes på søndag den 20. november.
De fremmødte hyldede Zapatero for hans år som statsminister og formand for det socialistiske parti. Hans tilhængere også må have følt en vis vemod, da alt peger på, at det bliver det konservative PP’s kandidat, Mariano Rajoy, der skal efterfølge ham på posten som landets statsminister.
Modstandere af højhastighedstog smider lagkage i hovedet på Yolanda Barcina.

Seks års fængsling for lagkagekastning
De tre aktivister som den 27. oktober smed lagkager i hovedet på formanden for Navarras lokalregering, Yolanda Barcina, kan risikere op til seks års fængsel. Det er konklusionen, efter højesteretsdommer Santiago Pedraz netop har afgjort, at tiltalen mod dem skal bibeholdes som et ”angreb på offentlig myndighed”.
Episoden fandt sted under et møde i et pyrenæisk arbejdsråd, kaldet Comunidad de Trabajo de los Pirineos, som blev afholdt i Toulouse i Frankrig. De tre aktivister, der alle kommer fra Navarra, tog til lagkagekastningen i protest mod konstruktionen af spor til hurtigtoget AVE i den nordspanske region. De er medlemmer af organisationen Mugitu, som mener, at hurtigtoget er ”miljøfjendtligt og antisocialt.” Meningen med aktionen var at ydmyge regionslederen, der tilhører det lokale parti Unión del Pueblo Navarro.
Aktivisterne er tiltalt for samme lovovertrædelse ved den franske domstol, hvor også fire franskmænd er anklaget for at have deltaget i aktionen.Hælervarer i form af sydfrugter.

Fire personer anholdt efter tyveri af otte ton mango og avokado i Vélez-Málaga
Fire personer blev anholdt i går i Vélez-Málaga og anklaget for at have stjålet otte ton mangoer og avokadoer.
De anholdte, der er mellem 19 og 46 år, skulle stå bag syv forskellige røverier på landejendommen i La Axarquía.
Politiet har siden oktober modtaget stadig flere anmeldelser fra frugt- og grønsagsavlere, som får sine afgrøder stjålet, og politiet har derfor øget overvågningen i området, specielt efter mørkets frembrud. Under disse patruljer har man anholdt flere personer, senest de førnævnte fire, som menes at komme fra Málaga.
De spiselige tyvekoster sælges nemt til mellemmænd i andre byer eller ved små boder langs landevejene.Fremover bliver togturen på kun to timer og 20 minutter.

Endnu hurtigere mellem Málaga og Madrid
Togturen mellem Málaga og Madrid skal nu blive endnu hurtigere.
Det offentlige selskab, der er ansvarlig for landets togbaner, Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), har netop meddelt, at man takket være en række forbedringer på linjen endnu engang vil være i stand til at afkorte togturen.
Fra slutningen af december bliver togturen mellem de to byer forkortet med 10 minutter, og det vil sige, at en forbindelse uden stop undervejs kun vil vare to timer og 20 minutter.
Den maksimale hastighed vil stadig være 300 km i timen, gennemsnitshastigheden godt 200 km i timen.Komikeren Eva Hache modtog mordtrusler i cyberspace.

Anholdt i Marbella for mordtrusler på Twitter
En ung fyr blev i går anholdt i Marbella for at have skrevet mordtrusler på det sociale netværk og blogge-site Twitter. Truslerne var først og fremmest rettet mod komikeren Eva Hache, mens også Formel 1-køreren Lewis Hamilton og en række andre kendte personer.
Bloggeren havde skrevet truslerne under pseudonymet Pelayo Gil i mandags, hvorefter Hache anmeldte det til politiet, der allerede i går kunne banke på Pelayo Gils dør i Marbella.
Han var ifølge Dario Sur overrasket over at være blevet fanget og sværger, at han aldrig kunne finde på at føre truslerne ud i livet.Manden med det taske-klingende kælenavn vender hjem.

Guti træt af Tyrkiet
Der er kun gået et år, siden Guti forlod Real Madrid for at prøve kræfter og se grønnere græs hos en anden klub, nærmere betegnet Besiktas i Istanbul.
Foreløbig har han kun været på banen i sammenlagt 70 minutter denne sæson, og det har været medvirkende til, at han har besluttet sig for allerede nu at vende hjem til Spanien. Klubben skylder ham desuden 1,5 millioner euro og kan derfor ikke gøre meget ved, at Guti har revet kontrakten i småstykker.
35-årige Guti, eller José María Gutiérrez Hernández, leder nu efter en ny klub i hjemme Spanien.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa