Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


En af de to kan på mandag kalde sig ”kommende statsminister. PSOE’s Alfredo Pérez Rubalcaba (t.v.) eller PP’s Mariano Rajoy.

Valg på søndag
Søndag den 20. november kan 35.701.969 stemmeberettigede spanske statsborgere stemme ved et af de over 200.000 stemmesteder i landet.
Næsten otte års socialistisk regering med statsminister José Luis Zapatero i spidsen er snart slut, og det er mere end tvivlsomt, at det bliver hans efterfølger i PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, der kommer til at følge i ham i La Moncloa.
Der er kun to dage til valget, og ifølge alle meningsmålinger vil det konservative PP slå PSOE med omkring 16 procentpoint og dermed vinde majoriteten i kongressen samt statsministerposten til spidskandidaten, Mariano Rajoy.
Selve regeringsskiftet vil ske omkring den 20. december.
Ifølge en meningsmåling på Diario Surs hjemmeside forventes 91,3 procent af vælgerne at stemme på søndag.

Læs mere:
Om kandidaterne, deres baggrund og muligheder for at vinde valget: Et valg utide, men på tide
Om den afgående statsminister: José Luis Rodríguez Zapateros eftermæleDe kan måske påvirkes positivt af en ny regering.

Risikopræmien løber løbsk
Det var håbet, at valget og udsigten til en ny, konservativ regering kunne berolige markedet, men ikke engang de ret konstante meningsmålinger lader til at have nogen betydning.
Dagen er som de seneste dage startet med store uroligheder og megen nervøsitet. Renten på statsobligationer er steget til 7,1 procent, og risikopræmien er på 525 basispoint, altså højere end i Italien.
Det er nu fjerde dag, at Spanien ligger i farezonen.
”Jeg håber, at dette stopper, og at man lægger mærke til, at der på søndag er valg i Spanien,” sagde Mariano Rajoy tidligere på dagen til Onda Cero, hvor han også beder markedet om at give den nye regering ”mere end en halv time”.Fuengirolas borgmester flankeret af rådgivere poserer her efter at have inspiceret arbejdet på en rundkørsel.

Snart normale tilstande på Mijas-vejen
Fra næste uge skulle der endelig være nogenlunde normale tilstande igen på Mijas-vejen, altså landevejen mellem Mijas og Fuengirola, meddeles det fra kommunen i Fuengirola.
Myndighederne ved endnu ikke præcist, hvilken dag arbejdet bliver helt færdigt.
De vigtigste ændringer på strækningen er udvidelsen af kørebanerne og to rundkørsler, der skal forbedre sikkerheden på strækningen, som også forbinder de to byer med motorvejen.
Derudover vil tilkørsel til A 7 fra Avda. Clemente Díaz Ruíz i Fuengirola ikke længere være muligt, da ministeriet for offentlige arbejder (Fomento) har anset den for at være for farlig, informerede Fuengirolas borgmester, Esperanza Oña (PP), da hun i går besøgte vejarbejdet. Hun gav samtidig udtryk for sin store tilfredshed med, at strækningen snart kan åbne, efter forsinkelser på grund af økonomiske problemer hos konstruktionsselskabet Profasán. Arbejdet har kostet næsten otte millioner, som dog er betalt af El Corte Inglés (Hipercor S.A) som en del af aftalen omkring grunden, hvor Costa Mijas står, ligesom der nu bliver færre forhindringer på vejen til stormagasinet.
Efter næste uge skulle man kun mangle at færdiggøre enkelte detaljer på strækningen.Et halvt ton skulle han have smuglet via et flyttefirma.

Dansker anholdt for hashsmugling
En dansk statsborger er blevet anholdt på Costa del Sol for at smugle store mængder hash til Danmark.
Det danske politi havde bedt det spanske politi om at anholde den 34-årige dansker, efter de i oktober havde fundet et lager udenfor København, hvorfra sporene ledte til Sydspanien.
Den anholdte var ansat i et dansk flyttefirma, og benyttede tilsyneladende flyttetransporterne til også at transportere narkoen fra Spanien til Danmark. Der skulle være tale om over et halvt ton.
Han er blevet bragt til København, hvor han skal for retten. Det samme skal 11 andre tiltalte i sagen. Derudover er to anholdt i Marokko, hvor de er anklaget for at have smuglet hashen ud af det land og ind i Spanien.Roser overalt på Muesum of Modern Art til ære for spansk films allerstørste.

MoMa overgiver sig til Almodóvar
Pedro Almodóvar er netop blevet hyldet af MoMa, museet for moderne kunst i New York.
Museets ledelse fremhæver den spanske filminstruktørs evne til nytænkning, som det sås i filmen Hable con Ella (Tal til Hende).
Hæderen blev præsenteret under en gallamiddag på museet, hvor en række andre kendisser også var til stede, heriblandt Sara Jessica Parker, til hvem Almodóvar har sagt, at han gerne vil have hende med i en af sine film.
”Jeg er meget rørt. Det er 28 år siden, at en af mine film først blev vist her på MoMa. Jeg er meget stolt over, at de opdagede mig,” sagde en rørt Almodóvar i sin takketale.Málaga CF’s fans må vente til på mandag.

Liga igen
Efter pausen, hvor de spanske landsholdspillere stod for et nederlag til England og bare uafgjort i Costa Rica, er de tilbage på de hjemlige plæner, og dermed er La Liga tilbage. Lørdag lægger Villarreal ud mod Betis kl. 18.00, mens Barcelona to timer senere tager imod Zaragoza på Camp Nou, og Valencia yderligere to timer senere, altså kl. 22.00, får Real Madrid på besøg.
Søndagens mest interessante kampe bliver nok først Atlético mod opkomlingen Levante, den kamp fløjtes i gang kl. 20.00, mens Granada kl. 22.00 møder Mallorca. Málaga CF spiller først på mandag, nærmere betegnet kl. 21.00 i Santander mod Racing.Bare to koncerter.

Rihanna gæster Spanien
In-sangeren fra Barbados, kendt som bare Rihanna, kommer i december til Spanien med sit eksotiske show og sine varmblodige sange. Der er kun planlagt to koncerter.
14. december: Palau Sant Jordi i Barcelona.
15. december: Palacio de Deportes, Comunidad de Madrid.
Entreer kan bookes på www.elcorteingles.es.


¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
18. november kl. 20.30

I Love Bach er titlen på en koncert med værker af Johann Sebastian Bach, som kan høres i Castillo Bil Bil.
25. – 27. november kl. 20.30
Festivalen Blues At Midnight byder i år på ni forskellige koncerter. Den afholdes på Hotel Sunset Beach Club. Mere information fås på tlf.: 952 913 285.

Frigiliana
Indtil 26. november

Cármen Cólogan udstiller i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
18. november kl. 20.30

Koncert med jazzbandet Jazztease i Casa de la Cultura. Gratis entré.
19. november kl. 12.00 – 16.00
Søsterloge Andalucía no. 1 holder sin årlige julebasar på Restaurant Lucia i Fuengirola. Der vil være salg af vafler, og kl.15.00 afholdes en stor lodtrækning.
18. – 20. november
Musikken fejres med An Evening of Song på Salon Varietes. Fredag og lørdag kl. 20.00, søndag kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.

Málaga
18. november kl. 20.30, 19. november kl. 20.00

Beethovens 7. klaverkoncert, også kaldet Dansens Apoteose, spilles af Abdel Rahman el Bacha på Teatro Cervantes.
21. november kl. 21.00
Thomas Helmig giver koncert – Helmig Solo – på Teatro Cervantes. Entré 53 euro. Læs mere på www.teatrocervantes.com.

Marbella
Indtil 14. januar

Lía G: La belleza Inquietante er titlen på udstillingen på Museo Grabado Español i den gamle bydel.
24. – 27. november
Julebasar, hvorfra overskuddet går til velgørenhedsorganisationen Cáritas de Marbella, afholdes i kongrescentret.

Mijas
27. november

Den russiske duo Vera Anasova og Claudio Baviera spiller klassiske værker under titlen En Danza por el Mundo i Teatro Las Lagunas. Tlf.: 952 468 100.

Nerja
18. november kl. 21.00
Entre Tangos, med forrygende tangomusik og -dans i kulturhuset. Entré 13 euro, ved indgangen eller på www.teleentrada.com.
24. november kl. 21.00
Susan Velary Jazz Quartet giver koncert i kulturhuset. Entré 10 euro.
25. november kl. 21.00
Jazz med Oliver & Llombart Duo i kulturhuset. Entré 10 euro.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa