Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Politiets lager ligner et hvilket som helst lager.

Det store narkorøveri
Røveriet i weekenden i politiets lager på Muelle Heredia i havnen i Málaga, var allerede, som Dagens Nyheder fra La Danesa Nyheder omtalte i går, skildret som Spaniens største narkorøveri. Men det er tilsyneladende større, end nogen havde forestillet sig.
De foreløbige undersøgelser peger nemlig på, at der er stjålet omkring 300 kilo narkotika, mest kokain men også heroin, som samlet er så meget som 10 millioner euro værd på gaden, skriver Diario Sur.
Og narkoen er nu på vej tilbage til gaderne, hvor kokainen sælges for mellem 32.000 og 35.000 euro per kilo, og heroinen for omkring 50.000 euro per kilo. Den vil forvolde skade på narkomaner og potentielle brugere, og politiet, som har spildt sit arbejde, må starte forfra med at forsøge at beslaglægge den.
Røverne vidste, hvad de gjorde. De lykkedes at deaktivere både havneområdets og lagerets alarmsystemer, de brugte specialudstyr til at bryde ind i den sikkerhedsboks, hvor den hårde narko blev opbevaret, og de gik kun efter den, mens de efterlod en stor mængde hash.
Derudover fjernede de harddisken fra den computer, der opbevarede billeder taget af lagerets overvågningskameraer, ligesom de tog selve kameraerne med sig.
De anvendte et køretøj, formentlig en lille varevogn, og politiet har nu fundet en udbrændt vogn i et industrikvarter, hvor der ligger rester af værktøj, som kan være det, der blev brugt til indbruddet. Varevognen var meldt stjålet.
Politiet afviser ikke, at betjente kan være involveret i røveriet.
Tyvene bliver anholdt.

Ansatte overmander tyve
To tyve var mindre succesrige, da de i går forsøgte at plyndre en juvelerforretning i Puerto Banús.
De havde ringet på døren til forretningen, og da en ansat åbnede for at lukke dem ind, satte de en kæp i døråbningen for at sikre, at de nu også kunne komme ind, og at de kunne slippe af sted igen. Vel inde slog de forretningens to ansatte og truede dem med en kniv og en pistol, som senere viste sig at være en stødpistol. De tømte montrerne for de meste værdifulde genstande og stak af, ud på gaden.
De to ansatte havde i mellemtiden sundet sig og satte efter tyvene, og med hjælp fra en forbipasserende senegalesisk gadehandler lykkedes de at indhente og overmande tyvene og at holde på dem, til politiet nåede frem få minutter senere.
Den ene af tyvene er en voksen mand, den anden en fyr på 17 år. Begge kommer fra Estland og var indkvarteret på et hotel i Marbella.Alfredo Pérez Rubalcaba (t.v.) og José Luis Zapatero ved en tidligere lejlighed.

Eneste valgmøde med Zapatero og Rubalcaba afholdes i Málaga
Statsminister José Luis Zapatero deltager i dag for første i denne valgkamp i et valgmøde med sin partifælle og efterfølger som formand for PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Og det møde afholdes i aften i Málaga, nærmere betegnet i kongrescentret, Palacio de Ferias y Congresos.
Inden mødet besøger statsministerkandidaten flere andalusiske byer for at afholde såkaldt ”mikromøder”. Det sker i Antequera, Punta Umbría, Lebrija og Jerez.
Partiet, der frygter et sviende nederlag ved valget på den 20. november, ruller i aften det store skyts ud. Udover den nuværende statsminister og manden, som de håber, bliver den næste, deltager også formanden for den andalusiske lokalregering, José Antonio Griñan, topkandidaten til kongressen for PSOE i Málaga, Trinidad Jiménez, og formanden for den baskiske lokalregering, lehendakari Patxi López.
Mødet starter kl. 19.45.”Indignerede” protesterer i Málaga.

15 M-bevægelsen igen på Plaza de la Constitución
15 M-bevægelsen, der nok har været model for Occupy-alting, forsøger igen at få lidt vind i sejlene op til valget på søndag.
Kun de færreste tror efterhånden, at organisationen, der ellers startede med så stor opbakning i hele Spanien, får nogen betydning for valget.Også Málagas lufthavn kan få en sådan scanner.

Kropsscannere på vej til din lokale lufthavn
EU-kommissionen har netop godkendt det regelsæt, der giver grønt lys for kropsscannere i Unionens lufthavne.
Der er dog en del krav til scannerne, der selvfølgelig har fået meget kritik. Kravene skal sikre passagerernes ret til ikke at blive udstillet og set nøgne.
De spanske lufthavnsmyndigheder er dog nu udstyret med håndbogen og retten til brug af scannerne, men det er endnu ikke besluttet, om vi får dem at se her. Foreløbig anvendes kropsscannere kun i Holland og Storbritannien.
Københavns lufthavn har som den eneste danske lufthavn eksperimenteret med apparatet. Tidligere dette efterår droppede man dog den scanner, man havde modtaget for et år siden. Årsagen var, at maskineriet ikke fungerede efter hensigten. Den var leveret gratis af fabrikanten, så sikkerhedspersonalet kunne scanne frivillige passagerer.


Festhumør i Centro Idea
I går, tirsdag d. 15. november kunne Centro Ideas indehavere, Kasper og Lars Viggo Jensen, sammen med centrets lejere og medarbejdere fejre, at ombygningen af det tomme lokale i Centro Ideas front nu endelig kan gå i gang igen.
Den italienske restaurant Da Bruno genoptager nu arbejdet med at ombygge den tidligere møbelforretning til en stor flot restaurant – et arbejde som forventes at tage 4-5 måneder, og som gerne skulle resultere i yderligere ca. 300 gæster i Centro Idea om dagen.Pokalen luftes på turné.

VM-pokalen udstilles på kysten
De spanske fodboldlandshold vandt som bekendt verdensmesterskabet i 2010. Med mesterskabet fulgte selvfølgelig en flot pokal, og den skal nu på turné i Málaga-provinsen.
Besøget varer fra den 27. til den 30. november og inkluderer Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Cártama, Archidona, Ronda, Estepona og Fuengirola.
Se tidspunkter og efterfølgende de præcise steder, hvor pokalen bliver udstillet, på Diario Surs hjemmeside. Klik her

Næsten ny katastrofe
Fodboldlandsholdet spillede i aftes venskabskamp ude mod Costa Rica. Hjemmeholdet startede ud med to mål, som de spanske verdensmestre først lykkedes at udligne i kampens sidste minutter. Silva i det 82. minut og Villa i den tillagte tid, i det 92. minut.
Altså 2 – 2 i en skuffende kamp.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa