Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Russerne vil have luksus til op til 10 millioner euro.

Russiske investorer kan redde boligmarkedet i Marbella
Den russiske ambassade i Madrid har netop bekræftet, at russere rigtigt gerne vil til Spanien – antallet af russiske besøgende er de seneste to år firedoblet, meddeles det.
Barcelona er stadig deres foretrukne rejsemål, men derefter følger Costa del Sol, eller nærmere betegnet det, som kaldes ”den gyldne trekant”, der er anført af Marbella, men også inkluderer Estepona og Benahavís.
De kommer ikke hertil for bare at holde ferie, men også for at investere i et ellers døsigt boligmarked, og de søger boliger i den mere ekstravagante ende af skalaen, hvor salgspriserne selv i dag ligger mellem seks og 10 millioner euro.
”Der er tale om meget velhavende kunder, som vil have luksuriøse boliger til meget høje priser, og som på forhånd er klare over, hvilke områder, der interesserer dem,” forklarer formanden for Federación de Urbanizadores y Turismo Residencial de Andalucía, Ricardo Arranz til Diario Sur. Han peger på La Zagaleta og Sierra Blanca som værende af speciel interesse for russiske købere.
Der findes ikke nogle konkrete tal på, præcist hvor mange russere som de senere år har købt bolig på Costa del Sol, men eksperter mener, at de i antal ligger på en tredjeplads efter saudiarabere og briter. Og antallet vokser altså, hvilket tal fra Costa del Sols turistorganisation, Patronato de Turismo de la Costa del Sol, også bekræfter: I årets første halvdel er antallet af russiske besøgende steget med 66 procent i forhold til samme halvår af 2010.Iñaki Urdangarin erklærer sig uskyldig.

Kongens svigersøn Iñaki Urdangarin stadig under mistanke
Dommer José Castro Aragón fastholder, at forholdene omkring kong Juan Carlos’ svigersøn Iñaki Urdangarin og hans forretningspartner, Diego Torres’ aktiviteter i Instituto Noos skal undersøges, oplyser El Mundo.
Urdangarin og Torres er mistænkt for at have tiltusket sig offentlige midler ved at tilbyde myndighederne – først og fremmest de baleariske, men også valencianske – serviceydelser til ågerpriser via Instituto Noos, hvorfra pengene blev overført til fiktive selskaber.
Instituto Noos skulle være en ikke-lukrativ organisation, en slags NGO, men det mener dommeren tilsyneladende ikke var tilfældet.
Castro Aragón, der også er ansvarlig for Palma Arena-sagen, har udtalt, at han har beviser på sin beslutning i de dokumenter, som politiet sidste mandag beslaglagde under razziaer på Noos-kontorer i både Palma, Barcelona og Valencia. Instituto Noos skulle i 2005 og 2006 have tjent 2,3 millioner euro på at arrangere to konferencer omkring sport og turisme på vegne af den baleariske lokalregering, der dengang var ledet af Jaume Matas. Han er i forvejen anklaget for korruption i forbindelse med opførelsen af sportsanlægget Palma Arena.

Foreløbig er kun Diego Torres og blevet afhørt.
Kongehuset har valgt ikke at udtale sig om sagen, da man selvfølgelig afventer dommerens afgørelse om, hvorvidt Urdangarin, der også er hertug af Palma, skal tiltales.
Han og prinsesse Cristina bor i Washington, men det forlyder, at han lige nu er på vej hjem til Spanien eller måske allerede befinder sig i landet, hvor han ifølge avisen ABC ”vil forsvare sin ære og uskyld”.Ukendt mand fundet død på stranden.

Mand druknet i Fuengirola
Politiet er nu ved at undersøge omstændighederne omkring en mand, som i går blev fundet druknet på stranden i Fuengirola.
Liget blev opdaget omkring kl. 15.30. Den afdøde menes at være omkring 30 år. Han var kun iført underbukser, men der er tilsyneladende ikke tegn på, at han har været udsat for vold, skriver Diario Sur.
Retsmedicinerne foretager i dag en obduktion for at bestemme dødsårsagen og for at finde frem til mandens identitet. Der gættes dog allerede, at det drejer sig om en senegaleser, som blev meldt savnet for tre dage siden.De søger føde i jorden omkring golfbaner og boligkvarterer.

Vildsvin hærger golfbaner i Mijas
Antallet af vildsvin er de seneste år eksploderet på Costa del Sol. Fra at leve i rimelig fredelig sameksistens med områdets indbyggere, er dyrenes tilstedeværelse begyndt at blive en trussel mod golfbaner så vel som boligkvarterer, som de hærger i deres søgen efter føde. Både golfklubber og boligforeninger samt privatpersoner har klaget til kommunen over vildsvinene, som bl.a. graver i jorden efter larver og orm, hvilket selvfølgelig ødelægger græsset.
Problemet er så stort, at borgmesteren i kommunen, Ángel Nozal, nu har bedt både provinsstyrelsen og Junta de Andalucía om assistance. Foreløbig har provinsstyrelsen meddelt, at dets miljøafdeling vil tilbyde sin hjælp til at eliminere problemet inden for de gældende regler.
Det er kun lovligt at skyde vildsvinene i visse områder og på bestemte tider af året, som to personer måtte sande i sidste uge, da de blev anmeldt for at have skudt nogle vildsvin i skovene omkring Casares.Ramos måtte se på.

Dukkert til fodboldlandsholdet
Det spanske fodboldlandshold fik sig en kold dukkert i lørdagens venskabskamp mod England på Wembley.
Frank Lampard scorede det eneste mål i en kamp, hvor englænderne spillede ucharmerende, mens spanierne ellers dominerede uden dog at kunne finde målet. Nærmest var David Villa med et skud på stolpen.
Det var målmand Iker Casillas kamp nummer 126 for landsholdet, og dermed tangerer han Andoni Zubizarretas rekord. Den vil han formentlig slå i morgen tirsdag, når Spanien møder Costa Rica.PP-kandidater serverede i går Populær Paella til vælgere i Torremolinos.

Valgkampagnen intensiveres – Aznar til Fuengirola
Der er kun seks dage til den 20. november, dagen for parlamentsvalget i Spanien. Det betyder, at partierne hver dag afholder en lang stribe valgmøder i snart sagt samtlige byer.
Således også i aften i Fuengirola, hvor José María Aznar er med til PP’s valgmøde på Hotel Beatriz. Den tidligere statsminister og nuværende æresformand for partiet får bl.a. selskab af formanden for PP i Málaga-provinsen, Elías Bendodo. Mødet starter kl. 20.00.

Seneste meningsmålinger
PP har længe set ud til at blive en klar vinder den 20. november. I hvert fald hvis man går ud fra meningsmålingerne.
Også den seneste nye, foretaget af Metroscopia for El País, peger på, at vi får et regeringsskifte. Den siger, at PP vil vinde mellem 192 og 196 af kongressens 350 mandater, mens PSOE kun vil få mellem 110 og 113 mandater.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa