Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Udslippet fra den undersøiske vulkan breder sig stadig over Atlanterhavet.

Kæmpe jordskælv ryster El Hierro
Et jordskælv på 4,6 på richterskalaen ramte i morges kl. 00.20 (lokal tid) El Hierro, meddeler det nationale geografiske institut (IGN). Det er det største jordskælv, øen har oplevet, siden de geologiske uroligheder startede i juli. Inden da havde der været en række jordskælv på 4,4.
Dets epicentrum var ved La Frontera på den nordvestlige del af øen, og 21 km under Jordens overflade. Skælvet kunne også mærkes på hele øen og også på Tenerife, rapporterer El Mundo.
Frem til kl. 02.12 måltes flere rystelser i La Frontera, og de har været på mellem 1,6 og 2,8 på richterskalaen.
Til sammenligning målte det største af de jordskælv, der i maj ramte Lorca i Murcia, 5,2 på richterskalaen. Her døde otte personer, hundreder blev skadet og tusinder blev hjemløse.
Det store jordskælv rammer El Hierro en måned efter, den undersøiske vulkan gik i udbrud. Herfra slipper der stadig gasser og magma op til havets overflade.
Siden juli har her været knapt 11.000 jordrystelser. Og siden da har øens 11.000 beboer levet i usikkerhed om, hvornår næste jordskælv ville ramme og i frygt for et vulkanudbrud på selve øen.Ikke mange skilte hives ned igen.

Historisk få bolighandler i Málaga-provinsen
Det går stadig trægt i boligbranchen, bekræfter nye tal fra det nationale statistiske institut, INE.
I september faldt antallet af bolighandler i Málaga-provinsen for fjerde måned i træk, og denne gang med 38,9 procent i forhold til samme måned sidste år, 9,5 procent i forhold til august. Kun 1.196 boliger blev købt, og det er det laveste antal siden 2007, da INE begyndte at føre regnskab med bolighandler o.l.
I årets første ni måneder solgtes 14.380 ejendomme, hvilket er næsten 3.000 færre end i samme periode af 2010.
Det er ikke gået meget bedre på landsplan. I september solgtes 25.881 boliger, hvilket svarer til 28,2 procent færre end i september 2010 og til 4,3 procent færre end i august i år.Fremover skal månen alene klare opgaven med at belyse stranden.

Fuengirola kommune slukker lyset
I Fuengirola vil belysningen langs strandene og i parkerne fremover blive slukket ved midnat. Kun i højsæsonen, hvilket vil sige juli og august, vil man vente til kl. 02.00 med at mørklægge de offentlige områder.
Initiativet vil betyde en årlig besparelse på omkring 80.000 euro.
Det kommer kort efter et andet drastisk tiltag, der skal skære ned på kommunens elregning; nemlig beslutningen om ikke længere at betale for belysningen af den del af landevejen A 7, som går gennem kommunen, fordi man mener, at staten bør betale for belysningen her.Ambulance kører bort med den afdøde pige.

Djævleudryddelse fører til drab på to-årig pige
En mand fra Girona blev i går anholdt, da han er mistænkt for at have slået sin datter på bare to år ihjel.
Pigen blev formodentligt dræbt ved halshugning, skriver ABC. Ifølge avisen havde faren ringet til politiet og sagt, at pigen var besat af djævlen, og at det også var djævelen, som havde beordret ham til at drive ham ud ved at halshugge pigen.
Hendes bror på seks år skulle have set på.Fra nytår kan passet ikke længere fornys på konsulatet.

Danmark indfører biometriske pas per 1. januar
Det danske konsulat i Málaga påminder om, at Danmark indfører biometriske pas fra den 1. januar 2012.
Fra denne dato skal nye danske pas indeholde digitale fotos, fingeraftryk og underskrift. Dermed skabes der større sikkerhed for, at passet ikke kan forfalskes eller misbruges. I forvejen rummer de danske pas et digitalt fotografi af indehaveren.
Det nuværende pas er stadig gyldigt indtil udløbsdatoen.
Beslutningen om indførelse af fingeraftryk i pas er en central beslutning i EU som led i bekæmpelsen af terrorisme, menneskehandel, menneskesmugling, ulovlig indvandring og anden grænseoverskridende kriminalitet.
Det nye pas kræver installation af særligt udstyr til optagelse af fotos, fingeraftryk og underskrift. Derfor vil det for Spaniens vedkommende kun være på ambassaden i Madrid, at der fremover kan udstedes pas. Ambassaden bliver med det nye udstyr i stand til at tage billeder til passet.
Det vil fortsat være muligt at få udstedt pas hos en kommune i Danmark. Alle danske statsborgere kan få udstedt et pas ved henvendelse til Borgerservice i en hvilken som helst kommune, man behøver ikke at være bosiddende i kommunen. Find den ønskede kommune på www.kommune.dk.
Vær opmærksom på, at det gamle pas skal afleveres til annullering, før det ny kan udleveres.
Læs mere om de biometriske pas her
Til og med 31. december 2011 gælder de nuværende muligheder, som er beskrevet herHoldet spiller i morgen i den samme dragt, som de skal have på under europamesterskaberne i 2012.

De røde mod England
Det spanske fodboldlandshold for herrer, også kaldet La Roja, spiller lørdag den 12. november en venskabskamp mod England.
Der er dog fyret op til alt andet end 90 fredelige minutter på Wimbledon. Kampen vises på TV1 kl. 18.10.
Mere venskabeligt forventes det at gå for sig, når Spanien tre dage senere spiller mod Costa Rica.
Grundet landskampene er der frikvarter i La Liga, der påbegynder den næste spillerunde den 19. november.Kunstneren byder velkommen.

Atelierudstilling Jens Kromann
Hver eftermiddag i weekenderne den 19. og 20. samt den 26. og 27. november udstiller den danske kunstmaler Jens Kromann sine malerier i sit atelier på adressen Plaza de España 3 i byen Monclinejo.
Jens Kromann er et kendt ansigt på Costa del Sol og har tidligere udstillet sine værker her. Han er meget populær på grund af hans specielle brug af inspiration fra sine mange år i såvel Spanien som Grønland. Jens Kromann er primært inspireret af naturen, og hans år på Grønland giver sig til udtryk i mægtige vidder og høj himmel kombineret med den sydspanske varme og sanselighed. Samtidigt er hans malerier kendetegnet ved mange farver og lys, der resulterer i kraftfulde malerier, hvor der jongleres med farverne.
For yderligere information se www.jenskromann.dk.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Frigiliana
Indtil 26. november
Cármen Cólogan udstiller i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
14. november kl. 16.30

NADFAS holder konference med temaet The cult of the South Pacific from Cook to Gauguin på Salon Varietes. Læs mere på www.nadfascostadelsol.org.
18. november kl. 20.30
Koncert med jazzbandet Jazztease i Casa de la Cultura. Gratis entré.
18. – 20. november
Musikken fejres med An Evening of Song på Salon Varietes. Fredag og lørdag kl. 20.00, søndag kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se ellers www.salonvarietestheatre.com.

Málaga
5. – 6. november

Messen VI Feria Outlet afholdes i Palacio de Feria y Congreses. Læs mere på www.fycma.com.
International jazzfestival i Málaga
Jazzfestivalen XXV Festival de Jazz International i Málaga afholdes på to af byens teatre.
11. november kl. 21.00: Roy Hargrove Quintet på Teatro Cervantes.
11. november kl. 22.45: For Free Hands på Teatro Echegaray.
12. november kl. 21.00: Maria Joao på Teatro Cervantes.
12. november kl. 22.45: Balkanova på Teatro Echegaray.
13. november kl. 19.00: Metropolitan Jazz Band & Eva Eminger på Teatro Cervantes.
Læs mere om festivalen og de forskellige koncerter på www.teatrocervantes.com eller www.teatroechegaray.com.
15. og 16. november kl. 21.00
Pasión Vega giver koncert op Teatro Cervantes. Mere info på www.teatrocervantes.com.
18. november kl. 20.30, 19. november kl. 20.00
Beethovens 7. klaverkoncert, også kaldet Dansens Apoteose, spilles af Abdel Rahman el Bacha på Teatro Cervantes. Se www.teatrocervantes.com.

Marbella
Indtil 14. januar

Lía G: La belleza Inquietante er titlen på udstillingen på Museo Grabado Español i den gamle bydel.
11. november
Velgørenhedsmorgenmad på Hotel Melia Don Pepe til fordel for Fundación Cesare Scariolo, der hjælper kræftsyge børn. Mere information på 647 536 005.

Nerja
11. november kl. 21.00

Ibérica Mágica hedder et show med iberisk dans, som kan ses i kulturhuset. Entré 15 euro.
18. november kl. 21.00
Entre Tangos, med forrygende tangomusik og -dans i kulturhuset. Entré 13 euro, ved indgangen eller på www.teleentrada.com.

Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.