Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Villa Padierna lukker for vinteren.

30 hoteller på Costa del Sol lukker
Omkring 30 hoteller langs Costa del Sol lukker nu, hvilket går ud over 6.000 medarbejdere – også selvom lukningen kun er for vintersæsonen, oplyser El Mundo.
Det er ikke unormalt, at hoteller lukker for at gå i hi vinteren over, men i år drejer det sig om flere end hidtil, og som i alt repræsenterer de 40 procent af Kystens hotelsenge. I 2009 var dette tal 20 procent.
Blandt dem, der for første gang midlertidigt drejer nøglen om, er kendinge som Villa Padierna i Marbella og Alay i Benalmádena.
Lukningerne går ud over ca. 6.000 medarbejdere, som i stedet skal finde ny beskæftigelse eller søge om arbejdsløshedsunderstøttelse. Mange af dem vil fremover kun blive ansat på korte kontrakter, hvormed de helt mister retten til arbejdsløshedsunderstøttelse, når hotellerne lukker for vinteren. Myndighederne og fagforeningen CCOO er bekymrede, også fordi lukningerne går ud over restauranter, barer og forretninger i nærheden. I f.eks. Benalmádena vil næsten 90 procent af hotellerne være lukket denne vinter.De to statsministerkandidater, PSOE’s Rubalcaba (t.v.) og PP’s Rajoy.

Rubalcaba og Rajoy angrebet af pirater
Statsministerkandidaterne til valget den 20. november, Alfredo Pérez Rubalcaba og Mariano Rajoy, er begge blevet angrebet af internet-pirater.
Først blev Rubalcabas hjemmeside hacket i mandags, og de ukendte gerningsmænd satte på sitet spørgsmålstegn ved hvem, der stod bag terrorangrebet 11 M, altså bombesprængningerne den 11. marts 2004 på togene i Madrid, hvor 191 personer blev dræbt og tusinder kvæstet.
”Rubalcaba, skyggen fra 11 M forfølger dig. Retsmedicineren bevidner over for dommeren, at der ikke var granatsplinter i de omkomne,” stod der bl.a. på hjemmesiden www.rubalcaba.es. Dermed peger man fingre af kandidaten fra PSOE, som, mener nogle, vandt valget i 2004 netop på grund af uklarheder omkring hvem, der stod bag attentatet. Det tog IT-eksperter fire timer at fjerne beskederne og forsøge at sikre sitet mod flere angreb.
Kort derefter blev Rajoy udsat får hån på Twitter, hvor hans foto blev lagt på med masker, det kommunistiske partis logo m.v.
Myndighederne troede først, at den illegale hackergruppe Anonymous stod bag overfaldene, men det afviser medlemmer selv på netop Twitter.
Talsmand for den spanske regering og minister for Fomento, José Blanco.

Græsk Halloween-tragedie er dårligt nyt, men markedet modsætter sig nedtur
Dårligt nyt for Spanien og for resten af Europa, kaldte den spanske regerings talsmand, José Blanco, den græske regerings beslutning om at udskrive folkeafstemning for dermed at afgøre, hvorvidt man vil acceptere de restriktioner, som EU har pålagt landet i forbindelse med den seneste redningsplan.
Siden vedtagelsen af planen var også den spanske økonomi ellers ved at få luft under vingerne, men den græske Halloween-tragedie virker som en nærmest uovervindelig tyngdekraft.
Ibex 35 faldt mandag med 4,19 procent, men har siden genvundet 1,1 procent, og der meldes om en start dagen i grønt på børsen i Madrid.Myndighederne i Sevilla vil ikke længere kun gå efter de prostituerede selv.

Nu får kunderne bøder
Politiet i Sevilla kan nu endelig udstede bøder til kunder, der opsøger prostituerede. Kommunen har nemlig vedtaget, at man også vil bekæmpe prostitution ved at give kunder bøder mellem 750 og 3.000 euro.
Over 100 prostituerede formodes at arbejde på gaderne i den andalusiske hovedstad. For nyligt gennemførte politiet en aktion, hvor 21 prostituerede blev anholdt, heraf var 11 udlændinge, der opholdt sig illegalt i landet. Men nu gælder det altså dem, som opsøger de prostituerede.
”Vi arbejder på at eliminere denne form for udnyttelse af kvinderne og at straffe kunderne så vel som alfonserne,” siger rådmand for sociale anliggender ved kommunen i Sevilla, Lola de Pablo-Blanco, der også gør opmærksom på, at kommunen gør alt for at hjælpe de kvinder, som er tvunget ud i prostitution.
En ny undersøgelse viser, at omkring 39 procent af alle spanske mænd på et eller andet tidspunkt har opsøgt en prostitueret, og det er dobbelt så stor en procentdel som schweizerne, der ligger på den europæiske listes andenplads.Barack Obama søger støtte blandt ”latinos”.

Spansk omelet til præsident Obama
Antonio Banderas, skuespilleren der er født i Benalmádena og som stadig kalder Málaga for ”hjem”, havde forleden besøg af Barack Obama. Den amerikanske præsidents visit var en del af en lyntur til USA’s vestkyst, hvor han foretog en charmeoffensiv og rejste økonomisk støtte med tanke på det næste præsidentvalg.
Det var da også meningen med besøget hos Antonio Banderas, som var arrangeret af hans ven, Eva Longoria. For Banderas og hans hustru, Melanie Griffith, var det ifølge et interview i El País en stor oplevelse at tage imod præsidenten i deres hjem i Hancock Park i Los Angeles.
”Sandheden er, at han på tæt hold er, præcis som han ser ud: charmerende, venlig og morsom,” sagde Banderas bl.a. efter besøget, der var en privat affære, hvor gæsterne fik serveret spanske hors d’oeuvres, som spanske lammekoteletter og spansk omelet, mens der blev spillet pasodobles i baggrunden.Politiet i Mijas tillægger farten ansvaret for 52 procent af alle trafikulykker.

Fart – den store synder
52 procent af alle ulykker på vejene sker på grund af for høj fart, har Policia Local i Mijas regnet ud. I hele oktober måned havde korpset specielt fokus på fartsyndere på kommunens landeveje, alligevel fik kun 72 bilister en fartbøde.
Den forgangne, fire dage lange weekend omkom i alt 14 personer på de spanske veje. Det er 12 ofre færre end den samme weekend sidste år, og da var den kun tre dage lang, eftersom Allehelgensdag faldt en mandag.Barças Victor Valdés giver høj hånd til en kollega.

Endnu flere rekorder i FC Barcelona
FC Barcelona vandt i går med 4 – 0 over Champions League-rivalen Viktoria Plzen. Det i sig selv er jo ikke så usædvanligt; det er det derimod, at der i samme match blev slået to rekorder.
Målmand Victor Valdés overgik i løbet af første halvleg klubbens tidligere rekord for vogtere, der blev sat for 40 år siden af Miguel Reina, der ikke lod et mål gå ind i 824 minutter.
Leo Messi leverede endnu et hattrick, det andet på fire dage og fjerde denne sæson. Argentineren har nu scoret 202 mål for holdet, og er godt på vej mod rekorden på 235 sat af César.
Pep Guardiola sad i øvrigt på bænken i sin kamp nummer 200.
Barça er efter sejren allerede videre til ottendedelsfinalen i Champions League.
Valencia er godt på vej efter sejren i går på 3 – 1 over Bayer Leverkusen.
Champions League i aften:
Villarreal – Manchester City. Kl. 20.45, vises på Autonómicas.
Lyon – Real Madrid. Kl. 20.45, vises på GolTV.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa