Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Beboere i bygningen samlet efter mand dræbte tre af deres naboer.

Blodig massakre i Valencia
En mand har stukket tre personer ihjel og såret to andre med en kniv i en boligblok i Valencia.
Foreløbige undersøgelser viser, at den 33-årige drabsmand fredag aften var gået fra etage til etage og fra dør til dør i bygningen Castellar-Oliveral i den sydlige del af byen for at foretage drabene og drabsforsøgene, efterhånden som beboerne åbnede for ham.
To af de dræbte var voksne, en kvinde og en mand på omkring 50 år, mens den tredje var en dreng på bare 13 år. Den dræbte kvindes mand er hårdt såret, og er stadig i livsfare, mens den femte person, der kom til skade, også en mand, er udenfor fare.
Kniven, han brugte, sad fast i det sidste offer, og kun derfor, mener politiet, stoppede drabsmanden sin massakre. Han blev anholdt, da han forlod bygningen med tøjet og hænderne fulde af blod, af en politibetjent, der havde fri, men som bor i området.
Den 33-årige mand var tilsyneladende forvirret og forstod ikke selv, hvad han havde gjort. Politiet er nu i gang med at undersøge motivet til massakren, men foreløbig lader der ikke til at være nogen forbindelser mellem drabsmanden og ofrene.
4.978.300 spaniere venter på den 20. november.

Stadig stigende arbejdsløshed bør resultere i regeringsskifte
Antallet af arbejdsløse Spanien er igen steget og har næsten nået den skræmmende tærskel ved fem millioner. Det, mener lederen af oppositionspartiet PP, Mariano Rajoy, er den største grund til, at der bør ske et regeringsskifte.
Antallet steg i årets tredje kvartal til det højeste i 15 år, hvilket betyder, at 21,52 procent af arbejdsstyrken er uden job. Og mens den forventede økonomiske genoplivning lader vente på sig, hersker der stadig mindre tvivl om, at Rajoy og Partido Popular vinder med majoritet den 20. november.
Ifølge de seneste meningsmålinger vil PP få 191 mandater, PSOE kun 119.
José Bretón føres bort af politiet.

Faren til forsvundne børn stadig i fængsel
Dommeren ved provinsdomstolen i Córdoba, der er ansvarlig i sagen omkring den anholdte far, José Bretón, der er mistænkt for at være skyldig i kidnapningen sine to børn, Ruth og José Bretón, mener, at der er beviser nok til at beholde ham fængslet.
Ruth og José Bretón forsvandt den 8. oktober fra en feria-plads i Córdoba, som de besøgte sammen med netop faren, der også meldte dem savnet.
Myndighederne tror ikke, at han har dræbt børnene, og han er anklaget for at have bortført dem, og hans tilbageholdelse kaldes ”præventiv”.
Politiet er endelig også begyndt at undersøge morens omgivelser. De to forældre er separeret.
Bladene falder også i det spanske efterår.

Årstider skifter også her
Modsat hvad mange danskere hjemme i Danmark tror, så har vi også her fornøjelsen af skiftende årstider.
Vi ser måske ikke bøgetræer springe ud, men hvad kan være smukkere end mandeltræer i flor? Vi oplever sikkert sjældent den første, spæde og sprøde sne, men kan normalvist køre de blot omkring halvanden time fra Kysten til Sierra Nevada, et af Europas bedste skisportssteder.
Men selvfølgelig, modsat Danmark, hvor det for det meste er efterår for alvor fra september til november, hænger årstiderne her sig ikke på samme måde i forudbestemte parametre. Vejret kan gå fra sommersol til efterårsstorme indenfor den samme uge, sådan som vi oplevede det i sidste uge, mens de næste par dage kan forvente sol og temperaturer på op til 22 grader, midt på ugen regn, og den kommende weekend igen dejlig efterårssol. Og det er ikke i sig selv en selvmodsigelse på disse breddegrader.En af Vuelings 17 A 320 går i luften.

Vueling også mellem Barcelona og hhv. København og Aalborg
Det spanske lavprisselskab Vueling Airlines starter i marts med at flyve mellem Barcelona og København samt Barcelona og Aalborg. Ruterne indledes den 25. marts. Der vil være to ugentlige afgange mellem den catalanske hovedstad og Aalborg, og fire til og fra København.
Allerede fra i morgen, den 1. november, flyver Vueling mellem Madrid og København, da selskabet har overtaget tre af Iberias syv ugentlige afgange.Mareridtet er vendt tilbage til den lille kanariske ø

Nye jordrystelser på El Hierro
Bedst som de omtrent 11.000 indbyggere på El Hierro var begyndt at føle sig sikre efter flere måneders seismologisk uro og deraf følgende jordskælv og undersøiske vulkanudbrud, startede en ny serie jordskælv tilsyneladende i går.
Og dermed er mareridtet vendt tilbage til øen, hvor man igen frygter, at der kan komme et vulkanudbrud på selve øen, og ikke som det er tilfældet nu, under havets overflade.
Sidste uge var antallet af jordrystelser intensiveret på den nordlige del af øen, ved byen Frontera, men de målte kun op til 2,2 på richterskalaen. I går blev situationen dog igen seriøs. Der var tre egentlige jordskælv. To af dem indtraf tidligt om morgenen og målte 3,9, mens det tredje skete ud på eftermiddagen og målte 3,2 på richterskalaen.
Myndighederne på øen har foreløbig ingen planer om at evakuere indbyggerne i Frontera.García har gode tænder.

Endelig spansk vinder på Valderrama
Der blev endelig en spansk vinder på golfklubben Valderrama. I går, søndag den 30. oktober, vandt Sergio García som den første spanier en turnering på klubben i Sotogrande. Miguel Ángel Jiménez endte blot et slag efter.
Det var Garcías anden sejr i træk, da han sidste uge vandt Castelló Masters.
Bedste danske spiller på Valderrama blev Thomas Bjørn, der endte på en delt 15. plads. Søren Hansen og Søren Kjeldsen sluttede begge med 17 slag over par og en delt 49. plads.Sultne Málaga fans var godt tilfredse i aftes.

Tre gange hattrick, tre point
Endnu engang spillede Lionel Messi hovedrollen, da FC Barcelona lørdag mødte RCD Mallorca hjemme på Camp Nou. Argentineren scorede tre gange, og det var hans tredje hattrick denne sæson, mens hhv. Isaac Cuenca og Dani Álves gjorde det til hhv. 4 – 0 og 5 – 0.
Også Cristiano Ronaldo har leveret tre hattrick denne sæson. Den portugisiske Real Madrid-spiller scorede dog ikke i weekendens kamp mod Real Sociedad, som Madrid vandt med blot 1 – 0 takket været et mål af Higuain.
Málaga CF vandt i går aftes uden at imponere og med blot 2 – 1 over Espanyol. Rondón og Apoño stod for Málagas mål.
Underhunden Levante har måttet lade sig overhale på ranglisten, hvor holdet fra Valencia ellers de seneste par uger har optaget førstepladsen. Men holdet blev i går slået med to mål af Osasuna og har dermed kun 23 point. I stedet ligger Real Madrid nu øverst med 25 point, mens Barcelona er nummer to med 24 point.
I aften spiller Sevilla hjemme mod Granada, kampen vises kl. 21.00 på C+ Liga/GolTv.Dagen bruges til at besøge ens kære døde på kirkegården.

National helligdag i morgen
Den 1. november fejres Día de Todos los Santos, Allehelgensdag.

Vi er tilbage med flere Spanske Nyheder på onsdag den 2. november.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa