Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


A-7 ved Estepona uden belysning.

Lyset slukket på motorvejen ved Estepona
Motorvejsstrækningen A-7 ved Estepona lå igen i nat henlagt i total mørke. Lyset er ganske enkelt slukket og har været det i et par uger.
Belysningen på den 20 km. lange strækning blev slukket kort efter, at kommunen i Estepona havde meddelt elselskabet Endesa, at man ikke længere ville betale regningen, som, kommunen mener, tilfalder staten.
Borgmester José María Urbano (PP) forklarede i går, at han har kommunikeret til det ansvarlige ministerium Fomento, at A-7 hører under staten, men at kommunen ”altid har betalt for belysningen, og at det ikke kan være rigtigt.” Borgmesteren har regnet ud, at belysningen alene i det sidste årti har kostet den i forvejen økonomisk trængte kommune omkring tre millioner euro, og man ønsker derfor fremover ikke længere at betale denne udgift. Desuden vil man have refunderet det beløb, man tidligere har betalt.
La Opinión de Málaga har talt med en unavngiven kilde i Fomento, som bekræfter, at motorvejene hører under dette ministerium, men at belysningen ikke er lovpligtig. Det er derfor, at man i flere kommuner var valgt at installere og betale for belysningen, hvilket ikke kun byrådet i Estepona, men også Marbella, Mijas og Fuengirola, nu beklager sig over.
”Hvis kommunerne ikke længere har penge til at betale for belysningen af de motorvejsstrækninger, der går gennem deres territorium, er det deres problem, ikke vores,” understreger kilden fra Fomento.
Borgmestrene i Mijas og Fuengirola, hhv. Ángel Nozal og Esperanza Oña, har meddelt, at de stopper med at betale for belysningen fra den 2. november. Også borgmesteren i Marbella, Ángeles Muñoz, planlægger at stoppe betalingen, men har endnu ikke fastlagt en dato.


Endnu en ulykke ved La Cala de Mijas.

Mijas beder ministerium reagere på for mange ulykker på A-7
I Mijas har kommunen nu bedt Fomento, ministeriet for offentlige arbejder, om at indføre ”effektive” tiltag, der kan mindske antallet af ulykker på A-7, motorvejen mellem Fuengirola, Mijas og Marbella.
Det er især galt på den strækning, der fører forbi La Cala de Mijas, hvor lastvogne ofte vælter – som det var tilfældet så sent som i tirsdags, hvor en væltet lastvogn spærrede trafikken i halvanden time i retning mod Cádiz.
Ministeriet nedsatte tidligere på året fartbegrænsningen fra 100 til 80 km. i timen, hvilket kommunen stadig ikke er tilfreds med.


Dommer Mercedes Alaya bør sikre, at de mange millioner returneres til de offentlige kasser, mener anklagerne.

ERE: Anklagemyndigheden kræver kaution eller hæftelse for alle anklagede
Anklagemyndigheden i ERE-sagen, den om svindelpensionerne i Andalusien, har nu bedt den ansvarlige dommer i sagen, Mercedes Alaya, om at kræve, at alle de anklagede i sagen, betaler kaution eller fængsles.
De implicerede, der reddede sig en førtidspension fra firmaer uden nogensinde at have arbejdet der, skal ikke kun straffes, men også tilbagebetale pengene til de offentlige kasser, mener anklagerne, der frygter at de anklagede flygter. Derudover bør aktiverne fastfryses i de selskaber, hvor lederne har givet de fiktive medarbejdere en kontrakt, hvorefter de blev tildelt en pension.
Indtil videre er kun 28 personer anklaget i sagen, men anklagemyndigheden har allerede identificeret knapt 200 flere og forventer at opspore endnu flere, som kan have været involveret i ERE-skandalen. Sagen lader til at have været struktureret som organiseret kriminalitet, lagt i faste rammer, hvormed de – især lokale politikere, deres familier og venner – kunne lænse de offentlige midler, der ellers var øremærket til at hjælpe kriseramte firmaer, for dermed at redde arbejdspladser. Svindelen med ERE (Expedientes de Regulación de Empleo) har fundet sted siden 2001. Beløbene løber op i omkring 650 millioner euro.
Indtil nu har kun to personer frivilligt tilbagebetalt deres svindelpensioner. Det drejer sig om den tidligere borgmester i El Pedroso (Sevilla), der har returneret de 110.000 euro, som han havde tiltusket sig, samt tidligere ansvarlig for PSOE’s lokalpolitik i Baeza (Jaén), Antonio Garrido Santoyo, der har tilbagebetalt 112.000 euro. Og det er altså tilbagebetalingen fra de øvrige tiltalte, som anklagemyndigheden nu vil sikre sig.


Da årets største skovbrand var ved at nå motorvejsstrækningen mellem Marbella og Málaga.

Forholdsvist få skovbrande
Sydspanien var den forgangne sommer plaget af forholdsvist få skovbrande, viser den endelige opgørelse. Det seneste årti er gennemsnitligt 780 hektarer skov hvert år gået tabt i skovbrande.
I alt har Sydspanien være tudsat for 20 brande, som tilsammen har afbrændt 560 hektarer skovområder. Den største i september, som startede i Entrerríos i Mijas men bredte sig helt til Marbella og Ojén, stod for godt 60 procent af det samlede areal.


Kan de gøre det igen?

Liga og Levante
Den nyoprykkede La Liga-klub Levante, som var forholdsvist ukendte før denne sæson, ligger stadig på førstepladsen i La Liga. Valencia-holdet har 23 point, men pustes dog i nakken af Real Madrid og FC Barcelona med hhv. 22 og 21 point.
Málaga CF ligger efter denne uges nederlag til Rayo nu nummer syv med 13 point.
Levante skal på søndag kl. 16.00 møde Osasuna, der kun har samlet 11 point til sig, så – i hvert fald teoretisk set – kan underhunden beholde sin førsteplads efter weekendens matcher.
Barcelona tager lørdag imod RCD Mallorca, kampen starter kl. 20.00, mens Real Sociedad to timer senere er oppe mod Real Madrid i San Sebastián.
På søndag kl. 22.00 møder Málaga CF Espanyol hjemme på La Rosaleda.
Tjek hele programmet her


Sergio García under turneringen.

Spaniere lugter blod i Andalucía Masters
Andalucía Masters startede i går på Valderrama Club de Golf i San Roque, Sotogrande.
14 spanske spillere deltager denne gang, og de lugter blod. Specielt, mener eksperterne, José Maria Olazábal, Alvaro Quirós, Sergio García og Miguel Ángel Jiménez.
García ligger foreløbig på en delt femteplads, Jiménez nummer ni, mens skotten Richie Ramsey fører. Danske Søren Kjeldsen er efter første spilledag på en delt 16. plads, et enkelt slag bedre end Søren Hansen og Thomas Bjørn.
Turneringen varer til søndag den 30. oktober.


Velkommen til Parauta.

Turforslag: Den store kaninfest i Parauta
En festdag til ære for kaninerne, Fiesta del Conejo, afholdes den 12. november i Parauta.
Indbyggerne i den lille bjergby, der ligger i Ronda-bjergene, nær landevejen mellem San Pedro de Alcántara og Ronda, dedikerer dagen til traditionelle retter, tilberedt med kanin.
Midt på dagen udleveres smagsprøver til besøgende, ligesom der er musik, dans og generelt glade dage i byen.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
Tivoli World
Tivoli i Arroyo de la Miel holder åbent i weekenderne kl. 11.00 – 19.00.

Frigiliana
Indtil 26. november

Cármen Cólogan udstiller i Galeria Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
29. oktober kl. 21.00

Fuengirolas Banda Municipal de Música giver koncert med det hollandske band Apollo i Palacio de la Paz. Gratis entré.
4. – 9. november
Komedien Ladies Night opføres på Salon Varietes. Hver aften kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. Entré kan bookes på 952 474 542, se også www.salonvarietestheatre.com.

Málaga
Indtil 30. oktober

Disney Live. “En uforglemmelig rejse” kaldes showet, som inkluderer Mickey, Minnie og alle de andre. Der er flere opførelser hver dag. Kan ses i sportsanlægget Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Entré fra 20 euro på www.elcorteingles.es.
5. – 6. november
Messen VI Feria Outlet afholdes i Palacio de Feria y Congreses. Læs mere på www.fycma.com.
International jazzfestival i Málaga
November byder på jazzfestivalen XXV Festival de Jazz International i Málaga, hvor en række kendte, spanske og internationale musikere giver koncerter på to af byens teatre.
7. november kl. 21.00: Ernesto Aurignac Quartet på Teatro Cervantes.
7. november kl. 22.45: Irene Lombard på Teatro Echegaray.
8. november kl. 21.00: Randy Weston and His African Rhytms Trio på Teatro Cervantes.
8. november kl. 22.45: Sarah Quist Quartet på Teatro Echegaray
9. november kl. 21.00: Pasadena Roof Orchestra på Teatro Cervantes.
9. november kl. 22.45: Sandro Schneebeli’s Boogaloo Quartet på Teatro Echegaray.
10. november kl. 21.00: Bettye Lavette på Teatro Cervantes.
10. november kl. 22.45: Rosa Ruiz Jazz Quartet på Teatro Echegaray.
11. november kl. 21.00: Roy Hargrove Quintet på Teatro Cervantes.
11. november kl. 22.45: For Free Hands på Teatro Echegaray.
12. november kl. 21.00: Maria Joao på Teatro Cervantes.
12. november kl. 22.45: Balkanova på Teatro Echegaray.
13. november kl. 19.00: Metropolitan Jazz Band & Eva Eminger på Teatro Cervantes.
Læs mere om festivalen og de forskellige koncerter på www.teatrocervantes.com eller www.teatroechegaray.com.

Marbella
Indtil 30. oktober
Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.
28. – 30. oktober kl. 11.00 – 22.00
Bryllupsmessen Marbella Bodas afholdes i kongrescentret.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa